نهاد خانواده زیمبابوه: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۴ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
در این کشور هر دو نظام پدرسالاری و مادر سالاری در خانواده های سنتی مشاهده می شود.حتی می توان تركيبی از هر دو نوع را در ميان خانواده ها ديد.امااغلب گروه های نژادی در [[زيمبابوه]] ساختار پدر شاهی يا به عبارتي پدر سالاری دارند.در چنين جامعه ای اگر چه زنان از حقوق خاصی برخوردارند اما در کل تابع همسران خود بوده از آنان انتظار مي رود ضمن خدمت به شوهران خود،برايشان كار كرده و فرزندان خوبی را به دنیا آورند.در اجتماعاتی كه با نظام خانوادگی پدرسالاری اداره مي شوند فرد به قبيله و خانواده پدری وابسته بوده و فرزندان چنين پدری زمين يا دام را از آنها به ارث می برند و عمو زادگان مانند خواهر و برادر فرد محسوب می شوند.
[[پرونده:نهاد خانواده زیمبابوه.jpg|بندانگشتی|نهاد خانواده زیمبابوه(1403). برگرفته از سایت خبرگزاری رسالت، قابل بازیابی از https://resalat-news.com/%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D9%81%D8%B1%D8%A2%DB%8C%D9%86%D8%AF-%D8%AF%DA%AF%D8%B1%DA%AF%D9%88%D9%86%DB%8C/]]
در این کشور هر دو نظام پدرسالاری و مادرسالاری در خانواده‌های سنتی مشاهده می‌شود. حتی می‌توان ترکیبی از هر دو نوع را در میان خانواده‌ها دید. اما اغلب [[نژادها در زیمبابوه|گروه‌های نژادی در زیمبابوه]] ساختار پدرشاهی یا به عبارتی پدر سالاری دارند. در چنین جامعه‌ای اگر چه [[زنان در زیمبابوه|زنان]] از حقوق خاصی برخوردارند اما در کل تابع همسران خود بوده از آنان انتظار می‌رود ضمن خدمت به شوهران خود، برایشان کار کرده و فرزندان خوبی را به‌دنیا آورند. در اجتماعاتی که با نظام خانوادگی پدرسالاری اداره می‌شوند فرد به قبیله و خانواده پدری وابسته بوده و فرزندان چنین پدری زمین یا دام را از آن‌ها به ارث می‌برند و عمو زادگان مانند خواهر و برادر فرد محسوب می‌شوند.


بين شبكه ی روابط خانوادگی در نظام پدر سالاری شونا و اندبله و نظام مادر سالاری "تونگا" تفاوت های مهمی به چشم می خورد.در نظام خانوادگی مادر سالاری،وابستگی به خانواده مادری بوده ارث نيز از طرف برادر مادر(دايی) به فرد رسیده و خاله زاده ها به مثابه برادران و خواهران شخص به حساب می آيند.فرد در نظام خانواده گسترده،عمو را پدر و خاله را مادر خطاب می كند. اعضای خانواده گسترده معمولاً باهم زندگی می كنند و در مسایل مختلف زندگی،یکديگر را مورد حمايت قرار می دهند.
بین شبکه‌ی روابط خانوادگی در نظام پدرسالاری [[قبيله شونا|شونا]] و [[قبیله اندبله|اندبله]] و نظام مادرسالاری "تونگا" تفاوت‌های مهمی به چشم می‌خورد. در نظام خانوادگی مادرسالاری، وابستگی به خانواده مادری بوده ارث نیز از طرف برادر مادر(دایی) به فرد رسیده و خاله‌زاده‌ها به مثابه برادران و خواهران شخص به حساب می‌آیند. فرد در نظام خانواده گسترده، عمو را پدر و خاله را مادر خطاب می‌کند. اعضای خانواده گسترده معمولاً باهم زندگی می‌کنند و در مسایل مختلف زندگی، یکدیگر را مورد حمایت قرار می‌دهند. روابط اجتماعی خویشاوندی در [[زیمبابوه در یک نگاه|زیمبابوه]] بیشتر فرهنگی است و چنین روابطی می‌تواند از طریق عوامل محیطی و منافع مادی تحت تأثیر قرار گیرد<ref>Bourdillon, M.F.C.(1993). Where  Are The  Ancestors?Changing  Culture In Zimbabwe,university of Zimbabwe,p.20  </ref>.


