مسیحیت در مالی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «تعداد پیروان دین مسیحیت در کشور مالی در حدود دو درصد از كل جمعيت كشور مالي است و آنها در حدود 290000 نفر از كل جمعيت کشور را به خود اختصاص داده اند. بخش عمده مسیحیان این کشور را پیروان مذهب رومن کاتولیک و درحدود یک سوم را پیروان مذهب پروتستان و زیرش...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
تعداد پیروان دین مسیحیت در کشور مالی در حدود دو درصد از كل جمعيت كشور مالي است و آنها در حدود 290000 نفر از كل جمعيت کشور را به خود اختصاص داده اند. بخش عمده مسیحیان این کشور را پیروان مذهب رومن کاتولیک و درحدود یک سوم را پیروان مذهب پروتستان و زیرشاخه های آن تشکیل می دهند.
تعداد پیروان دین مسیحیت در [[مالی|کشور مالی]] در حدود دو درصد از کل جمعیت [[مالی|کشور مالی]] است و آنها در حدود 290000 نفر از کل جمعیت کشور را به خود اختصاص داده‌اند. بخش عمده مسیحیان این کشور را پیروان مذهب رومن کاتولیک و درحدود یک سوم را پیروان مذهب پروتستان و زیرشاخه‌های آن تشکیل می‌دهند.


پیشینه مسیحیت در مالی به اواسط دهه 1880 بازمی گردد . در سال های 1882 و 1883  چند میسیونر وابسته به کلیسای رومن کاتولیک نخستین کلیسا را در شهر کتی احداث کردند و از آن زمان تبلیغ مسیحیت در این کشور آغاز گشت. بعدها هیئت های میسیونری رهسپار دیگر شهرهای مالی از جمله باماکو، تمبوکتو و سیکاسو شدند و بتدریج مراکزی را در این شهرها و روستاهای اطراف تأسیس کردند با این حال مردم مالی که عمدتاً مسلمان بودند از بدو ورود میسیونرها هیچ گاه با آنها برخورد مناسبی نداشتند و به نوعی از گسترش دین مسیحیت در این کشور اسلامی در بیم و هراس بودند. با این حال میسیونرها با حمایت استعمارگران فرانسوی توانستند جای پای نه چندان مستحکمی را در برخی نقاط این کشور بوجود آورده و با بهره برداری از فقر و مسکنت مردم این کشور به تبلیغ مسیحیت بپردازند. علاوه بر آن هیئت های میسیونری در برخی مناطق مالی با اطلاع کامل از عدم رغبت مسلمانان به پذیرش آنها، جذب پیروان آئین های بومی را در دستور کار خود قرار داده و به پیشرفت هایی نسبی نائل آمدند.درحال حاضر درحدود بیست هیئت تبلیغی مسیحی وابسته به کشورهای آمریکای شمالی و اروپا در نقاط مختلف مالی استقرار داشته و به تبلیغ دین مسیحیت اشتغال دارند. بخش عمده فعالیت های تبلیغی هیئت های تبشیری مزبور عبارت است از:
پیشینه مسیحیت در [[مالی]] به اواسط دهه 1880 بازمی‌گردد. در سال‌های 1882 و 1883 چند میسیونر وابسته به کلیسای رومن کاتولیک نخستین کلیسا را در شهر کتی احداث کردند و از آن زمان تبلیغ مسیحیت در این کشور آغاز گشت. بعدها هیئت‌های میسیونری رهسپار دیگر شهرهای مالی از جمله باماکو، تمبوکتو و سیکاسو شدند و به‌تدریج مراکزی را در این شهرها و روستاهای اطراف تأسیس کردند با این حال مردم مالی که عمدتاً مسلمان بودند از بدو ورود میسیونرها هیچ‌گاه با آنها برخورد مناسبی نداشتند و به نوعی از گسترش دین مسیحیت در این کشور اسلامی در بیم و هراس بودند. با این حال میسیونرها با حمایت استعمارگران فرانسوی توانستند جای پای نه چندان مستحکمی را در برخی نقاط این کشور به‌وجود آورده و با بهره‌برداری از فقر و مسکنت مردم این کشور به تبلیغ مسیحیت بپردازند. علاوه بر آن هیئت‌های میسیونری در برخی مناطق مالی با اطلاع کامل از عدم رغبت مسلمانان به پذیرش آنها، جذب پیروان آئین‌های بومی را در دستور کار خود قرار داده و به پیشرفت‌هایی نسبی نائل آمدند. درحال حاضر درحدود بیست هیئت تبلیغی مسیحی وابسته به کشورهای آمریکای شمالی و اروپا در نقاط مختلف مالی استقرار داشته و به تبلیغ دین مسیحیت اشتغال دارند. بخش عمده فعالیت‌های تبلیغی هیئت‌های تبشیری مزبور عبارت است از:


-  تأسیس مراکز درمانی و ارائۀ خدمات پزشکی به مراجعه‌کنندگان
* تأسیس مراکز درمانی و ارائه خدمات پزشکی به مراجعه‌کنندگان؛
* تأسیس کلیسا و صومعه‌ در مناطق استقرار خود؛
* تأسیس یتیم‌خانه و مراکز آموزشی وابسته به کلیسا در مناطق استقرار خود؛
* توزیع کمک‌های غذایی بین خانواده‌های فقیر روستایی.


-  تأسیس کلیسا و صومعه‌ در مناطق استقرار خود
با وجود تعداد بسیار اندک مسیحیان مالی، دولت این کشور براساس قوانین لائیسیته، همواره حقوق و جایگاه آنها را حفظ کرده و به‌دلیل تلاش برای جلب نظر مساعد دولت [[فرانسه]] و دیگر کشورهای غربی، مناسبت‌های مسیحی هم‌چون عید پاک و کریسمس را نیز در جدول تعطیّلات رسمی ‌کشور گنجانده است.


-  تأسیس یتیم‌خانه و مراکز آموزشی وابسته به کلیسا در مناطق استقرار خود
=== [[کلیسای رومن کاتولیک مالی]] ===
نخستین شعبه کلیسای رومن کاتولیک منطقه [[سودان]] و صحرای بزرگ آفریقا در سال 1868 میلادی و اولین کلیسای آن در مالی سال 1921 در [[باماکو در مالی|باماکو]] احداث شد. کلیسای جامع مسیح در باماکو مقرّ سر اسقف کلیسای رومن کاتولیک است. اسقف‌نشین‌های [[کلیسای رومن کاتولیک مالی]] عبارتند از:


-  توزیع کمک‌های غذایی بین خانواده‌های فقیر روستایی
==== اسقف‌نشین کای ====
این اسقف‌نشین که از مراکز مهم کلیسای کاتولیک در [[مالی]] محسوب می‌شود، در سال 1947 از اسقف‌نشین باماکو جدا و در سال 1963 با ارتقای جایگاه خود، اسقف‌نشین مستقل شد.


با وجود تعداد بسیار اندک مسیحیان مالی، دولت این کشور براساس قوانین لائیسیته، همواره حقوق و جایگاه آنها را حفظ کرده و به‌دلیل تلاش برای جلب نظر مساعد دولت فرانسه و دیگر کشورهای غربی، مناسبت‌های مسیحی هم‌چون عید پاک و کریسمس را نیز در جدول تعطیّلات رسمی ‌کشور گنجانده است'''.'''
==== اسقف نشین [[موپتی در مالی|موپتی]] ====
اسقف نشین [[موپتی در مالی|موپتی]] از دیگر مراکز مهم کلیسای کاتولیک [[مالی]] است. این کلیسا در سال 1942 از اسقف‌نشین [[باماکو در مالی|باماکو]] جدا و در سال 1964، با ارتقای جایگاه خود، اسقف‌نشینی مستقل شد.


'''1-2-6 کلیسای رومن کاتولیک مالي'''
==== اسقف‌نشین [[سگو در مالی|سگو]] ====
این اسقف‌نشین در سال 1962 از اسقف‌نشین [[باماکو در مالی|باماکو]] جدا شد و به‌عنوان اسقف‌نشین مستقل فعالیت خود را آغاز کرد.


نخستین شعبۀ کلیسای رومن کاتولیک منطقۀ سودان و صحرای بزرگ آفریقا در سال 1868 میلادی و اولین کلیسای آن در مالی سال1921 در باماکو احداث شد '''.'''کلیسای جامع مسیح در باماکو مقرّ سر اسقف کلیسای رومن کاتولیک است . اسقف‌نشین‌های کلیسای رومن کاتولیک مالی عبارتند از:
==== اسقف‌نشین سیکاسو ====
اسقف‌نشین سیکاسو در سال 1947 از شاخه رومن کاتولیک بورکینافاسو جدا شد و در سال 1963 به‌عنوان اسقف‌نشین مستقل سیکاسو فعالیت خود را آغاز کرد. تعداد کل پیروان کلیسای رومن کاتولیک [[مالی]] حدود 200 هزار نفر است که 5/1 درصد از کل جمعیّت [[مالی]] را تشکیل می‌دهد<ref>عرب احمدی، امیر بهرام(1392). جامعه و فرهنگ [[مالی]]. ناظر علمی ابوالحسن شریف محمدی. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی]، ص.215- 217.</ref>.


-  '''اسقف‌نشین کای:''' اين اسقف‌نشین كه از مراكز مهم كليساي كاتوليك در مالي محسوب مي‌شود، در سال 1947 از اسقف‌نشین باماکو جدا و در سال 1963 با ارتقای جایگاه خود، اسقف‌نشین مستقل شد.
== نیز نگاه کنید به ==
[[مسیحیت در کانادا]]؛ [[مسیحیت در روسیه]]؛ [[مسیحیت در ژاپن]]؛ [[مسیحیت در کوبا]]؛ [[طوائف مسيحی لبنان]]؛ [[مسیحیان مصر]]؛ [[مسیحیت در تونس]]؛ [[مسیحیت در چین]]'''؛''' [[مسیحیت در سنگال]]؛ [[مسیحیت در ساحل عاج]]؛ [[مسيحيت در زیمبابوه]]؛ [[مسيحيت در اوکراین]]؛ [[مسیحیت در اسپانیا]]؛ [[مسیحیت در اردن]]؛ [[مسیحیت در سیرالئون]]؛ [[مسيحيت در اتیوپی]]؛ [[مسیحیت در تاجیکستان]]؛ [[مسیحیت در قزاقستان]]؛ [[مسيحيت در سریلانکا]]؛ [[مسيحيت در بنگلادش]]؛ [[مسيحيت در تایلند]]


-  '''اسقف نشین موپتی:''' اسقف نشین موپتی از ديگر مراكز مهم كليساي كاتوليك مالي است. اين كليسا در سال 1942 از اسقف‌نشین باماکو جدا و در سال 1964، با ارتقای جایگاه خود، اسقف‌نشیني مستقل شد.
== کتابشناسی ==
 
<references />
-  '''اسقف‌نشین سگو:''' این اسقف‌نشین در سال 1962 از اسقف‌نشین باماکو جدا شد و به‌عنوان اسقف‌نشین مستقل فعالیت خود را آغاز کرد.
[[رده:مسیحیت]]
 
-  '''اسقف‌نشین سیکاسو:''' اسقف‌نشین سیکاسو در سال 1947 از شاخۀ رومن کاتولیک بورکینافاسو جدا شد و در سال 1963 به‌عنوان اسقف‌نشین مستقل سیکاسو فعالیت خود را آغاز کرد.
 
تعداد کل پیروان کلیسای رومن کاتولیک مالی حدود 200 هزار نفر است که 5/1 درصد از کل جمعیّت مالی را تشکیل می‌دهد.

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۱:۴۹

تعداد پیروان دین مسیحیت در کشور مالی در حدود دو درصد از کل جمعیت کشور مالی است و آنها در حدود 290000 نفر از کل جمعیت کشور را به خود اختصاص داده‌اند. بخش عمده مسیحیان این کشور را پیروان مذهب رومن کاتولیک و درحدود یک سوم را پیروان مذهب پروتستان و زیرشاخه‌های آن تشکیل می‌دهند.

پیشینه مسیحیت در مالی به اواسط دهه 1880 بازمی‌گردد. در سال‌های 1882 و 1883 چند میسیونر وابسته به کلیسای رومن کاتولیک نخستین کلیسا را در شهر کتی احداث کردند و از آن زمان تبلیغ مسیحیت در این کشور آغاز گشت. بعدها هیئت‌های میسیونری رهسپار دیگر شهرهای مالی از جمله باماکو، تمبوکتو و سیکاسو شدند و به‌تدریج مراکزی را در این شهرها و روستاهای اطراف تأسیس کردند با این حال مردم مالی که عمدتاً مسلمان بودند از بدو ورود میسیونرها هیچ‌گاه با آنها برخورد مناسبی نداشتند و به نوعی از گسترش دین مسیحیت در این کشور اسلامی در بیم و هراس بودند. با این حال میسیونرها با حمایت استعمارگران فرانسوی توانستند جای پای نه چندان مستحکمی را در برخی نقاط این کشور به‌وجود آورده و با بهره‌برداری از فقر و مسکنت مردم این کشور به تبلیغ مسیحیت بپردازند. علاوه بر آن هیئت‌های میسیونری در برخی مناطق مالی با اطلاع کامل از عدم رغبت مسلمانان به پذیرش آنها، جذب پیروان آئین‌های بومی را در دستور کار خود قرار داده و به پیشرفت‌هایی نسبی نائل آمدند. درحال حاضر درحدود بیست هیئت تبلیغی مسیحی وابسته به کشورهای آمریکای شمالی و اروپا در نقاط مختلف مالی استقرار داشته و به تبلیغ دین مسیحیت اشتغال دارند. بخش عمده فعالیت‌های تبلیغی هیئت‌های تبشیری مزبور عبارت است از:

