نهادها و سازمانهای فرهنگی ساحل عاج
سازمان متولی امور فرهنگی و مدیریت فرهنگی در ساحل عاج، «وزارت فرهنگ و فرانکوفونی (فرانسه زبانی)» است. این وزارتخانه در ابیجان و در ناحیه اداری پلاتو واقع است. پیشینه آن نیز به سال 1959 و ایجاد «مدرسه هنرهای نمایشی ساحل عاج»، تحت نظارت یک شورای اداری برمیگردد که اولین ساختار اداری این کشور، برای نظارت بر بخشهای تئاتر و موسیقی محسوب میشد. دو سال بعد، یعنی در 1961، بخش «مدیریت هنرهای زیبا و تحقیقات» (DDRB) تأسیس گردید که این واحد در سال 1969 به مدیریت امور فرهنگی مبدل شد. توجه به فرهنگ از سوی صاحبان قدرت در سال 1971 و با تأسیس دبیرخانه دولتی امور فرهنگی، به طور واقعی و محسوس شکل گرفت؛ اما همچنان فرهنگ، همچون بخشی وابسته به وزارت آموزش ملی باقی ماند تا سال 1976 که وزارتخانه امور فرهنگی، رسماً پا به عرصه ظهور نهاد؛ اما وزارتخانهای که امروزه تحت نام وزارتخانه فرهنگ و فرانسهزبانی شناخته میشود، محصول سال 2001 است.
آنچه در این وزارتخانه مورد توجه است، حفظ خردهفرهنگها و تنوع آنها در جریان جهانی شدن است. این وزارتخانه خود شامل شش سازمان مرکزی، شش سازمان منطقهای و حدود ده سازمان دیگر است که به امور فرهنگی این دیار سامان میدهند. از میان سازمانهای عمومی اصلی فرهنگی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آژانس همکاریهای فرانکوفونی (فرانسه زبانی) ساحل عاج؛
- دفتر حق مؤلف ساحل عاج؛
- مرکز فعالیتهای فرهنگی آبوبو؛
- مرکز فعالیتهای فرهنگی ژاک-آکا دو بواک (Jacques Aka de Bouake)؛
- مرکز ملی فعالیتهای فرهنگی؛
- مرکز فنی هنرهای کاربردی بنژرویل؛
- بنیاد اقدام برای فعالیتهای فرهنگی؛
- مؤسسه عالی ملی هنرها و فعالیت فرهنگی؛
- موزه تمدنهای ساحل عاج؛
- موزه مردمشناسی گراند بسام[۱].
نیز نگاه کنید به
- نهادها و سازمانهای فرهنگی ژاپن
- نهادها و سازمانهای فرهنگی کانادا
- نهادها و سازمانهای فرهنگی کوبا
- نهادها و سازمانهای فرهنگی لبنان
- نهادها و سازمانهای فرهنگی مصر
- نهادها و سازمانهای فرهنگی افغانستان
- مراکز و نهادهای فرهنگی چین
- نهادها و سازمانهای فرهنگی تونس
- نهادها و سازمانهای فرهنگی روسیه
- نهادها و سازمانهای فرهنگی سنگال
کتابشناسی
- ↑ حسینی، روح الله، خان آبادی، سعید(1400). جامعه و فرهنگ ساحل عاج. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،ص.190-191.