روابط اجتماعی خويشاوندی در زيمبابوه بيشتر فرهنگی است  و چنين روابطی می تواند از طريق عوامل محيطی و منافع مادی تحت تأثير قرار گيرد.(Bourdillon,1997:20)
در حال حاضر خانواده‌های گسترده بیشتر در روستاها دیده می‌شود در حالی که در شهرها غالباً [[نهاد خانواده زیمبابوه|خانواده]] به شکل هسته‌ای مشاهده می‌شود. امروزه در [[زیمبابوه در یک نگاه|زیمبابوه]] خانواده از زن، شوهر و حداقل دو فرزند تشکیل می‌شود. خانواده‌های سنتی گسترده‌تر بوده شامل پنج یا تعداد بیشتری فرزند به همراه پدربزرگ‌ها، مادربزرگ‌ها و نیز فرزندان بستگان می‌باشد<ref>برگرفته از https://www.everyculture.com/Zimbabwe</ref>.


زندگی خانوادگی در [[زیمبابوه در یک نگاه|زیمبابوه]] نسبت به گذشته با پیچیدگی‌های بیشتری مواجه است. در عصر حاضر روابط اجتماعی درون جامعه بسیار مهم‌تر از روابط درون خانواده است<ref>ایپکچی، محمدحسن (1339). جامعه و فرهنگ [[زيمبابوه|زیمبابوه]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی]، ص. 53-54.</ref>.


در حال حاضر خانواده های گسترده بیشتر در روستاها دیده می شود در حالی که در شهرها غالباً خانواده به شکل هسته ای مشاهده مي شود.
== نیز نگاه کنید به ==
[[نهاد خانواده ژاپن]]؛ [[نهاد خانواده روسیه]]؛ [[نهاد خانواده کانادا]]؛ [[نهاد خانواده کوبا]]؛ [[نهاد خانواده در مصر]]؛ [[نهاد خانواده تونس]]؛ [[نهاد خانواده افغانستان]]؛ [[نهاد خانواده سنگال]]؛ [[نهاد خانواده فرانسه]]؛ [[نهاد خانواده در مالی]]؛ [[نهاد خانواده سوریه]]؛ [[نهاد خانواده سودان]]؛ [[نهاد خانواده ساحل عاج]]؛ [[نهاد خانواده اوکراین]]؛ [[نهاد خانواده اسپانیا]]؛ [[نهاد خانواده در اردن]]؛ [[نهاد خانواده اتیوپی]]؛ [[نهاد خانواده سیرالئون]]؛ [[نهاد خانواده قطر]]؛ [[نهاد خانواده لبنان]]؛ [[نهاد خانواده سریلانکا]]؛ [[نهاد خانواده بنگلادش]]؛ [[نهاد خانواده قزاقستان]]؛ [[نهاد خانواده تایلند]]


امروزه در زيمبابوه خانواده از زن ، شوهر و حداقل دو فرزند تشكيل می شود.خانواده های سنتی گسترده تر بوده شامل پنج يا تعداد بيشتری فرزند به همراه پدربزرگ ها ،مادربزرگ ها  و نيز فرزندان بستگان می باشد.(www.everyculture.com/Zimbabwe)
== کتابشناسی ==
 
<references />
زندگی خانوادگی در زيمبابوه نسبت به گذشته با پيچيدگی های بيشتری مواجه است.در عصر حاضر روابط اجتماعی درون جامعه بسیار مهم تر از روابط درون خانواده است.
[[رده:خانواده]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۴۴

نهاد خانواده زیمبابوه(1403). برگرفته از سایت خبرگزاری رسالت، قابل بازیابی از https://resalat-news.com/%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D9%81%D8%B1%D8%A2%DB%8C%D9%86%D8%AF-%D8%AF%DA%AF%D8%B1%DA%AF%D9%88%D9%86%DB%8C/

