نظام اقتصادی فرانسه
سازمان آمار ملی فرانسه رشد اقتصادی این کشور را برای کل سال 2011 میلادی 1.7 درصد اعلام کرد[۱]. دولت فرانسه پیشبینی خود را از رشد اقتصادی برای سال جاری کاهش داد و کاهش بودجه جدیدی را اعمال کرد تا بودجه خود را تا سال 2016 متوازن نگه دارد. بنابراین در حال حاضر رشد نیم درصدی اقتصاد را برای سال 2012 پیش بینی کردهاست. تدابیر اتخاذ شده به منظور کاهش کسری بودجه برای کسب اطمینان سرمایهگذاران که در بحبوحه بحران بدهی اروپا بدبین شدهاند، مهم است. دو اولویت مهم در اقتصاد فرانسه، اشتغال و افزایش قدرت خرید مردم است. بیکاری امروزه یکی از مشکلات دولت است. در فرانسه از هر ۱۰ نفر حقوقبگیر یکی به دنبال کار است، بیکاری تاکنون مدام افزایش داشته و به عددی دو رقمی تبدیل شدهاست. بنا به پیش بینی کارشناسان اداره کاریابی، متوسط زمان انتظار برای یافتن یک شغل مناسب در فرانسه ۲۲۲روز یا معادل هشت ماه برآورد میشود. جوانان جویای کار پایینتر از۲۵سال (غیر دانشجو) در فرانسه خود یک رقم نگرانکننده ۲۱درصدی را برای دولت رقم میزنند، این رقم در اروپا یک رکورد به حساب میآید. اگر این رقم را به تعداد جوانانی که هر ساله مدرسه را به قصد کاریابی ترک میکنند اضافه کنیم، آمار نگرانکننده تری بدست میآید.هر ساله در فرانسه ۱۵۰هزار نفر بدون دستیابی به دیپلم و یا مدرکی ترک تحصیل میکنند.
واحد پول فرانسه: در گذشته فرانک بود که مانند اغلب کشورهای اتحادیه اروپا از سال 2002، واحد پول فرانسه به یورو تبدیل شد. در فرانسه 10٪ افراد حدود 46٪ دارایی کشور را در دست دارند.
درآمد سرانه: متوسط درآمد سرانه هر فرانسوی در سال 2011، حدود 000/35 دلار برآورد شدهاست. سهم بخش های مختلف در اقتصاد فرانسه به ترتیب زیر است: خدمات 4/79٪ صنعت 8/18٪ و کشاورزی 8/1٪[۱].
مهمترین صادرات: ماشین آلات، وسایل حمل و نقل، هواپیما، مواد پلاستیکی و شیمیایی، دارو، آهن، فولاد و مواد غذایی.
مهمترین واردات: ماشین آلات و لوازم صنعتی، وسایل حمل و نقل، نفت خام، هواپیما، مواد پلاستیکی، شیمیایی و مواد معدنی[۲].
نیز نگاه کنید به
نظام اقتصادی مصر؛ نظام اقتصادی روسیه؛ نظام اقتصادی سوریه؛ نظام اقتصادی سودان؛ نظام اقتصادی آرژانتین؛ نظام اقتصادی اوکراین؛ نظام اقتصادی اسپانیا؛ نظام اقتصادی اتیوپی؛ نظام اقتصادی قطر؛ نظام اقتصادی سیرالئون؛ نظام اقتصادی در ساحل عاج
کتابشناسی
- ↑ ۱٫۰ ۱٫۱ برگرفتهاز www.insee.fr/fr/themes/theme.asp?theme=8
- ↑ نعيمی گورابی، محمد حسين (1392). جامعه و فرهنگ فرانسه. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی.