آداب و رسوم بنگلادش

از دانشنامه ملل

در مراسم «شب برات» ( نیمه شعبان ) ، مردم مسلمان بنگلادش غذاهای مختلف از جمله كیک، نان، حلوا و غذاهای شیرین درست می کنند و در میان محتاجان و فقیران تقسیم می كنند. همچنین غذاهای مختلف برای نزدیكان و آشنایان می فرستند.

از مراسم دیگری كه مردم بنگال انجام می دهند، پختن غذایی است به نام «كچوری» ،كه از برنج و بعضی حبوبات تهیه می شود. این غذا در روز محرم تهیه و بین مردم فقیر تقسیم می شود. این غذا آمیخته با گوشت قربانی است.

14 آوریل هرسال مصادف با «نوروز بنگال» است. به گفتة محققان بنگالی، امیر فتح اله شیرازی، دانشمند ایرانی الاصل، به دستور اكبر شاه برای تسهیل اخذ مالیات و خراج زمین در ایالت بنگال تقویمی به وجود آورد. وی بر اساس تقویم خورشیدی، سال جدید بنگالی را پایه گذاری کرد. به حساب تقویم وی، نوروز 2012 را در بنگلادش برابر با 1419 سال محاسبه کرده بود.

مردم روز اول سال بنگالی را پاس می دارند و فقط در این روز، رییس جمهور و نخست وزیر و رهبران محلی و رسانه ها پیام هایی به مردم می دهند و این روز تعطیل رسمی مـــی بــاشد. مردم در پارك ها جشن های بوبشاكی ( روز نخستین ماه ) را برگزار می كنند. در این روز مسابقات مردمی مانند كشتی و انواع بازی های دیگر و نمایشگاه صنایع دستی برگزار می شود.[۱]

شایان ذکر است که همه كارهای دولتی و مردمی بر اساس سال میلادی انجام می شود و تقویم میلادی، تقویم رسمی دولتی است.[۲]

نیز نگاه کنید به

آداب و رسوم روسیه؛ آداب و رسوم کانادا؛ آداب و رسوم کوبا؛ آداب و رسوم لبنان؛ آداب و رسوم  مصر؛ آداب و رسوم تونس؛ آداب و رسوم افغانستان؛ آداب و رسوم عامیانه ی مردم چین؛ آداب و روسوم جشن سال نو در ژاپن؛ آداب و رسوم سنگال؛ آداب و رسوم آرژانتین؛ آداب و رسوم فرانسه؛ آداب و رسوم زیمبابوه؛ آداب و رسوم تایلند؛ آداب و رسوم اوکراین؛ آداب و رسوم اسپانیا؛ آداب و رسوم اردن؛ آداب و رسوم قطر؛آداب و رسوم کشور سودان

کتابشناسی

  1. The daily Ittefag , 15 April 1999 , Bangladesh
  2. توسلی، محمد مهدی، علی زاده کندی، عزیز، توسلی، سینا(1391). جامعه و فرهنگ بنگلادش. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی