نهاد خانواده اسپانیا

از دانشنامه ملل

ارگان خانواده به طور سنتی، از مهمترین واحد ها در کشور اسپانیا محسوب می‌شود. بین سال های 1945 تا 1958، مردان رئیس خانواده محسوب می‌شدند و قانون نیز آنها را برای اعمال فشار آزاد می‌گذاشت. در این زمان به خانواده های پرجمعیت امتیازات زیادی داده می‌شد و حتی به آن هایی که تعداد زیادی فرزند داشتند، جوایز ارزشمندی اهدا می‌شد.

با وجود تغییرات بسیاری که با مدرن شدن جامعۀ اسپانیا از  دهۀ 1970 به بعد ایجاد شده، هنوز هم ارگان خانواده، از ارگان های بسیار تأثیر گذار در اسپانیا می‌باشد. در نظر سنجی سال 1990، حدود 80 درصد مردم معتقد بودند که خانواده شان، بنیان زندگی آنان را تشکیل می‌دهد. با وجود این، تعداد ازدواج‌ها در کشور کم شده است؛ یعنی از 7.36 ازدواج در هر هزار نفر در سال 1970، به  5.59 ازدواج در سال 1991 رسیده است؛ شاید به دلیل به تأخیر افتادن بیش از حد ازدواج‌ها، یا تمایل جوانان به گذراندن زمان بیشتری در خانۀ پدری خود و به تعویق انداختن استقلالشان. علاوه بر آن زندگی دو نفر در کنار هم بدون ازدواج نیز بسیار رواج یافته است، که فقط تعداد کمی از آنان به ازدواج منتهی می‌شود.

در دهۀ 1970، متوسط سن ازدواج در میان زنان 24 سال و در مردان 26 سال بود، ولی در دهۀ 1990 سن ازدواج به ترتیب به 26 و 28 سال رسید. تعداد نوزادانی که از مادران مجرد به دنیا آمده اند بین سال های 1970 تا 1990 افزایشی 9 درصدی داشته است. با وجود اینکه اکنون درخواست طلاق نسبت به قبل در اسپانیا بسیار آسان تر است و از نظر قانونی سخت گیری چندانی در آن وجود ندارد، ولی هنوز هم آمار آن بسیار پایین است؛ فقط 10 درصد ازدواج ها به طلاق منجر می شوند.

ارگان خانواده در اسپانیا با وجود اینکه نسبت به سایر کشورهای اروپایی بسیار قوی تر و با ثبات تر است، ولی از طرف رسانۀ جوامع مدرن تحت فشار بسیاری قرار دارد؛ نمایش فیلم‌هایی با مضمون همسر کشی، قتل، سرکوب زنان، خشونت، و سوء استفاده جنسی از کودکان از نمونه های این عوامل محیطی است[۱].

نیز نگاه کنید به

نهاد خانواده ژاپن؛ نهاد خانواده روسیه؛ نهاد خانواده کانادا؛ نهاد خانواده کوبا؛ نهاد خانواده در مصر؛ نهاد خانواده تونس؛ نهاد خانواده افغانستان؛ نهاد خانواده سنگال؛ نهاد خانواده فرانسه؛ نهاد خانواده در مالی؛ نهاد خانواده سوریه؛ نهاد خانواده سودان؛ نهاد خانواده ساحل عاج؛ نهاد خانواده زیمبابوه؛ نهاد خانواده اوکراین؛ نهاد خانواده در اردن؛ نهاد خانواده اتیوپی؛ نهاد خانواده سیرالئون؛ نهاد خانواده قطر؛ نهاد خانواده لبنان؛ نهاد خانواده سریلانکا؛ نهاد خانواده بنگلادش؛ نهاد خانواده قزاقستان؛ نهاد خانواده تایلند

کتابشناسی

  1. فاخری، مهدی(1392). جامعه و فرهنگ اسپانیا. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)