نهادها و سازمان‌های فرهنگی سنگال: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۱۰ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
در[[سنگال]] نهاد های فرهنگی دولتی وغیر دولتی و نیز نهادهای فرهنگی خارجی فعال هستند که به مهمترین آنها پرداخته می شود.
[[پرونده:نهادها و سازمان‌های فرهنگی سنگال.jpg|جایگزین=نهادها و سازمان‌های فرهنگی سنگال|بندانگشتی|نهادها و سازمان‌های فرهنگی سنگال. قابل بازیابی از https://www.presidence.sn/]]
در [[سنگال]] نهاد های فرهنگی دولتی و غیر دولتی و نیز نهادهای فرهنگی خارجی فعال هستند که به مهمترین آنها پرداخته می شود.


=== '''[[نهادها و سازمان‌های فرهنگی سنگال|نهادهای فرهنگی سنگال]]''' ===
=== نهادهای فرهنگی سنگال ===
- [[نهاد فرانسوی داکار سنگال|نهاد فرانسوی داکار]]  Institut Francais de Dakar) (1953)  ) که نام دیگر آن لئوپولد سدار سنگور است، این نهاد در شهر سنت لوئی نیز یک شعبه دارد . این مرکز حامی توسعه فرهنگی سنگالی ارتقاء «گفتگوی فرهنگ ها» است که در نزد سدار سنگور بسیار مهم و عزیز بود. این مرکز در سال 2009 ، پنجاهمین سال تأسیس خود را جشن گرفت. هر ساله محل اجرای 100 نمایش، ده ها نمایشگاه بین المللی، پخش بیش از 200 فیلم سینمایی، کنفرانس ها، کارگاه های آموزشی برای کودکان و کلاس های زبان فرانسوی جهت رشد روابط بین دو کشور فرانسه و سنگال است.


- [[انیستیتو فرهنگی و زبانی ژان مرموز سنگال|انستیتو فرهنگی و زبانی ژان مرموز]]   (Jean – Mermoz)
==== [[نهاد فرانسوی داکار سنگال|نهاد فرانسوی داکار]] ====
نام دیگر آن لئوپولد سدار سنگور است. نهاد فرانسوی داکار(Institut Francais de Dakar)در شهر سنت لوئی نیز یک شعبه دارد. این مرکز حامی توسعه فرهنگی سنگالی ارتقاء «گفتگوی فرهنگ ها» است که در نزد سدار سنگور بسیار مهم و عزیز بود. این مرکز در سال 2009، پنجاهمین سال تأسیس خود را جشن گرفت. هر ساله محل اجرای 100 نمایش، ده ها نمایشگاه بین المللی، پخش بیش از 200 فیلم سینمایی، کنفرانس ها، کارگاه های آموزشی برای کودکان و کلاس های زبان فرانسوی جهت رشد روابط بین دو کشور [[فرانسه]] و [[سنگال]] است.<ref>Sankalé.(1998).165</ref>


(ICL: Institut Culturel et linguistique de Jean Mermoz)  
==== [[انیستیتو فرهنگی و زبانی ژان مرموز سنگال|انستیتو فرهنگی و زبانی ژان مرموز]] ====
این نهاد (ICL: Institut Culturel et linguistique de Jean Mermoz) در سال 1965 در شهر سنت لوئی [[سنگال]] تأسیس و هدف آن نشر زبان و فرهنگ [[فرانسه]] است. همچنین او با «الیانس فرانسوی» (Alliance Francaise)، مرکز آموزش زبان فرانسوی در کشور [[فرانسه]] در ارتباط است. نام این نهاد به افتخار ژان مرموز فرانسوی است. او خلبانی بود که برای اولین بار موفق شد در سال 1927 یک پرواز بدون توقف از [[شهر تولوز]] فرانسه به شهر سنت لوئی داشته باشد.


این نهاد در سال 1965 در شهر سنت لوئی سنگال تأسیس و هدف آن نشر زبان و فرهنگ فرانسه است. همچنین او با «الیانس فرانسوی» (Alliance Francaise) مرکز آموزش زبان فرانسوی در کشور فرانسه در ارتباط است. نام این نهاد به افتخار ژان مرموز فرانسوی است. او خلبانی بود که برای اولین بار موفق شد در سال 1927 یک پرواز بدون توقف از شهر تولوز فرانسه به شهر سنت لوئی داشته باشد.  
==== [[انیستیتو بنیادی آفریقای سیاه سنگال|انستیتو بنیادی آفریقای سیاه]] ====
این نهاد در شهر داکار در سال 1936 تأسیس اما در سال 1966 جایگزین انستیتو فرانسوی آفریقای سیاه (IFAN: Institut Fondamental d'Afrique Noire) شد. این نهاد یکی از یازده مؤسسه دانشگاه شیخ آنتا دیوپ در داکار است. این نهاد یک مرکز تحقیقات در علوم اجتماعی – انسانی و طبیعی به شمار می رود. در سال 1986 نیز به یاد بود استاد شیخ آنتادیوپ دوباره نام آن تبدیل به انستیتو بنیادی آفریقای سیاه شیخ آنتادیوپ شد.<ref>Diop, A. (1968). Le laboratoire de radio carbone de L’IFAN (Catalogues et documents, No. 21, p. 11). Institut Fondamental d’Afrique Noire. Dakar, Senegal.</ref>


- [[انیستیتو بنیادی آفریقای سیاه سنگال|انستیتو بنیادی آفریقای  سیاه]] (IFAN: Institut Fondamental d'Afrique Noire  )  این نهاد در شهر داکار در سال 1936 تأسیس اما در سال 1966 جایگزین انستیتو فرانسوی آفریقای سیاه شد. این نهاد یکی از یازده مؤسسه دانشگاه شیخ آنتا دیوپ در داکار است. این نهاد یک مرکز تحقیقات در علوم اجتماعی – انسانی و طبیعی به شمار می رود. در سال 1986 نیز به یاد بود استاد شیخ آنتادیوپ دوباره نام آن تبدیل به انستیتو بنیادی آفریقای سیاه شیخ آنتادیوپ شد.  
====   [[آرشیو ملی سنگال]] ====
این نهاد (ANS: Archives Nationales du Sénégal) در شهر داکار واقع است قدمت و مجموعه های جمع آوری شده در آن از سال 1816 شروع شده است. آرشیو های وابسته به دبیرخانه عمومی دولت زیر نظر نخست وزیر است. آرشیوهای جزیره ی گوره و آفریقای – غربی فرانسوی (AOF) در آنجا واقعند.<ref>Maack, M. N. (1980). The A.O.F. Archives and the study of African History. Bulletin de l’Institut Fondamental d’Afrique Noire. Serie B, Sciences Humaine, 42(2), 277-298. Dakar, Senegal.</ref>


