موزه دولتی مرکزی جمهوری قزاقستان
موزه دولتی مرکزی قزاقستان قدیمیترین و اصلیترین موزه قزاقستان و یکی از بزرگترین موزهها در آسیای مرکزی است که در شهر آلماتی قرار دارد. این موزه هفت سالن دارد که در بر دارنده مجموعه منحصر به فرد و نادری از آثار "فسیلشناسی و باستان شناسی"، "مردم نگاری تاریخی"، "قزاقستان در سالهای جنگ جهانی دوم و فرهنگ آوارگان"، "دوران مدرن قزاقستان"، " موزه مردم شناسی" است.
موزه دولتی مرکزی قزاقستان علاوه بر نمایش آثار ارزشمند سمینارها، کنفرانسها برای دانش آموزان، دانشجویان و افراد علاقمند دورههای آموزشی و فعالیتهای پژوهشی متعددی برگزار میکند. در سال 1931، این موزه در کلیسای جامع ترکستان سابق در شهرستانهای آلما آتا قرار دااشت، در سال ۱۹۸۵ به یک ساختمان مدرن، که در سال ۱۹۸۵ ساخته شده بود نقل مکان کرد .این یکی از بهترین ساختمانهای معماری مدرن شهرستان است. مساحت کل موزه ۵۵۷ متر مربع در سه طبقه شامل گالریها و سالنهای نمایشگاهی ساخته شده است.
در سال 1931، این موزه در کلیسای جامع ترکستان سابق در شهرستان آلما آتا که توسط معمار مشهور «زنکوا» ساخته شده بود قرار داشت و در سال ۱۹۸۵ به یک ساختمان مدرن نقل مکان کرد. این یکی از بهترین ساختمانهای معماری مدرن شهرآلماآتا است. مساحت کل موزه ۱۷۵۵۷ متر مربع در سه طبقه شامل سالن گالری و سالنهای نمایشگاهی ساخته شده است که در حال حاضر دارای بیش از دویست هزار آثار فرهنگ مادی و معنوی در آن وجود دارد.
اولین سالن نمایشگاه - سالن دیرینه شناسی و باستان شناسی و فسیل شناسی است که قطعاتی از درختان فسیل، با چاپی از حشرات و ماهی، اسپور میکروسکوپی و دوستیابی گرده به چند میلیون سال باقی مانده است. در نمایشگاه باستان شناسی مراسم تشییع جنازه و فرقه سازههای باستانی، مدل ساختارهای معماری قرون وسطی، درمس مختلف، و غیره است با استفاده از سایتهای باستان شناسی منحصر به فرد مهمات و سلاح مراسم ایسیک معروف به "مرد طلایی" که یک جنگجوی نجیب سکایی بوده است بازسازی شده است.
سالن دوم به نمایشگاه تاریخ قزاقستان اختصاص یافته است که آثار"مردم نگاری تاریخی" قرار داده شده شامل فرهنگ سنتی قزاقستان، شیوه زندگی و اقتصاد، مجموعهای غنی از اسلحه و زره پوشهای نظامی قرن هفدهم، نوزدهم، جواهرات، انواع محصولات تولید فرشهای سنتی، گونههای متعددی از گلدوزی قزاقستان، و همچنین خانه عشایری قزاق - یورت، یک نمونه منحصر به فرد از هنر گلدوزی طلا از استادان قزاقستان وجود دارد.
سالن سوم نمایشگاه به تاریخ و قوم شناسی مردم ساکن در قلمرو فعلی جمهوری قزاقستان اختصاص یافته است در این سالن در این سالن "قزاقستان در طول جنگ جهانی دوم"، فرهنگ مهاجرت و تاریخ و فرهنگ از گروههای قومی ساکن در قلمرو قزاقستان و عکسهای منحصر به فرد، اسناد نادر، وسایل خانگی و هنرهای روسی، اوکراینی، بلاروس، آلمان، چچن، اینگوش، ترک، کرد، اویغورها، کرهایها و دیگر کشورها به نمایش گذارده شده، نمایشگاه "فرهنگ سنتی کرهایها" بر اساس همکاری با موزه ملی مردم شناسی کره جنوبی به مناسبت دهه روابط دیپلماتیک قزاقستان و کرهایها دایر شده است. در همین سالن نمایشگاه «قزاقستان در طول سالهای جنگ بزرگ میهنی سالهای ۱۹۴۱-۱۹۴۵" قابل مشاهده است.
سالن چهارم نمایشگاه با عنوان " قزاقستان مستقل " منعکس کننده تاریخ قزاقستان نشان دهنده تاریخ قزاقستان از اعلام جمهوری به عنوان یک دولت مستقل در سال ۱۹۹۱ و تا به امروز میباشد. مجموعه آثار این سالن شامل نمادهای جمهوری قزاقستان - نشان ملی، سرود ملی، پرچم، قانون اساسی اصلی جمهوری قزاقستان (۱۹۹۵)، جایزهها، اسکناسها، تمبرهای صادر شده در قزاقستان، فرهنگ، علم و ورزش، و همچنین هدایای اهدایی به رئیس جمهور قزاقستان است. نمایشگاه موزه مردم شناسی به تاریخ بشر، مراحل شکل گیری مردم قزاقستان و اجداد خود در قزاقستان در طول بیش از ۴۰ قرن اختصاص داده شده است[۱]. سالن پنجم آثاری از قرن پنجم پیش از میلاد که در تپههای ایسیک یافت شد شامل طلای واقعی وضعیت عصر عشایر و یافتههای منحصر به فردی از مناطق مختلف قزاقستان در معرض نمایش گذارده شده است.
سالن ششم "موزه منحصر به فرد مردم شناسی" آسیای مرکزی است. این نمایشگاه زمینه سفر باورنکردنی به دنیای اجداد قزاقها و نفوذ به گذشته را فراهم میکند تا شاهد رویدادهای مهم در زندگی مردم بدوی باشیم. این نمایشگاه به تاریخ توسعه انسان اختصاص داده شده: فرایند سیر تحول انسان از یک جامعه سنتی به یک جامعه مدرنبه نمایش گذارده شده است. سالن هفتم مجموعهای از آثار خالدو (1850-1935) هنرمند نقاش، مردمنگار، انسانشناس، عضو دوستداران دایره باستان شناسی ترکستان، و بنیانگذار گروه انجمن جغرافیایی روسیه، در قزاقستان در سال ۱۸۷۹ به نمایش گذارده شده است. "صندوق ذخیره عمومی" - در بردارنده مجموعه گنجینهای از محصولات طلا، منعکسکننده سنت فرهنگی عصر قبیلهای عشایر اولیه قزاقستان است[۲][۳].
کتابشناسی
- ↑ (موزه مرکزی دولت جمهوری قزاقستان) IleHTpabHbIii TocytapcTBeHHbIii My3eii PK http://visitkazakhstan.kz/ru/guide/establishments/view/8765/tsentralniy-gosudarstvenniy-muzey-rk/
- ↑ (موزه مرکزی دولت جمهوری قزاقستان) IIeHTpaIbHbIit TocytapcTBeHHbIii My3eii PK http://dostoprim.almaty.kz/page.php?page_id=133&lang=1&article_id=35 موزه دولتی مرکزی قزاقستان http://kaziran.com/310
- ↑ صابری، اصغر (1395). جامعه و فرهنگ قزاقستان. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 275-277.