در این کشور هر دو نظام پدرسالاری و مادرسالاری در خانواده‌های سنتی مشاهده می‌شود. حتی می‌توان ترکیبی از هر دو نوع را در میان خانواده‌ها دید. اما اغلب گروه‌های نژادی در زیمبابوه ساختار پدرشاهی یا به عبارتی پدر سالاری دارند. در چنین جامعه‌ای اگر چه زنان از حقوق خاصی برخوردارند اما در کل تابع همسران خود بوده از آنان انتظار می‌رود ضمن خدمت به شوهران خود، برایشان کار کرده و فرزندان خوبی را به‌دنیا آورند. در اجتماعاتی که با نظام خانوادگی پدرسالاری اداره می‌شوند فرد به قبیله و خانواده پدری وابسته بوده و فرزندان چنین پدری زمین یا دام را از آن‌ها به ارث می‌برند و عمو زادگان مانند خواهر و برادر فرد محسوب می‌شوند.

بین شبکه‌ی روابط خانوادگی در نظام پدرسالاری شونا و اندبله و نظام مادرسالاری "تونگا" تفاوت‌های مهمی به چشم می‌خورد. در نظام خانوادگی مادرسالاری، وابستگی به خانواده مادری بوده ارث نیز از طرف برادر مادر(دایی) به فرد رسیده و خاله‌زاده‌ها به مثابه برادران و خواهران شخص به حساب می‌آیند. فرد در نظام خانواده گسترده، عمو را پدر و خاله را مادر خطاب می‌کند. اعضای خانواده گسترده معمولاً باهم زندگی می‌کنند و در مسایل مختلف زندگی، یکدیگر را مورد حمایت قرار می‌دهند. روابط اجتماعی خویشاوندی در زیمبابوه بیشتر فرهنگی است و چنین روابطی می‌تواند از طریق عوامل محیطی و منافع مادی تحت تأثیر قرار گیرد[۱].

در حال حاضر خانواده‌های گسترده بیشتر در روستاها دیده می‌شود در حالی که در شهرها غالباً خانواده به شکل هسته‌ای مشاهده می‌شود. امروزه در زیمبابوه خانواده از زن، شوهر و حداقل دو فرزند تشکیل می‌شود. خانواده‌های سنتی گسترده‌تر بوده شامل پنج یا تعداد بیشتری فرزند به همراه پدربزرگ‌ها، مادربزرگ‌ها و نیز فرزندان بستگان می‌باشد[۲].

زندگی خانوادگی در زیمبابوه نسبت به گذشته با پیچیدگی‌های بیشتری مواجه است. در عصر حاضر روابط اجتماعی درون جامعه بسیار مهم‌تر از روابط درون خانواده است[۳].

نیز نگاه کنید به

نهاد خانواده ژاپن؛ نهاد خانواده روسیه؛ نهاد خانواده کانادا؛ نهاد خانواده کوبا؛ نهاد خانواده در مصر؛ نهاد خانواده تونس؛ نهاد خانواده افغانستان؛ نهاد خانواده سنگال؛ نهاد خانواده فرانسه؛ نهاد خانواده در مالی؛ نهاد خانواده سوریه؛ نهاد خانواده سودان؛ نهاد خانواده ساحل عاج؛ نهاد خانواده اوکراین؛ نهاد خانواده اسپانیا؛ نهاد خانواده در اردن؛ نهاد خانواده اتیوپی؛ نهاد خانواده سیرالئون؛ نهاد خانواده قطر؛ نهاد خانواده لبنان؛ نهاد خانواده سریلانکا؛ نهاد خانواده بنگلادش؛ نهاد خانواده قزاقستان؛ نهاد خانواده تایلند

کتابشناسی

  1. Bourdillon, M.F.C.(1993). Where  Are The  Ancestors?Changing  Culture In Zimbabwe,university of Zimbabwe,p.20  
  2. برگرفته از https://www.everyculture.com/Zimbabwe
  3. ایپکچی، محمدحسن (1339). جامعه و فرهنگ زیمبابوه. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص. 53-54.