-  [[آرشیو ملی سنگال]]  (ANS: Archives Nationales du Sénégal )       
==== [[دانشگاه دموتان سنگال|دانشگاه دموتان]] ====
این دانشگاه (Université des Mutants) یکی از مراکز بین المللی و ملاقات ها و کنفرانس ها واقع در جزیره گوره است. این نهاد با حمایت لئوپولد سدار سنگور و نویسنده و فیلسوف فرانسوی " رژه گارودی " (Roger Garaudy) در سال 1979 و با همکاری [https://www.bing.com/ck/a?!&&p=fb6a418cb127db75JmltdHM9MTcxMzgzMDQwMCZpZ3VpZD0xN2EzNWYwYS05OTg2LTYyOTgtM2M1Yi00Y2U5OThkNDYzMzEmaW5zaWQ9NTE1OQ&ptn=3&ver=2&hsh=3&fclid=17a35f0a-9986-6298-3c5b-4ce998d46331&psq=%db%8c%d9%88%d9%86%d8%b3%da%a9%d9%88&u=a1aHR0cHM6Ly93d3cudW5lc2NvLm9yZy9lbg&ntb=1 یونسکو] و برنامه های [https://www.bing.com/ck/a?!&&p=389ea09dd5877d2aJmltdHM9MTcxMzgzMDQwMCZpZ3VpZD0xN2EzNWYwYS05OTg2LTYyOTgtM2M1Yi00Y2U5OThkNDYzMzEmaW5zaWQ9NTE4OQ&ptn=3&ver=2&hsh=3&fclid=17a35f0a-9986-6298-3c5b-4ce998d46331&psq=%d8%b3%d8%a7%d8%b2%d9%85%d8%a7%d9%86+%d9%85%d9%84%d9%84+%d9%85%d8%aa%d8%ad%d8%af&u=a1aHR0cHM6Ly93d3cudW4ub3JnL2VuLw&ntb=1 سازمان ملل متحد] جهت رشد و آژانس همکاری فرهنگی و تکنیکی و دولت [[سنگال]] تأسیس شد. این نهاد در سال 2005 منحل و جای آن را بنیان جهانی برای یادبود و حفظ جزیره گوره گرفت. در این مرکز سالیانه کنفرانس ها و سمینارهای برگزار می شود.<ref>Bekolo, P. (2002). L’Universite des Mutants: une Utopie Universaliste récupérable? In Actes du Collogue sur Senghor (pp. 75-82). Université de Yaoundé.</ref>


این نهاد در شهر داکار واقع است قدمت و مجموعه های جمع آوری شده در آن از سال 1816 شروع شده است. آرشیو های وابسته به دبیرخانه عمومی دولت زیر نظر نخست وزیر است. آرشیوهای جزیره ی گوره و آفریقای – غربی فرانسوی ( AOF) در آنجا واقعند.
==== [[خانه فرهنگ(دوتاسک) سنگال|خانه فرهنگ(دوتاسِک)]] ====
خانه فرهنگ(دوتاسِک) (Douta Seck) یک مرکز فرهنگی بسیار عالی است که هم جنبه امور تحقیقاتی، کاربردی و فرهنگی داشته و هم به توسعه فعالیت های فرهنگی و ترویج آن می‌پردازد. این مرکز فرهنگی محور بروز و ظهور امور فرهنگی در زمینه استعدادهای ملّی و بین المللی است. ساختار این مرکز فرهنگی بر روی تحقیق کاربردی، تبادلات آراء عقاید، ترویج نشر فرهنگی، پذیرش و توسعه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی قرار دارد.


-  [[دانشگاه دموتان سنگال|دانشگاه دموتان]] ''' ''' ( Université des Mutants)
==== انستیتو ناسیونال هنرها ====
این انستیتو در سال 1972 تأسیس و اهداف شامل:


این دانشگاه یکی از مراکز بین المللی و ملاقات ها و کنفرانس ها واقع در جزیره گوره است. این نهاد با حمایت لئوپولد سدار سنگور و نویسنده و فیلسوف فرانسوی " رژه گارودی " ( Roger Garaudy) در سال 1979 و با همکاری یونسکو و برنامه ها ی سازمان ملل متحد جهت رشد و آژانس همکاری فرهنگی و تکنیکی و دولت سنگال تأسیس شد. این نهاد در سال 2005 منحل و جای آن را بنیان جهانی برای یاد بود و حفظ جزیره گوره گرفت. در این مرکز سالیانه کنفرانس ها و سمینارهای برگزار می شود.
1- کشف و شکل دادن به خلاقان و تکنیسین ها در سطح بین المللی ؛


-[[خانه فرهنگ(دوتاسک) سنگال|خانه فرهنگ( دوتا سِک)]]  (Douta Seck)
2 - پیش بینی الحاق آنها در جامعه ؛


يک مرکز فرهنگی بسيار عالی است که هم جنبه امور تحقيقاتی، کاربردی و فرهنگی داشته و هم به توسعه فعاليت های فرهنگی و ترويج آن می پردازد. اين مرکز فرهنگی محور بروز و ظهور امور فرهنگی در زمينه استعدادهای ملّی و بين المللی است.  ساختار اين مرکز فرهنگی بروی تحقيق کاربردی، تبادلات آراء عقايد، ترويج نشر فرهنگی، پذيرش و توسعه فعاليت های فرهنگی واجتماعی قرار دارد.
3- شکل دادن و آموزش عمومی.


- انیستیو ناسیونال هنرها: این انستیتو در سال 1972 تأسیس و اهداف شامل:
این انستیتو شامل یک مدرسه هنرهای زیبا، یک هنرکده‌ی موسیقی، رقص و هنرهای نمایشی، یک بخش تحقیقات در خصوص عوامل فرهنگی سنتی است.


1- کشف و شکل دادن به خلاقان و تکنیسین ها در سطح بین المللی ؛2 - پیش بینی الحاق آنها در جامعه ؛3- شکل دادن و آموزش عمومی.
==== [[تئاتر و هنرهای نمایشی سنگال|تئأتر ملی دانیل سورانو]] ====
تئأتر ملی دانیل سورانو (Daniel Sorano) در سال 1961 تأسیس شد که هدف آن در حال حاضر احیاء و ارزش بخشیدن به تئأتر سنتی سنگال است.
=====موزه ی پویا=====
این موزه در سال 1966 در خود را به روی عموم باز کرد و میراث فرهنگی کشور را در معرض دید قرار داد.
=====آرشیوهای فرهنگی سنگال=====
آرشیو فرهنگی [[سنگال]] در سال 1957 تأسیس شد. پرسنل آن غالباً کتابدار و متخصصان موسیقی هستند.
=====انجمن نشر=====
از سال 1972، در [[سنگال]] و [[ساحل عاج]] یک انجمن نشر به نام " نشرهای جدید آفریقایی " (Les Nouvelles Editions Africaines) تأسیس شد. در پنج سال این نشر حدود 150 تیتر از 1200000 نسخه نشر داد.


