روابط خارجی بنگلادش: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''4. 9.''' '''روابط خارجی بنگلادش؛ موقعیت آن در منطقه و جهان''' ماده 25 قانون اساسي بنگلادش مصوب 1972 در زمينة سياست خارجي مي گويد :     « كشور روابط بين المللي خود را بر اساس احترام به حاكميت ملي، مساوات، عدم مداخله در امور داخلي ديگر كشورها، حل مسالمت...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''4. 9.''' '''روابط خارجی بنگلادش؛ موقعیت آن در منطقه و جهان'''
===[[روابط خارجی بنگلادش]]؛ موقعیت آن در منطقه و جهان===
ماده 25 قانون اساسی بنگلادش مصوب 1972 در زمینه سیاست خارجی می‌گوید:<blockquote>«کشور روابط بین المللی خود را بر اساس احترام به حاکمیت ملی، مساوات، عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها، حل مسالمت آمیز اختلافات بین المللی و احترام به حقوق بین المللی واصول مندرج در منشور ملل متحد بنیان خواهد گذاشت و بر اساس اصول بیان شده برای جلوگیری از به کار بردن زور در روابط بین المللی و خلع سلاح عموم کوشش خواهد شد».</blockquote>دولت بنگلادش معتقد است که اقیانوس هند باید به عنوان منطقه صلح اعلام شود و دور از رقابت ابر قدرت ها و مسابقه تسلیحاتی باشد. این کشور همچنین مخالف با نژاد پرستی است و در مسئله خاور میانه معتقد است که باید از حقوق حقه فلسطینی‌ها دفاع شود. [[بنگلادش]] خواهان بهترین روابط با کشورهای منطقه است. تحکیم دوستی میان کشورهای منطقه در سازمان سارک انجام شده است.
====اهمیت استراتژیک کشور در منطقه====
[[بنگلادش]] به علت قرار داشتن در جنوب شرق آسیا و شمال اقیانوس هند، از نظر استراتژیکی موقعیت خاصی دارد. این کشور از یک سو، مد نظر ابرقدرت‌ها است و از سوی دیگر توجه کشور همسایه و همجوار مانند هند، پاکستان و [[چین]] را به خود جلب کرده است. [[بنگلادش]] زمانی بخشی از ایالت بنگال هند بود. پس از استقلال پاکستان، بنگال شرقی از هند مجزا و با نام پاکستان شرقی به کشور پاکستان ملحق شد.


ماده 25 قانون اساسي بنگلادش مصوب 1972 در زمينة سياست خارجي مي گويد :
جدایی دو بخش پاکستان از یکدیگر، مسائل و مشکلات فراوانی را به دنبال داشت تا آنکه در 1971 بنگلادش از پاکستان جدا و به صورت کشور مستقلی در آمد. این کشور به علت همسایگی با ایالات بنگال غربی، آسام و تریپورای هند برای این کشور اهمیت ویژه‌ای دارد. هند، برای دسترسی به اقیانوس هند سعی دارد با کسب امتیازاتی از [[بنگلادش]] این امکان را برای خود فراهم کند. از طرف دیگر [[بنگلادش]] با دارا بودن ارتشی بزرگ می‌تواند متحد نظامی مهمی برای هر یک از کشورهای همسایه محسوب شود<ref>News paper Bangladesh Today , Februay 28 , Dhaka</ref>.


    « كشور روابط بين المللي خود را بر اساس احترام به حاكميت ملي، مساوات، عدم مداخله در امور داخلي ديگر كشورها، حل مسالمت آميز اختلافات بين المللي واحترام به حقوق بين المللي واصول مندرج در منشور ملل متحد بنيان خواهد گذاشت و بر اساس اصول بیان شده براي جلوگيري از به كار بردن زور در روابط بين المللي و خلع سلاح عموم كوشش خواهد شد».
== نیز نگاه کنید به ==
[[روابط خارجی روسیه]]؛ [[گستره روابط دیپلماتیک چین با کشورهای جهان]]؛ [[روابط خارجی تونس]]؛ [[روابط خارجی کانادا]]؛ [[روابط خارجی کوبا]]؛ [[روابط خارجی لبنان]]؛ [[روابط خارجی مصر]]؛ [[روابط خارجی سنگال]]؛ [[روابط خارجی تایلند]]؛ [[روابط خارجی فرانسه]]؛ [[روابط خارجی اسپانیا]]؛ [[روابط خارجی سودان]]؛ [[روابط خارجی قطر]]؛ [[روابط خارجی اردن]]؛ [[روابط خارجی زیمبابوه]]؛ [[روابط خارجی اوکراین]]؛ [[روابط خارجی ساحل عاج]]؛ [[روابط خارجی اتیوپی]]؛ [[روابط خارجی کشور مالی]]


  دولت بنگلادش معتقد است كه اقيانوس هند بايد به عنوان منطقه صلح اعلام شود و دور از رقابت ابر قدرت ها و مسابقة تسليحاتي باشد. اين كشور همچنين مخالف با نژاد پرستي است و در مسئله خاور ميانه معتقد است كه بايد از حقوق حقة فلسطيني ها دفاع شود.
== کتابشناسی ==
 
  بنگلادش خواهان بهترين روابط با كشورهاي منطقه است. تحكيم دوستي ميان كشورهاي منطقه در سازمان سارك انجام شده است.
 
4. 9. 1. اهميت استراتژيك كشور در منطقه
 
بنگلادش به علت قرار داشتن در جنوب شرق آسيا و شمال اقيانوس هند، از نظر استراتژيكي موقعيت خاصي دارد. اين كشور از يك سو، مد نظر ابرقدرت ها است و از سوي ديگر توجه كشور همسايه و همجوار مانند هند، پاكستان و چين را به خود جلب کرده است.
 
  بنگلادش زماني بخشي از ايالت بنگال هند بود. پس از استقلال پاكستان، بنگال شرقي از هند مجزا و با نام پاكستان شرقي به كشور پاكستان ملحق شد.
 
  جدايي دو بخش پاكستان از يكديگر، مسائل و مشكلات فراواني را به دنبال داشت تا آنكه در 1971 بنگلادش از پاكستان جدا و به صورت كشور مستقلي در آمد.
 
  اين كشور به علت همسايگي با ايالات بنگال غربي، آسام و تريپوراي هند براي اين كشور اهميت ويژه اي دارد. هند، برای دسترسي به اقيانوس هند سعي دارد با كسب امتيازاتي از بنگلادش این امكان را براي خود فراهم کند. از طرف ديگر بنگلادش با دارا بودن ارتشي بزرگ مي تواند متحد نظامي مهمي براي هر يك از كشورهاي همسايه محسوب شود(News paper Bangladesh Today , Februay 28 , Dhaka ).

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۹ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۶:۲۶

روابط خارجی بنگلادش؛ موقعیت آن در منطقه و جهان

ماده 25 قانون اساسی بنگلادش مصوب 1972 در زمینه سیاست خارجی می‌گوید:

«کشور روابط بین المللی خود را بر اساس احترام به حاکمیت ملی، مساوات، عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها، حل مسالمت آمیز اختلافات بین المللی و احترام به حقوق بین المللی واصول مندرج در منشور ملل متحد بنیان خواهد گذاشت و بر اساس اصول بیان شده برای جلوگیری از به کار بردن زور در روابط بین المللی و خلع سلاح عموم کوشش خواهد شد».

دولت بنگلادش معتقد است که اقیانوس هند باید به عنوان منطقه صلح اعلام شود و دور از رقابت ابر قدرت ها و مسابقه تسلیحاتی باشد. این کشور همچنین مخالف با نژاد پرستی است و در مسئله خاور میانه معتقد است که باید از حقوق حقه فلسطینی‌ها دفاع شود. بنگلادش خواهان بهترین روابط با کشورهای منطقه است. تحکیم دوستی میان کشورهای منطقه در سازمان سارک انجام شده است.

اهمیت استراتژیک کشور در منطقه

بنگلادش به علت قرار داشتن در جنوب شرق آسیا و شمال اقیانوس هند، از نظر استراتژیکی موقعیت خاصی دارد. این کشور از یک سو، مد نظر ابرقدرت‌ها است و از سوی دیگر توجه کشور همسایه و همجوار مانند هند، پاکستان و چین را به خود جلب کرده است. بنگلادش زمانی بخشی از ایالت بنگال هند بود. پس از استقلال پاکستان، بنگال شرقی از هند مجزا و با نام پاکستان شرقی به کشور پاکستان ملحق شد.

جدایی دو بخش پاکستان از یکدیگر، مسائل و مشکلات فراوانی را به دنبال داشت تا آنکه در 1971 بنگلادش از پاکستان جدا و به صورت کشور مستقلی در آمد. این کشور به علت همسایگی با ایالات بنگال غربی، آسام و تریپورای هند برای این کشور اهمیت ویژه‌ای دارد. هند، برای دسترسی به اقیانوس هند سعی دارد با کسب امتیازاتی از بنگلادش این امکان را برای خود فراهم کند. از طرف دیگر بنگلادش با دارا بودن ارتشی بزرگ می‌تواند متحد نظامی مهمی برای هر یک از کشورهای همسایه محسوب شود[۱].

نیز نگاه کنید به

روابط خارجی روسیه؛ گستره روابط دیپلماتیک چین با کشورهای جهان؛ روابط خارجی تونس؛ روابط خارجی کانادا؛ روابط خارجی کوبا؛ روابط خارجی لبنان؛ روابط خارجی مصر؛ روابط خارجی سنگال؛ روابط خارجی تایلند؛ روابط خارجی فرانسه؛ روابط خارجی اسپانیا؛ روابط خارجی سودان؛ روابط خارجی قطر؛ روابط خارجی اردن؛ روابط خارجی زیمبابوه؛ روابط خارجی اوکراین؛ روابط خارجی ساحل عاج؛ روابط خارجی اتیوپی؛ روابط خارجی کشور مالی

کتابشناسی

  1. News paper Bangladesh Today , Februay 28 , Dhaka