راهبردهای فرهنگی رایزنی فرهنگی ج. ا. ایران در قطر
راهبردها، برنامههای عملیاتی کلی هستند که بر تعهدات و تأکیدهای برنامه ریزان، بر نحوهی تدوین برنامه و تخصیص منابع برای نیل به اهداف کلی دلالت میکند. راهبردها، در همان حال که تأمین کنندهی نیازها و اجرا کنندهی منویات اهداف کلی هستند، به نحوی تدوین و اجرای برنامهها نیز مرتبط میشوند. در این مجموعه تلاش شده است راهبردهایی انتخاب شوند که هم به واقعیتها نزدیک باشند، هم تأمین کنندهی منویات اصلی اهداف کلان باشند و هم بتوان برای آنها مصادیق برنامهای و اجرایی تألیف نمود. این راهبردها به شرح زیر هستند:
- تلاش برای ایجاد وحدت و تعامل سازنده و فعال در عرصههای فرهنگی و هنری میان دو کشور ایران و قطر.
- آگاه كردن افکار عمومی کشور قطر، به ویژه اقشار تحصیل کرده و نخبگان آنها، با منطق انقلاب اسلامی و نیز دستاوردها و تجربیات سه دههی انقلاب اسلامی به عنوان نهاد کامل مردم سالاری دینی در جهت حذف و کاهش دیدگاهها و تبلیغات منفی علیه ایران.
- عرضهی صحیح فرهنگ و تمدن ایران و ویژگیهای فرهنگی، هنری، جغرافیایی، تاریخی و تمدنی آن، با بهرهگیری از ابزارهای نوین و ظرفیتها و قابلیتهای موجود در کشور قطر.
بهکارگیری روشهای مناسب و فراگیری ترویج و گسترش زبان و ادبیات فارسی در میان ایرانیان مقیم قطر، علاقهمندان قطری و سایر افراد مهاجر از ملل مختلف.
- ارائهی تصویری روشن از وجوه مشترک بین فرقههای مختلف اسلامی و سعی در نزدیک نمودن این فرقهها به یکدیگر در جهت جلوگیری از تنشهای موجود بر ضد شیعیان.
- شناخت جریانات غیر اسلامی و نیز جریانات منحرف اسلامی در کشور قطر و بررسی روشهای مفید و متنوع در مواجههی فکری و فرهنگی با آنها.
- برنامه ریزی برای تعامل صادقانه و منصفانه با تجار و شهروندان قطری و نیز تعامل درست زمانی که در جمهوری اسلامی ایران به عنوان میمهان حضور دارند.[۱]
کتابشناسی
- ↑ احمدی، محمد مهدی(1393). جامعه و فرهنگ قطر. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(دردست انتشار).