این انستیتو شامل یک مدرسه هنرهای زیبا، یک هنرکده ی موسیقی، رقص و هنرهای نمایشی، یک بخش تحقیقات در خصوص عوامل فرهنگی سنتی است.
جالب توجه است که این [[مراکز نشر سنگال|مرکز نشر]] تا کنون هیچ اثری به زبان های ملی چاپ نکرده است در حالی که مأموریت اصلی آن سیاست توسعه زبان های ملی بوده است.<ref name=":02">Ndoye, O. (2011). La Diversite Culturelle Senegalaise, et la Convention de l’Unesco: Quelles Limites? Rapport DE LA CECAC. Quebec, Canada.</ref>
===[[نهادهای فرهنگی خارجی مؤثر در سنگال]]===
مراکز فرهنگی خارجی متعددی در [[سنگال]] فعال هستند که قدیمی ترین آنها خانه فرهنگ [[فرانسه]] است، به صورت مختصر به فعالیت های برخی از این مراکز مهم فرهنگی و فعال در [[سنگال]] اشاره می شود:
====[[خانه فرهنگ فرانسه در سنگال|خانه فرهنگ فرانسه]]====
این محل در دوران گذشته مرکز ستاد ارتش [[فرانسه]] بوده است و پس از انتقال ستاد ارتش به حومه داکار بصورت فعلی اداره می شود. این مرکز دارای کتابخانه ای با بیست و سه هزار جلد کتاب و بخش های امانت کتب و لوح فشرده بوده و یک سالن سینما با گنجایش 120 الی 150 نفر می باشد. همچنین مجهز به بخش رایانه و استفاده از اینترنت است. میزان حق عضویت برای کتابخانه جهت کتب ده هزار فرانک سیفا (حدود 15 یورو) و برای کتب و لوح فشرده 12 هزار فرانک سیفا (18 یورو) می باشد. شیوه امانت کتابخانه، در اختیار قرار دادن دو کتاب در هفته است که در صورت تاخیر در عودت کتاب یک هفته محرومیت اعمال می شود. مراجعه کنندگان زیادی دارد که برخی از آنها را دانشجویان پزشکی از کشورهای دیگر بویژه مغرب، موریتانی، [[ساحل عاج]] و محققین و دانشجویان اروپایی تشکیل می دهند. فعالیت های فرهنگی [[فرانسه]] تحت نظارت «بخش همکاری ها و فعالیت فرهنگی سفارت [[فرانسه]]» اجرا می شود که در دو بخش «همکاری های فنی» 9 نفر فرانسوی و در بخش «فرهنگی» 5 نفر فرانسوی مسئول امور هستند. بر اساس آمار ارائه شده، این بخش در سال 2006 میلادی حدود بیست و یک میلیون یورو در [[سنگال]] هزینه نموده است. این مبلغ علاوه بر هزینه در موارد فرهنگی در بخش های دیگری مانند بهداشت، خدمات و آموزش کشاورزی، تحقیقات و بورس تحصیلی هزینه شده است. شعب فعالیت فرهنگی بخش فوق الذکر در شهر داکار بصورت یک خانه فرهنگ و یک مرکز آموزش زبان [[فرانسه]] و ولوف فعال است و در شهرهای «کائولاک»، «زیگنشور»، «تامبوکوندا» دارای مرکز فرهنگی است و در شهر «سن لویی» نیز دارای انستیتو فرهنگی و آموزش زبان [[فرانسه]] می باشد.
==== [[خانه فرهنگ آلمان در سنگال|انستیتو گوته(خانه فرهنگ آلمان)]]====
عمده فعالیت های این خانه فرهنگ شامل نمایش فیلم، اجرای تئاتر، موسیقی، رقص و امانت کتب، نشریات، مجلات و لوح فشرده در سیستم کتابخانه ای، برگزاری کنفرانس و نشست های فرهنگی و علمی، نمایشگاه آثار هنری و مرکز آموزش زبان و.. است. البته فعالیت های تحقیقاتی و مطالعاتی نیز در دپارتمان زبان و تمدن آلمانی دانشگاه شیخ انتادیوپ داکار دایر است. دپارتمان مذکور دارای حدود هشتصد دانشجوی رشته زبان آلمانی است که با نظارت این خانه فرهنگ برای دوره تحصیلات تکمیلی به دانشگاه های آلمان اعزام می شوند.
====[[خانه فرهنگ انگلیس در سنگال|خانه فرهنگ انگلیس(بریتیش کنسول)]]====
عمده فعالیت این مرکز فرهنگی در زمینه تدریس و آموزش زبان انگلیسی استوار است و در کنار آن برخی از پروژه های مشترک در زمینه آموزش را نیز اجرا می نماید. این مرکز دارای سالن کتابخانه و قرائت خانه و مرکز آموزش زبان است و در سال چهار دوره آموزشی زبان (هر دوره به مدت ده هفته - پنج ساعت در هفته) برگزار می کند که برای آزمون تعیین سطح 5000 فرانک سیفا(حدود 5/7 یورو) و 140 هزار فرانک سیفا(حدود 212 یورو) برای شهریه دوره های زبان باید پرداخت نمود. سن شرکت کنندگان در دوره‌های زبان باید هیجده سال باشد. حق عضویت کتابخانه 30000 فرانک سیفا(45 یورو) است. اساتید انگلیسی آموزش زبان بصورت پروازی از انگلیس به [[سنگال]] آمده و در خانه فرهنگ تدریس می نمایند.


