آداب و رسوم بنگلادش

در مراسم «شب برات» (نیمه شعبان)، مردم مسلمان بنگلادش غذاهای مختلف از جمله کیک، نان، حلوا و غذاهای شیرین درست میکنند و در میان محتاجان و فقیران تقسیم میکنند. همچنین غذاهای مختلف برای نزدیکان و آشنایان میفرستند. از مراسم دیگری که مردم بنگال انجام میدهند، پختن غذایی است به نام «کچوری» ،که از برنج و بعضی حبوبات تهیه میشود. این غذا در روز محرم تهیه و بین مردم فقیر تقسیم میشود. این غذا آمیخته با گوشت قربانی است.
14 آوریل هرسال مصادف با «نوروز بنگال» است. به گفته محققان بنگالی، امیر فتحاله شیرازی، دانشمند ایرانیالاصل، به دستور اکبر شاه برای تسهیل اخذ مالیات و خراج زمین در ایالت بنگال تقویمی به وجود آورد. وی براساس تقویم خورشیدی، سال جدید بنگالی را پایهگذاری کرد. به حساب تقویم وی، نوروز 2012 را در بنگلادش برابر با 1419 سال محاسبه کرده بود.
مردم روز اول سال بنگالی را پاس میدارند و فقط در این روز، رییس جمهور و نخست وزیر و رهبران محلی و رسانهها پیامهایی به مردم میدهند و این روز تعطیل رسمی میباشد[۱]. مردم در پارکها جشنهای بوبشاکی ( روز نخستین ماه ) را برگزار میکنند. در این روز مسابقات مردمی مانند کشتی و انواع بازیهای دیگر و نمایشگاه صنایع دستی برگزار میشود. شایان ذکر است که همه کارهای دولتی و مردمی بر اساس سال میلادی انجام میشود و تقویم میلادی، تقویم رسمی دولتی است.
نیز نگاه کنید به
آداب و رسوم روسیه؛ آداب و رسوم کانادا؛ آداب و رسوم کوبا؛ آداب و رسوم لبنان؛ آداب و رسوم مصر؛ آداب و رسوم تونس؛ آداب و رسوم افغانستان؛ آداب و رسوم عامیانه ی مردم چین؛ آداب و روسوم جشن سال نو در ژاپن؛ آداب و رسوم سنگال؛ آداب و رسوم آرژانتین؛ آداب و رسوم فرانسه؛ آداب و رسوم زیمبابوه؛ آداب و رسوم تایلند؛ آداب و رسوم اوکراین؛ آداب و رسوم اسپانیا؛ آداب و رسوم اردن؛ آداب و رسوم قطر؛آداب و رسوم کشور سودان
کتابشناسی
- ↑ The daily Ittefag , 15 April 1999 , Bangladesh
منبع اصلی
توسلی، محمد مهدی، علی زاده کندی، عزیز، توسلی، سینا(1391). جامعه و فرهنگ بنگلادش. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(در دست انتشار).
نویسندگان مقاله
محمد مهدی توسلی، عزیز علی زاده کندی و سینا توسلی