صنعت گردشگری زیمبابوه

از دانشنامه ملل
باغ ملی بوتانیکال

جاذبه‌ها و مراکز مهم گردشگری کشور زیمبابوه به شرح زیر است:

آبشار و دریاچه‌ها

دریاچه کاریبا

دریاچه کاریبا (Cariba) و جاذبه‌های پیرامونی آن به عنوان یکی از بهترین اماکن گردشگری در جنوب آفریقا و در جهان شناخته می‌شود. از آن جایی که این دریاچه زیستگاه حیواناتی چون کروکودیل و اسب آبی است، به "بهشت وحشی" معروف می‌باشد.

پارک‌های زیبای اطراف دریاچه از جمله پارک ملی "مانا" که در سال 1984 از سوی یونسکو ثبت جهانی شده است، از جاذبه‌های مهم گردشگری زیمبابوه می باشند.

در حال حاضر دو کشور زیمبابوه و زامبیا به طور مشترک با جذب گردشگران خارجی درآمد خوبی را از این منطقه به دست می آورند[۱]. برخی دیگر از جاذبه‌های طبیعی زیمبابوه عبارتنداز: (mutirikwe,Bumhururu،Chivero)

آبشار ویکتوریا

آبشار ویکتوریا (Victoria) از سال 1989 به عنوان میراث طبیعی مشترک زامبیا و زیمبابوه در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. وجود تسهیلات توریستی و تفریحی بیشتر در سمت زیمبابوه آبشار، باعث شده است همیشه تعداد گردشگران بخش زیمبابوه بیش از تعداد گردشگران سمت زامبیایی آبشار باشد.

دیگر مراکز گردشگری

پارک ملی هوانگه، در جنوب آبشار ویکتوریا بزرگ‌ترین پارک وحش آزاد زیمبابوه با انواع حیوانات و بیش از 400 نوع پرنده، پارک ملی ماتوسادونها، واقع در جنوب دریاچه کاریبا، پارک چینوئی، در نزدیکی شهر چینوئی در فاصله 130 کیلومتری حراره، پارک کایله، در نزدیکی شهر ماشوینگو[۲]، دو منطقه گردشگری "وومبا" و "نیانگا" در قسمت تپه‌ای شرق کشور در طول منطقه مرزی با موزامبیک و با ورودی اصلی از شهر موتاره، از جاذبه‌های گردشگری این کشور محسوب می‌شوند.

مراکز گردشگری در حراره: مرکز اسناد و کتابخانه ملی، باغ ملی بوتانیکال

مراکز گردشگری در بولاوایو:

مرکز تئاتر آماخوسی، موزه تاریخ ملی زیمبابوه و گالری هنرهای ملی

موزه معادن ملی زیمبابوه در کوئه کوئه[۳].

ورود جهانگردان خارجی

آمار ارائه شده از سوی مرکز جهانگردی بانک جهانی در مورد گردشگران خارجی که در فاصله سال‌های 2010 تا 2012 وارد زیمبابوه شده‌اند حاکی از افزایش تعداد آنان از 1967000 نفر به 2239000 نفر می‌باشد[۴].

بحران اقتصادی کشور در دهه 2000 مانع افزایش گردشگران خارجی به میزان مورد نظر گردید. بر اساس آخرین گزارش آماری "مرکز جهانگردی زیمبابوه" (The Zimbabwe Tourism Authority) تعداد گردشگران خارجی که در یک فصل از سال 2012 تا 2013 وارد این کشور شدند 17 درصد رشد داشته است. نیمی از گردشگرانی را که به این کشور سفر می‌کنند گردشگران آفریقای جنوبی تشکیل می‌دهند. پیش‌بینی شده است ظرف پنج سال آینده تعداد گردشگران افزایش بیشتری یابد. نظرسنجی‌های انجام شده مؤید خوش رفتاری و میهمان پذیری مردم زیمبابوه است. در سال 2013، نمایندگان بیش از 186 کشور جهان با شرکت در اجلاس گردشگری در منطقه آبشار ویکتوریا، مهم‌ترین گردهمایی گردشگری جهان را بعد از دو دهه در یکی از عجایب هفتگانه دنیا برپا کردند[۵].

با توجه به افزایش شمار گردشگران خارجی طی سال‌های گذشته، دولت بودجه سال 2012 گردشگری را با 13 درصد افزایش به 749 میلیون دلار رساند. این رقم برای سال 2011 برابر 664 میلیون دلار بوده است[۶][۷].

نیز نگاه کنید به

صنعت گردشگری کانادا؛ صنعت گردشگری ژاپن؛ صنعت گردشگری کوبا؛ صنعت گردشگری لبنان؛ صنعت گردشگری مصر؛ صنعت گردشگری افغانستان؛ صنعت گردشگری در چین؛ صنعت گردشگری تونس؛ صنعت گردشگری روسیه؛ صنعت گردشگری سنگال؛ صنعت گردشگری آرژانتین؛ صنعت گردشگری کشور مالی؛ صنعت گردشگری سوریه؛ صنعت گردشگری سودان؛ صنعت گردشگری تایلند؛ صنعت گردشگری اوکراین؛ صنعت گردشگری اسپانیا؛ صنعت گردشگری اردن؛ صنعت گردشگری ساحل عاج؛ صنعت گردشگری قطر؛ صنعت گردشگری سیرالئون؛ صنعت گردشگری اتیوپی

کتابشناسی

  1. برگرفته از http://www.experiencezimbabwe.com/
  2. برگرفته از https://www.zimembassy.se/travel.html
  3. برگرفته از https://www.zimembassy.se/travel.html
  4. برگرفته از https://tradingeconomics.com/2015
  5. برگرفته از http://www.newzimbabwe.com/
  6. برگرفته از https://eturbonews.com/
  7. ایپکچی، محمدحسن (1399). جامعه و فرهنگ زیمبابوه. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص.122-125.