-[[تئاتر و هنرهای نمایشی سنگال|تئأتر ملی دانیل سورانو]]  ( Daniel Sorano )  
این خانه فرهنگ در زمینه اعطای بورس تحصیلی با کمک سایر نهادها و بنیادهای انگلیس برای دوره دکترا اقدام می کند و حدود 400 دانشجوی سنگالی در انگلیس به تحصیل اشتغال دارند. در زمینه برگزاری سمینار اغلب با همکاری وزارت [[نظام آموزشی سنگال|آموزش و پرورش سنگال]] و سایر نهادهای آموزشی به فعالیت می پردازد. تبادل دانش آموزان مدارس [[سنگال]] و انگلیس، برپایی کارگاه و آتلیه هنری و اجرای پروژه های تحقیقاتی از مهمترین پروژه های اجرایی این خانه فرهنگ است.
====[[آژانس بین المللی توسعه آمریکا در سنگال|آژانس بین المللی توسعه آمریکا]]====
آژانس بین المللی توسعه [[آمریکا]] (USAID) از سال 1961 م. در [[سنگال]] فعال است و در قالب فعالیت های توسعه ای و خدمات انسانی به نشر فرهنگ و ایده های خویش می پردازد. طبق آمار و ارقام ارائه شده توسط آژانس مذکور هر ساله حدود سی میلیون دلار در [[سنگال]] هزینه می شود. تمرکز فعالیت این آژانس علاوه بر داکار به عنوان پایگاه اصلی در اغلب روستاهای دورافتاده [[سنگال]] بصورت فعالیت های آموزشی در پروژه های کاهش میزان فقر، رشد اقتصادی، آموزش کشاورزی، بهداشتی و.. است. یکی از مواد تدریسی آن آموزش دموکراسی و پیشگیری از اختلافات قومی است. اغلب داوطلبان اعزامی برای آموزش به زبان بومی «ولوف» آشنا بوده و طبق برنامه سالانه به مناطق مختلف اعزام می شوند. آموزش زبان انگلیسی (با لهجه آمریکایی) نیز یکی از فعالیت های آموزشی آن است که توسط یک مرکز آموزش در داکار ارائه می شود. غالب کمک های توسعه ای آمریکا با همکاری نهادهای مردمی (NGO) به صورت همکاری مشترک در شهرها و مناطق دورافتاده اجرا می گردد، در بیشتر مناطق داکار و شهرهای کوچک و بزرگ شعب این آژانس وجود دارد.<ref>Lire en Afrique dans le Sine et le Saloum. (2012). Retrieved November 16, 2012, from: http://www.lireenafrique.Org/spip.php?articl12012-04-04</ref>
====[[دفتر منطقه ای یونسکو در سنگال|دفتر منطقه ای یونسکو در داکار(سنگال)]]====
دفتر منطقه ای یونسکو در داکار (BREDA) بر فعالیت های بین المللی [https://www.bing.com/ck/a?!&&p=f27c2f691b0e80c4JmltdHM9MTcxNTgxNzYwMCZpZ3VpZD0xN2EzNWYwYS05OTg2LTYyOTgtM2M1Yi00Y2U5OThkNDYzMzEmaW5zaWQ9NTE2MQ&ptn=3&ver=2&hsh=3&fclid=17a35f0a-9986-6298-3c5b-4ce998d46331&psq=%db%8c%d9%88%d9%86%d8%b3%da%a9%d9%88&u=a1aHR0cHM6Ly93d3cudW5lc2NvLm9yZy9lbg&ntb=1 یونسکو] کشورهای گامبیا، دماغه سبز و گینه بیسائو نیز نظارت دارد. فعالیت های یونسکو در داکار بر چهار محور عمده استوار است:


این تئأتر در سال 1961 تأسیس شد که هدف آن در حال حاضر احیاء و ارزش بخشیدن به تئأتر سنتی سنگال است.
1- حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی(مکان های باستانی نظیر جزیره گوره)؛


- موزه ی پویا
2 - حفاظت از میراث غیر مادی فرهنگی (شعر، داستان و فولکلور بومی)؛


این موزه در سال 1966 در خود را به روی عموم باز کرد و میراث فرهنگی کشور را در معرض دید قرار داد.
3- حفاظت از دانش سنّتی(مانند نحوه تولید [[صنایع دستی در سنگال|صنایع دستی]] و..)؛
 
- آرشیوهای فرهنگی سنگال
 
آرشیو فرهنگی سنگال در سال 1957 تأسیس شد. پرسنل آن غالباً کتابدار و متخصصان موسیقی هستند.
 
- انجمن نشر
 
از سال 1972، در سنگال و ساحل عاج یک انجمن نشر به نام " نشرهای جدید آفریقایی "( Les Nouvelles Editions Africaines ) تأسیس شد. در پنج سال این نشر حدود 150 تیتر از 1200000 نسخه نشر داد. جالب توجه است که این مرکزنشر تا کنون هیچ اثری به زبان های ملی چاپ نکرده است در حالیکه مأموریت اصلی آن سیاست توسعه زبان های ملی بوده است.
 
=== '''[[نهادهای فرهنگی خارجی مؤثر در سنگال]]''' ===
مراکز فرهنگی خارجی متعددی در سنگال فعال هستند که قدیمی ترین آنها خانه فرهنگ فرانسه است، بصورت مختصر به فعالیت های برخی از این مراکز مهم فرهنگی و فعال در سنگال اشاره می شود:
 
[[خانه فرهنگ فرانسه در سنگال|خانه فرهنگ فرانسه]]
 
این محل در دوران گذشته مرکز ستاد ارتش فرانسه بوده است و پس از انتقال ستاد ارتش به حومه داکار بصورت فعلی اداره می شود. این مرکز دارای کتابخانه ای با بیست و سه هزار جلد کتاب و بخش های امانت کتب و لوح فشرده بوده و یک سالن سینما با گنجایش 120 الی 150 نفر می باشد. همچنین مجهز به بخش رایانه و استفاده از اینترنت است. میزان حق عضویت برای کتابخانه جهت کتب ده هزار فرانک سیفا (حدود 15 یورو) و برای کتب و لوح فشرده 12 هزار فرانک سیفا (18 یورو) می باشد. شیوه امانت کتابخانه، در اختیار قرار دادن دو کتاب در هفته است که در صورت تاخیر در عودت کتاب یک هفته محرومیت اعمال می شود. مراجعه کنندگان زیادی دارد که برخی از آنها را دانشجویان پزشکی از کشورهای دیگر بویژه مغرب، موریتانی، ساحل عاج و محققین و دانشجویان اروپایی تشکیل می دهند. فعالیت های فرهنگی فرانسه تحت نظارت «بخش همکاری ها و فعالیت فرهنگی سفارت فرانسه» اجرا می شود که در دو بخش «همکاری های فنی» 9 نفر فرانسوی و در بخش «فرهنگی» 5 نفر فرانسوی مسئول امور هستند. بر اساس آمار ارائه شده، این بخش در سال 2006 میلادی حدود بیست و یک میلیون یورو در سنگال هزینه نموده است. این مبلغ علاوه بر هزینه در موارد فرهنگی در بخش های دیگری مانند بهداشت، خدمات و آموزش کشاورزی، تحقیقات  و بورس تحصیلی هزینه شده است. شعب فعالیت فرهنگی بخش فوق الذکر در شهر داکار بصورت یک خانه فرهنگ و یک مرکز آموزش زبان فرانسه و ولوف فعال است و در شهرهای «کائولاک»، «زیگنشور»، «تامبوکوندا» دارای مرکز فرهنگی است و در شهر «سن لویی» نیز دارای انستیتو فرهنگی و آموزش زبان فرانسه می باشد.
 
[[خانه فرهنگ آلمان در سنگال|انستیتو گوته(خانه فرهنگ آلمان)]]
 
عمده فعالیت های این خانه فرهنگ شامل نمایش فیلم، اجرای تئاتر، موسیقی، رقص و امانت کتب، نشریات، مجلات و لوح فشرده در سیستم کتابخانه ای، برگزاری کنفرانس و نشست های فرهنگی و علمی، نمایشگاه آثار هنری و مرکزآموزش زبان و .. است، البته فعالیت های تحقیقاتی  و مطالعاتی نیز در دپارتمان زبان و تمدن آلمانی دانشگاه شیخ انتادیوپ داکار دائر است. دپارتمان مذکور دارای حدود هشتصد دانشجوی رشته زبان آلمانی است که با نظارت این خانه فرهنگ برای دوره تحصیلات تکمیلی به دانشگاه های آلمان اعزام می شوند.
 