  • تأسیس مراکز درمانی و ارائه خدمات پزشکی به مراجعه‌کنندگان؛
  • تأسیس کلیسا و صومعه‌ در مناطق استقرار خود؛
  • تأسیس یتیم‌خانه و مراکز آموزشی وابسته به کلیسا در مناطق استقرار خود؛
  • توزیع کمک‌های غذایی بین خانواده‌های فقیر روستایی.

با وجود تعداد بسیار اندک مسیحیان مالی، دولت این کشور براساس قوانین لائیسیته، همواره حقوق و جایگاه آنها را حفظ کرده و به‌دلیل تلاش برای جلب نظر مساعد دولت فرانسه و دیگر کشورهای غربی، مناسبت‌های مسیحی هم‌چون عید پاک و کریسمس را نیز در جدول تعطیّلات رسمی ‌کشور گنجانده است.

کلیسای رومن کاتولیک مالی

نخستین شعبه کلیسای رومن کاتولیک منطقه سودان و صحرای بزرگ آفریقا در سال 1868 میلادی و اولین کلیسای آن در مالی سال 1921 در باماکو احداث شد. کلیسای جامع مسیح در باماکو مقرّ سر اسقف کلیسای رومن کاتولیک است. اسقف‌نشین‌های کلیسای رومن کاتولیک مالی عبارتند از:

اسقف‌نشین کای

این اسقف‌نشین که از مراکز مهم کلیسای کاتولیک در مالی محسوب می‌شود، در سال 1947 از اسقف‌نشین باماکو جدا و در سال 1963 با ارتقای جایگاه خود، اسقف‌نشین مستقل شد.

اسقف نشین موپتی

اسقف نشین موپتی از دیگر مراکز مهم کلیسای کاتولیک مالی است. این کلیسا در سال 1942 از اسقف‌نشین باماکو جدا و در سال 1964، با ارتقای جایگاه خود، اسقف‌نشینی مستقل شد.

اسقف‌نشین سگو

این اسقف‌نشین در سال 1962 از اسقف‌نشین باماکو جدا شد و به‌عنوان اسقف‌نشین مستقل فعالیت خود را آغاز کرد.

اسقف‌نشین سیکاسو

اسقف‌نشین سیکاسو در سال 1947 از شاخه رومن کاتولیک بورکینافاسو جدا شد و در سال 1963 به‌عنوان اسقف‌نشین مستقل سیکاسو فعالیت خود را آغاز کرد. تعداد کل پیروان کلیسای رومن کاتولیک مالی حدود 200 هزار نفر است که 5/1 درصد از کل جمعیّت مالی را تشکیل می‌دهد[۱].

نیز نگاه کنید به

مسیحیت در کانادا؛ مسیحیت در روسیه؛ مسیحیت در ژاپن؛ مسیحیت در کوبا؛ طوائف مسيحی لبنان؛ مسیحیان مصر؛ مسیحیت در تونس؛ مسیحیت در چین؛ مسیحیت در سنگال؛ مسیحیت در ساحل عاج؛ مسيحيت در زیمبابوه؛ مسيحيت در اوکراین؛ مسیحیت در اسپانیا؛ مسیحیت در اردن؛ مسیحیت در سیرالئون؛ مسيحيت در اتیوپی؛ مسیحیت در تاجیکستان؛ مسیحیت در قزاقستان؛ مسيحيت در سریلانکا؛ مسيحيت در بنگلادش؛ مسيحيت در تایلند

کتابشناسی

  1. عرب احمدی، امیر بهرام(1392). جامعه و فرهنگ مالی. ناظر علمی ابوالحسن شریف محمدی. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص.215- 217.