تلویزیون در اتیوپی
هرچند کشور اتیوپی در زمره نخستین کشورهای آفریقایی منطقه زیر خط صحرای بزرگ بود که شبکه تلویزیونی آن در اواسط دهه 1960 میلادی راه اندازی شد با این حال تلویزیون در این کشور هنوز وسیلهای تجملاتی محسوب میشود و صرفنظر از شهرنشینان که اکثرا دارای تلویزیونهای رنگی ارزان قیمت ساخت چین میباشند؛ روستاییان و بیابان نشینان اتیوپی هنوز با این رسانه مهم ارتباطی ناآشنا میباشند. همانطور که اشاره شد اولین شبکه تلویزیون اتیوپی موسوم به «تلویزیون اتیوپی» (Ethiopan Television (ETV)) در سال 1964 در آدیس آبابا و توسط شرکت انگلیسی تامسون تأسیس شد. دلیل اصلی تأسیس «تلویزیون اتیوپی» نیز برجسته کردن فعالیتهای سازمان وحدت آفریقا و پوشش دادن اخبار مربوط به نشستهای سازمان وحدت آفریقا بود که در سال 1963 تاسیس شده و مقر آن در آدیس آبابا قرار داشت. شبکه تلویزیونی اتیوپی در سال 1983 و به یادبود بزرگداشت سالگرد تاسیس حزب کارگران اتیوپی از سیاه و سفید به رنگی ارتقاء یافت.
دومین شبکه تلویزیونی کشور «تلویزیون 2 اتیوپی» (Ethiopia Television 2. (ETV2)) نیز با تأخیری بسیار طولانی در سال 2000 در آدیس آبابا افتتاح گردید.
شبکه یک تلویزیون اتیوپی در طول شبانه روز 12 ساعت (و در روزهای پایان هفته 18 ساعت) به زبانهای تیگرینیا، ارومویی، امهریک و انگلیسی برنامه پخش میکند. بخش عمدهی برنامههای این شبکه تلویزیونی را فیلمهای سینمایی غربی قدیمی، فیلمهای سینمایی تولید نیجریه، اخبار، موسیقی و رقصهای محلی تشکیل میدهد و برنامههای تولیدی آن کمتر از 5 درصد کل برنامه ها است. کانال شبکه دو تلویزیونی اتیوپی نیز در طول شبانه روز تنها دو ساعت برنامه پخش میکند و دامنه آن بیشتر محدود به آدیس آبابا و مناطق اطراف آن است. هر دو شبکه تلویزیونی اتیوپی تحت نظارت دولت اتیوپی بوده و در اخبار و برنامههای تحلیلی این دو شبکه تلویزیونی همواره سیاستهای دولت تبلیغ و بزرگ نمایی میشود. لازم به ذکر است در طی سالهای اخیر و با به کارگیری تکنولوژیهای پیشرفته، کیفیت تصاویر شبکههای یک و دو تلویزیون اتیوپی به نحو قابل توجهی یافته با این حال تغییری در محتوای برنامهها که عمدتا در راستای تبلیغ سیاست دولتها میباشند صورت نگرفتهاست[۱][۲].
نیز نگاه کنید به
رادیو و تلویزیون در کانادا؛ تلویزیون در روسیه؛ تلویزیون در افغانستان؛ تلویزیون در تونس؛ تلویزیون در ژاپن؛ تلویزیون در کوبا؛ تلویزیون در لبنان؛ تلویزیون در مصر؛ تلویزیون در چین؛ تلویزیون در سنگال؛ تلویزیون در آرژانتین؛ تلویزیون در فرانسه؛ تلویزیون در مالی؛ تلویزیون در سودان؛ تلویزیون در ساحل عاج؛ رادیو و تلویزیون در زیمبابوه؛ تلویزیون در اوکراین؛ تلویزیون در اسپانیا؛ تلویزیون در اردن؛ تلویزیون در تایلند؛ تلویزیون در سیرالئون؛ تلویزیون در قطر .
کتابشناسی
- ↑ برگرفته از http://www.ethiopianreview.com/ethiopian+media
- ↑ عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 269-271.