[[خانه فرهنگ انگلیس در سنگال|خانه فرهنگ انگلیس(بریتیش کنسول)]]
 
عمده فعالیت این مرکز فرهنگی در زمینه تدریس و آموزش زبان انگلیسی استوار است و در کنار آن برخی از پروژه های مشترک در زمینه آموزش را نیز اجرا می نماید. این مرکز دارای سالن کتابخانه و قرائت خانه و مرکز آموزش زبان است و در سال چهار دوره آموزشی زبان (هر دوره به مدت ده هفته - پنج ساعت در هفته) برگزار می کند که برای آزمون تعیین سطح 5000 فرانک سیفا(حدود 5/7 یورو) و 140 هزار فرانک سیفا(حدود 212 یورو) برای شهریه دوره های زبان باید پرداخت نمود. سن شرکت کنندگان در دوره های زبان باید هیجده سال باشد.  حق عضویت کتابخانه 30000 فرانک سیفا( 45 یورو) است. اساتید انگلیسی آموزش زبان بصورت پروازی  از انگلیس به سنگال آمده و در خانه فرهنگ تدریس می نمایند.
 
این خانه فرهنگ در زمینه اعطای بورس تحصیلی با کمک سایر نهادها و بنیادهای انگلیس برای دوره دکترا اقدام می کند و حدود 400 دانشجوی سنگالی در انگلیس به تحصیل اشتغال دارند. در زمینه برگزاری سمینار اغلب با همکاری وزارت آموزش و پرورش سنگال و سایر نهادهای آموزشی به فعالیت می پردازد. تبادل دانش آموزان مدارس [[سنگال]] و انگلیس، برپایی کارگاه و آتلیه هنری و اجرای پروژه های تحقیقاتی از مهمترین پروژه های اجرایی این خانه فرهنگ است.  
 
[[آژانس بین المللی توسعه آمریکا در سنگال|آژانس بین المللی توسعه آمریکا(USAID)]]
 
آژانس بین المللی توسعه [[آمریکا]] از سال 1961 م. در [[سنگال]] فعال است و در قالب فعالیت های توسعه ای و خدمات انسانی به نشر فرهنگ و ایده های خویش می پردازد. طبق آمار و ارقام ارائه شده توسط آژانس مذکور هر ساله حدود سی میلیون دلار در سنگال هزینه می شود. تمرکز فعالیت این آژانس علاوه بر داکار به عنوان پایگاه اصلی در اغلب روستاهای دورافتاده سنگال بصورت فعالیت های آموزشی در پروژه های کاهش میزان فقر، رشد اقتصادی، آموزش کشاورزی، بهداشتی و.. است. یکی از مواد تدریسی آن آموزش دموکراسی و پیشگیری از اختلافات قومی است. اغلب داوطلبان اعزامی برای آموزش به زبان بومی «ولوف» آشنا بوده و طبق برنامه سالانه به مناطق مختلف اعزام می شوند. آموزش زبان انگلیسی (با لهجه آمریکایی) نیز یکی از فعالیت های آموزشی آن است که توسط یک مرکز آموزش در داکار ارائه می شود. غالب کمک های توسعه ای آمریکا با همکاری نهادهای مردمی (NGO) به صورت همکاری مشترک در شهرها و مناطق دورافتاده اجرا می گردد، در بیشتر مناطق داکار و شهرهای کوچک و بزرگ شعب این آژانس وجود دارد.
 
[[دفتر منطقه ای یونسکو در سنگال|دفتر منطقه ای یونسکو (BREDA ) در داکار(سنگال)]]
 
دفتر منطقه ای یونسکو در داکار بر فعالیت های بین المللی یونسکو کشورهای گامبیا، دماغه سبز و گینه بیسائو نیز نظارت دارد. فعالیت های یونسکو در داکار بر چهار محور عمده استوار است:
 
1- حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی(مکان های باستانی نظیر جزیره گوره)؛2- حفاظت از میراث غیر مادی فرهنگی (شعر، داستان و فولکلور بومی)؛ 3- حفاظت از دانش سنّتی( مانند نحوه تولید صنایع دستی و..)؛


4 - حفاظت از موزه ها و آثار هنری و باستانی.
4 - حفاظت از موزه ها و آثار هنری و باستانی.


علاوه بر برگزاری سمینارهای منطقه ای و دوره های آموزشی در زمینه صلح و دموکراسی در آفریقا، یکی از پروژه های اصلی که [[دفتر منطقه ای یونسکو در سنگال]] دنبال می کند، برگزاری کنفرانس «گفتگوی میان اسلام و مسیحیت» است.
علاوه بر برگزاری سمینارهای منطقه ای و دوره های آموزشی در زمینه صلح و دموکراسی در آفریقا، یکی از پروژه های اصلی که [[دفتر منطقه ای یونسکو در سنگال]] دنبال می کند، برگزاری کنفرانس «گفتگوی میان [[اسلام و مسلمانان سنگال|اسلام]] و [[مسیحیت در سنگال|مسیحیت]]» است.
 
====[[سازمان علمی آموزشی و فرهنگی آیسسکو در سنگال]]====
[[سازمان علمی آموزشی و فرهنگی آیسسکو در سنگال|سازمان علمی آموزشی و فرهنگی آیسسکو(  ISESCO)  در سنگال]]
[[سنگال]] عضو سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی [https://www.bing.com/ck/a?!&&p=6cc46676a189f79eJmltdHM9MTcxMzgzMDQwMCZpZ3VpZD0xN2EzNWYwYS05OTg2LTYyOTgtM2M1Yi00Y2U5OThkNDYzMzEmaW5zaWQ9NTE1OQ&ptn=3&ver=2&hsh=3&fclid=17a35f0a-9986-6298-3c5b-4ce998d46331&psq=ICESCO&u=a1aHR0cHM6Ly9pY2VzY28ub3JnL2VuLw&ntb=1 آیسسکو (ISESCO)] است. که اهم فعالیت های آن نیز به شرح ذیل است:
 
*توزیع جوایز، مشارکت در مراسم توزیع جوایز در مؤسسات و مدارس تحصیلی از فعالیت های مهم و اساسی اداره کتاب و کتاب‌خوانی است؛
سنگال عضو  سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی آیسسکو (ISESCO) است. که اهم فعالیت های آن نیز به شرح ذیل است: توزيع جوايز، مشارکت در مراسم توزیع جوايز در مؤسسات و مدارس تحصيلی از فعاليت های مهم و اساسی ادارۀ کتاب  و کتابخوانی است؛ اعطاء کتب و تجهيز کتابخانه های محلی و مراکز کتابخوانی و فعاليت های فرهنگی؛ فعاليت مهم در زمينه تجديد و بازسازی و اصلاح شيوه کتابداری مجموعه های کتب، آثار موجود در کتابخانه ها و مرکز کتابخوانی  مناطق مختلف می باشد. در سال 2008م. نيز امور مربوط به تأمين و تجهيزکتابخانه ها پيگيری گردیده است، روز جهانی کتاب و کتابخوانی مطابق با بيست و سوم ماه آوريل، اجرای سمينارها و کارگاه های آموزش در زمينه سازماندهی و اداره کتابخانه و فعال سازی امورکتابخوانی از دیگر فعالیت های آن است. <ref>بصیری،محمدعلی و فتحی پور،ریحانه.(۱۴۰۰).جامعه و فرهنگ سنگال. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]،ص.69-73.
*اعطاء کتب و تجهیز کتابخانه های محلی و مراکز کتاب‌خوانی و فعالیت های فرهنگی؛
 
*فعالیت مهم در زمینه تجدید و بازسازی و اصلاح شیوه کتابداری مجموعه های کتب، آثار موجود در کتابخانه ها و مرکز کتاب‌خوانی مناطق مختلف می باشد. در سال 2008م. نیز امور مربوط به تأمین و تجهیز کتابخانه ها پیگیری گردیده است، روز جهانی کتاب و کتاب‌خوانی مطابق با بیست و سوم ماه آوریل، اجرای سمینارها و کارگاه های آموزش در زمینه سازماندهی و اداره کتابخانه و فعال سازی امور کتاب‌خوانی از دیگر فعالیت های آن است.<ref>L’Organisation Internationale de la Francophonie. (2016). Retrieved October 21, 2016, from: http://Francophonie.Org</ref><ref>بصیری، محمدعلی، فتحی پور، ریحانه (1401).جامعه و فرهنگ [[سنگال]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی](در دست انتشار)</ref>
</ref>  
 
== نیز نگاه کنید به ==
== نیز نگاه کنید به ==
 
[[نهادها و سازمان‌های فرهنگی ژاپن]]؛ [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی کانادا]]؛ [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی کوبا]]؛ [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی لبنان]]؛ [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی مصر&action=edit&redlink=1|نهادها و سازمان‌های فرهنگی مصر]]؛ [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی افغانستان]]؛ [[مراکز و نهادهای فرهنگی چین]]؛ [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی تونس]]؛ [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی روسیه]]؛ [[نهادها و سازمان های فرهنگی فرانسه]]؛ [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی ساحل عاج]]؛ [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی سوریه]]؛ [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی سودان]]؛ [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی زیمبابوه]]؛ [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی تایلند]]؛ [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی اوکراین]]؛ [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی اسپانیا]]؛ [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی اردن]]؛ [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی سیرالئون]]؛ [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی قطر]]
* [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی ژاپن]]
* [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی کانادا]]
*  [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی کوبا]]
* [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی لبنان]]
* [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی مصر]]
* [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی افغانستان]]
* [[مراکز و نهادهای فرهنگی چین]]
* [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی تونس]]
* [[نهادها و سازمان‌های فرهنگی روسیه]]


== کتابشناسی ==
== کتابشناسی ==
<references />
<references />

نسخهٔ کنونی تا ‏۶ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۱۱

نهادها و سازمان‌های فرهنگی سنگال
نهادها و سازمان‌های فرهنگی سنگال. قابل بازیابی از https://www.presidence.sn/

در سنگال نهاد های فرهنگی دولتی و غیر دولتی و نیز نهادهای فرهنگی خارجی فعال هستند که به مهمترین آنها پرداخته می شود.

نهادهای فرهنگی سنگال

نهاد فرانسوی داکار

نام دیگر آن لئوپولد سدار سنگور است. نهاد فرانسوی داکار(Institut Francais de Dakar)در شهر سنت لوئی نیز یک شعبه دارد. این مرکز حامی توسعه فرهنگی سنگالی ارتقاء «گفتگوی فرهنگ ها» است که در نزد سدار سنگور بسیار مهم و عزیز بود. این مرکز در سال 2009، پنجاهمین سال تأسیس خود را جشن گرفت. هر ساله محل اجرای 100 نمایش، ده ها نمایشگاه بین المللی، پخش بیش از 200 فیلم سینمایی، کنفرانس ها، کارگاه های آموزشی برای کودکان و کلاس های زبان فرانسوی جهت رشد روابط بین دو کشور فرانسه و سنگال است.[۱]

انستیتو فرهنگی و زبانی ژان مرموز

این نهاد (ICL: Institut Culturel et linguistique de Jean Mermoz) در سال 1965 در شهر سنت لوئی سنگال تأسیس و هدف آن نشر زبان و فرهنگ فرانسه است. همچنین او با «الیانس فرانسوی» (Alliance Francaise)، مرکز آموزش زبان فرانسوی در کشور فرانسه در ارتباط است. نام این نهاد به افتخار ژان مرموز فرانسوی است. او خلبانی بود که برای اولین بار موفق شد در سال 1927 یک پرواز بدون توقف از شهر تولوز فرانسه به شهر سنت لوئی داشته باشد.

انستیتو بنیادی آفریقای سیاه

این نهاد در شهر داکار در سال 1936 تأسیس اما در سال 1966 جایگزین انستیتو فرانسوی آفریقای سیاه (IFAN: Institut Fondamental d'Afrique Noire) شد. این نهاد یکی از یازده مؤسسه دانشگاه شیخ آنتا دیوپ در داکار است. این نهاد یک مرکز تحقیقات در علوم اجتماعی – انسانی و طبیعی به شمار می رود. در سال 1986 نیز به یاد بود استاد شیخ آنتادیوپ دوباره نام آن تبدیل به انستیتو بنیادی آفریقای سیاه شیخ آنتادیوپ شد.[۲]

  آرشیو ملی سنگال

این نهاد (ANS: Archives Nationales du Sénégal) در شهر داکار واقع است قدمت و مجموعه های جمع آوری شده در آن از سال 1816 شروع شده است. آرشیو های وابسته به دبیرخانه عمومی دولت زیر نظر نخست وزیر است. آرشیوهای جزیره ی گوره و آفریقای – غربی فرانسوی (AOF) در آنجا واقعند.[۳]

دانشگاه دموتان

این دانشگاه (Université des Mutants) یکی از مراکز بین المللی و ملاقات ها و کنفرانس ها واقع در جزیره گوره است. این نهاد با حمایت لئوپولد سدار سنگور و نویسنده و فیلسوف فرانسوی " رژه گارودی " (Roger Garaudy) در سال 1979 و با همکاری یونسکو و برنامه های سازمان ملل متحد جهت رشد و آژانس همکاری فرهنگی و تکنیکی و دولت سنگال تأسیس شد. این نهاد در سال 2005 منحل و جای آن را بنیان جهانی برای یادبود و حفظ جزیره گوره گرفت. در این مرکز سالیانه کنفرانس ها و سمینارهای برگزار می شود.[۴]

خانه فرهنگ(دوتاسِک)

خانه فرهنگ(دوتاسِک) (Douta Seck) یک مرکز فرهنگی بسیار عالی است که هم جنبه امور تحقیقاتی، کاربردی و فرهنگی داشته و هم به توسعه فعالیت های فرهنگی و ترویج آن می‌پردازد. این مرکز فرهنگی محور بروز و ظهور امور فرهنگی در زمینه استعدادهای ملّی و بین المللی است. ساختار این مرکز فرهنگی بر روی تحقیق کاربردی، تبادلات آراء عقاید، ترویج نشر فرهنگی، پذیرش و توسعه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی قرار دارد.

انستیتو ناسیونال هنرها

این انستیتو در سال 1972 تأسیس و اهداف شامل:

1- کشف و شکل دادن به خلاقان و تکنیسین ها در سطح بین المللی ؛

2 - پیش بینی الحاق آنها در جامعه ؛

3- شکل دادن و آموزش عمومی.

این انستیتو شامل یک مدرسه هنرهای زیبا، یک هنرکده‌ی موسیقی، رقص و هنرهای نمایشی، یک بخش تحقیقات در خصوص عوامل فرهنگی سنتی است.

تئأتر ملی دانیل سورانو

تئأتر ملی دانیل سورانو (Daniel Sorano) در سال 1961 تأسیس شد که هدف آن در حال حاضر احیاء و ارزش بخشیدن به تئأتر سنتی سنگال است.

موزه ی پویا

این موزه در سال 1966 در خود را به روی عموم باز کرد و میراث فرهنگی کشور را در معرض دید قرار داد.

آرشیوهای فرهنگی سنگال

آرشیو فرهنگی سنگال در سال 1957 تأسیس شد. پرسنل آن غالباً کتابدار و متخصصان موسیقی هستند.

انجمن نشر

از سال 1972، در سنگال و ساحل عاج یک انجمن نشر به نام " نشرهای جدید آفریقایی " (Les Nouvelles Editions Africaines) تأسیس شد. در پنج سال این نشر حدود 150 تیتر از 1200000 نسخه نشر داد.

جالب توجه است که این مرکز نشر تا کنون هیچ اثری به زبان های ملی چاپ نکرده است در حالی که مأموریت اصلی آن سیاست توسعه زبان های ملی بوده است.[۵]

نهادهای فرهنگی خارجی مؤثر در سنگال

مراکز فرهنگی خارجی متعددی در سنگال فعال هستند که قدیمی ترین آنها خانه فرهنگ فرانسه است، به صورت مختصر به فعالیت های برخی از این مراکز مهم فرهنگی و فعال در سنگال اشاره می شود:

خانه فرهنگ فرانسه

این محل در دوران گذشته مرکز ستاد ارتش فرانسه بوده است و پس از انتقال ستاد ارتش به حومه داکار بصورت فعلی اداره می شود. این مرکز دارای کتابخانه ای با بیست و سه هزار جلد کتاب و بخش های امانت کتب و لوح فشرده بوده و یک سالن سینما با گنجایش 120 الی 150 نفر می باشد. همچنین مجهز به بخش رایانه و استفاده از اینترنت است. میزان حق عضویت برای کتابخانه جهت کتب ده هزار فرانک سیفا (حدود 15 یورو) و برای کتب و لوح فشرده 12 هزار فرانک سیفا (18 یورو) می باشد. شیوه امانت کتابخانه، در اختیار قرار دادن دو کتاب در هفته است که در صورت تاخیر در عودت کتاب یک هفته محرومیت اعمال می شود. مراجعه کنندگان زیادی دارد که برخی از آنها را دانشجویان پزشکی از کشورهای دیگر بویژه مغرب، موریتانی، ساحل عاج و محققین و دانشجویان اروپایی تشکیل می دهند. فعالیت های فرهنگی فرانسه تحت نظارت «بخش همکاری ها و فعالیت فرهنگی سفارت فرانسه» اجرا می شود که در دو بخش «همکاری های فنی» 9 نفر فرانسوی و در بخش «فرهنگی» 5 نفر فرانسوی مسئول امور هستند. بر اساس آمار ارائه شده، این بخش در سال 2006 میلادی حدود بیست و یک میلیون یورو در سنگال هزینه نموده است. این مبلغ علاوه بر هزینه در موارد فرهنگی در بخش های دیگری مانند بهداشت، خدمات و آموزش کشاورزی، تحقیقات و بورس تحصیلی هزینه شده است. شعب فعالیت فرهنگی بخش فوق الذکر در شهر داکار بصورت یک خانه فرهنگ و یک مرکز آموزش زبان فرانسه و ولوف فعال است و در شهرهای «کائولاک»، «زیگنشور»، «تامبوکوندا» دارای مرکز فرهنگی است و در شهر «سن لویی» نیز دارای انستیتو فرهنگی و آموزش زبان فرانسه می باشد.

انستیتو گوته(خانه فرهنگ آلمان)

عمده فعالیت های این خانه فرهنگ شامل نمایش فیلم، اجرای تئاتر، موسیقی، رقص و امانت کتب، نشریات، مجلات و لوح فشرده در سیستم کتابخانه ای، برگزاری کنفرانس و نشست های فرهنگی و علمی، نمایشگاه آثار هنری و مرکز آموزش زبان و.. است. البته فعالیت های تحقیقاتی و مطالعاتی نیز در دپارتمان زبان و تمدن آلمانی دانشگاه شیخ انتادیوپ داکار دایر است. دپارتمان مذکور دارای حدود هشتصد دانشجوی رشته زبان آلمانی است که با نظارت این خانه فرهنگ برای دوره تحصیلات تکمیلی به دانشگاه های آلمان اعزام می شوند.

خانه فرهنگ انگلیس(بریتیش کنسول)

عمده فعالیت این مرکز فرهنگی در زمینه تدریس و آموزش زبان انگلیسی استوار است و در کنار آن برخی از پروژه های مشترک در زمینه آموزش را نیز اجرا می نماید. این مرکز دارای سالن کتابخانه و قرائت خانه و مرکز آموزش زبان است و در سال چهار دوره آموزشی زبان (هر دوره به مدت ده هفته - پنج ساعت در هفته) برگزار می کند که برای آزمون تعیین سطح 5000 فرانک سیفا(حدود 5/7 یورو) و 140 هزار فرانک سیفا(حدود 212 یورو) برای شهریه دوره های زبان باید پرداخت نمود. سن شرکت کنندگان در دوره‌های زبان باید هیجده سال باشد. حق عضویت کتابخانه 30000 فرانک سیفا(45 یورو) است. اساتید انگلیسی آموزش زبان بصورت پروازی از انگلیس به سنگال آمده و در خانه فرهنگ تدریس می نمایند.

این خانه فرهنگ در زمینه اعطای بورس تحصیلی با کمک سایر نهادها و بنیادهای انگلیس برای دوره دکترا اقدام می کند و حدود 400 دانشجوی سنگالی در انگلیس به تحصیل اشتغال دارند. در زمینه برگزاری سمینار اغلب با همکاری وزارت آموزش و پرورش سنگال و سایر نهادهای آموزشی به فعالیت می پردازد. تبادل دانش آموزان مدارس سنگال و انگلیس، برپایی کارگاه و آتلیه هنری و اجرای پروژه های تحقیقاتی از مهمترین پروژه های اجرایی این خانه فرهنگ است.

آژانس بین المللی توسعه آمریکا

آژانس بین المللی توسعه آمریکا (USAID) از سال 1961 م. در سنگال فعال است و در قالب فعالیت های توسعه ای و خدمات انسانی به نشر فرهنگ و ایده های خویش می پردازد. طبق آمار و ارقام ارائه شده توسط آژانس مذکور هر ساله حدود سی میلیون دلار در سنگال هزینه می شود. تمرکز فعالیت این آژانس علاوه بر داکار به عنوان پایگاه اصلی در اغلب روستاهای دورافتاده سنگال بصورت فعالیت های آموزشی در پروژه های کاهش میزان فقر، رشد اقتصادی، آموزش کشاورزی، بهداشتی و.. است. یکی از مواد تدریسی آن آموزش دموکراسی و پیشگیری از اختلافات قومی است. اغلب داوطلبان اعزامی برای آموزش به زبان بومی «ولوف» آشنا بوده و طبق برنامه سالانه به مناطق مختلف اعزام می شوند. آموزش زبان انگلیسی (با لهجه آمریکایی) نیز یکی از فعالیت های آموزشی آن است که توسط یک مرکز آموزش در داکار ارائه می شود. غالب کمک های توسعه ای آمریکا با همکاری نهادهای مردمی (NGO) به صورت همکاری مشترک در شهرها و مناطق دورافتاده اجرا می گردد، در بیشتر مناطق داکار و شهرهای کوچک و بزرگ شعب این آژانس وجود دارد.[۶]

دفتر منطقه ای یونسکو در داکار(سنگال)

دفتر منطقه ای یونسکو در داکار (BREDA) بر فعالیت های بین المللی یونسکو کشورهای گامبیا، دماغه سبز و گینه بیسائو نیز نظارت دارد. فعالیت های یونسکو در داکار بر چهار محور عمده استوار است:

1- حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی(مکان های باستانی نظیر جزیره گوره)؛

2 - حفاظت از میراث غیر مادی فرهنگی (شعر، داستان و فولکلور بومی)؛

3- حفاظت از دانش سنّتی(مانند نحوه تولید صنایع دستی و..)؛

4 - حفاظت از موزه ها و آثار هنری و باستانی.

علاوه بر برگزاری سمینارهای منطقه ای و دوره های آموزشی در زمینه صلح و دموکراسی در آفریقا، یکی از پروژه های اصلی که دفتر منطقه ای یونسکو در سنگال دنبال می کند، برگزاری کنفرانس «گفتگوی میان اسلام و مسیحیت» است.

سازمان علمی آموزشی و فرهنگی آیسسکو در سنگال

سنگال عضو سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی آیسسکو (ISESCO) است. که اهم فعالیت های آن نیز به شرح ذیل است:

  • توزیع جوایز، مشارکت در مراسم توزیع جوایز در مؤسسات و مدارس تحصیلی از فعالیت های مهم و اساسی اداره کتاب و کتاب‌خوانی است؛
  • اعطاء کتب و تجهیز کتابخانه های محلی و مراکز کتاب‌خوانی و فعالیت های فرهنگی؛
  • فعالیت مهم در زمینه تجدید و بازسازی و اصلاح شیوه کتابداری مجموعه های کتب، آثار موجود در کتابخانه ها و مرکز کتاب‌خوانی مناطق مختلف می باشد. در سال 2008م. نیز امور مربوط به تأمین و تجهیز کتابخانه ها پیگیری گردیده است، روز جهانی کتاب و کتاب‌خوانی مطابق با بیست و سوم ماه آوریل، اجرای سمینارها و کارگاه های آموزش در زمینه سازماندهی و اداره کتابخانه و فعال سازی امور کتاب‌خوانی از دیگر فعالیت های آن است.[۷][۸]

نیز نگاه کنید به

نهادها و سازمان‌های فرهنگی ژاپن؛ نهادها و سازمان‌های فرهنگی کانادا؛ نهادها و سازمان‌های فرهنگی کوبا؛ نهادها و سازمان‌های فرهنگی لبنان؛ نهادها و سازمان‌های فرهنگی مصر؛ نهادها و سازمان‌های فرهنگی افغانستان؛ مراکز و نهادهای فرهنگی چین؛ نهادها و سازمان‌های فرهنگی تونس؛ نهادها و سازمان‌های فرهنگی روسیه؛ نهادها و سازمان های فرهنگی فرانسه؛ نهادها و سازمان‌های فرهنگی ساحل عاج؛ نهادها و سازمان‌های فرهنگی سوریه؛ نهادها و سازمان‌های فرهنگی سودان؛ نهادها و سازمان‌های فرهنگی زیمبابوه؛ نهادها و سازمان‌های فرهنگی تایلند؛ نهادها و سازمان‌های فرهنگی اوکراین؛ نهادها و سازمان‌های فرهنگی اسپانیا؛ نهادها و سازمان‌های فرهنگی اردن؛ نهادها و سازمان‌های فرهنگی سیرالئون؛ نهادها و سازمان‌های فرهنگی قطر

کتابشناسی

  1. Sankalé.(1998).165
  2. Diop, A. (1968). Le laboratoire de radio carbone de L’IFAN (Catalogues et documents, No. 21, p. 11). Institut Fondamental d’Afrique Noire. Dakar, Senegal.
  3. Maack, M. N. (1980). The A.O.F. Archives and the study of African History. Bulletin de l’Institut Fondamental d’Afrique Noire. Serie B, Sciences Humaine, 42(2), 277-298. Dakar, Senegal.
  4. Bekolo, P. (2002). L’Universite des Mutants: une Utopie Universaliste récupérable? In Actes du Collogue sur Senghor (pp. 75-82). Université de Yaoundé.
  5. Ndoye, O. (2011). La Diversite Culturelle Senegalaise, et la Convention de l’Unesco: Quelles Limites? Rapport DE LA CECAC. Quebec, Canada.
  6. Lire en Afrique dans le Sine et le Saloum. (2012). Retrieved November 16, 2012, from: http://www.lireenafrique.Org/spip.php?articl12012-04-04
  7. L’Organisation Internationale de la Francophonie. (2016). Retrieved October 21, 2016, from: http://Francophonie.Org
  8. بصیری، محمدعلی، فتحی پور، ریحانه (1401).جامعه و فرهنگ سنگال. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(در دست انتشار)