صنعت گردشگری قزاقستان

از دانشنامه ملل

جهانگردی بین‌المللی

علیرغم ظرفیت های بیشمار گردشگری در جای جای قزاقستان؛ وجود کوه ها، دشت و دمن، سواحل زیبا، رودها و دریاچه های متعدد، مناظر طبیعی با پرندگان و جانوران گوناگون و وجود پیست های اسکی و بازی ها و ورزش های زمستانی، بدلیل نوپا بودن کشور و اولویت ایجاد ساختارهای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی در سال های اولیه استقلال، دولت فرصت و امکان پرداختن به ایجاد زیر ساخت های گردشگری بین المللی از قبیل ساخت هتل، فضاسازی اماکن گردشگری و ایجاد زمینه جذب توریست و گردشگر خارجی را کمتر داشته است ولی در سال های اخیر با گذار کشور از گردنه های صعب العبور ساماندهی اوضاع سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و امور داخلی و بین المللی، دولت قزاقستان گردشگری را در کانون توجه خود قرارداده است و با سرعت هر چه تمام به فعال کردن بخش گردشگری و جذب توریست پرداخته است. در همین راستا بنا بر گزارش سایت خبری جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری ایرنا، با تلاش قزاقستان در سال ۲۰۰۹ اجلاس وزیران گردشگری سازمان ملل متحد (WTO) که متشکل از ۱۴۱ کشور عضو از جمله جمهوری اسلامی ایران است در قزاقستان برگزار شد. در این اجلاس در مورد تسهیل سفر، همکاری متقابل بین کشورها و تبادل گردشگر و سرمایه گذاری در صنعت گردشگری بحث و تبادل نظر گردید. دستور کار این اجلاس جهانی جهانگردی جزو مواردی است که هر ساله در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطرح می شود .۱۷۱ متعاقب آن در پیام مهمی که نورسلطان نظربایف، رئیس جمهور قزاقستان در ۲۰۱۲ خطاب به مردم قزاقستان ایراد کرد بر توجه دولت قزاقستان به موضوع گردشگری اشاره شده است. در ابتدای این پیام رئیس‌جمهور قزاقستان دستآوردهای این کشور در سال ۲۰۱۱ میلادی را تشریح و با تاکید بر این که مدرنیزه کردن اجتماعی- اقتصادی از محورهای اصلی توسعه قزاقستان است، در این راستا برای دهه آتی ۱۰ هدف اساسی را اعلام کرد که یکی از مسائل مهم توسعه فعلی را تنوع سازی جریانات سرمایه های مستقیم خارجی

۱۷۱ جام جم آنلاین ، اجلاس وزیران گردشگری سازمان ملل متحد در قزاقستان http://jamejamonline.ir/online/670435136269544973/

208


در اقتصاد قزاقستان بر شمرد. و تأکید کرده است که این جریانات را باید به رشته هایی که دورنمادی روشنی دارد از قبیل زمینه جهانگردی اختصاص داد. و با بیان اینکه در کشورهای توسعه یافته ۱۰ درصد میزان تولید ناخالص داخلی مربوط به خوشه جهانگردی می باشد. در حالی که در قزاقستان کمتر از ۱ درصد است. باید در کل کشور نکات رشد جهانگردی را مطالعه کرد. تحکیم جو تجاری و سرمایه گذاری مهم است.۱۷۲ بنا بر این در سال های اخیر دولت از هیچ گونه تلاشی برای رونق صنعت توریسم و گردشگری دریغ نکرده است، در همین راستا بنا به گزارش ایرنا و به نقل از سایت خبری آسیای میانه، 'نورسلطان نظربایف'رییس جمهوری قزاقستان اولین بار در نشست شورای سرمایه گذاران خارجی امکان حذف روادید - قزاقستان با هدف افزایش جذب گردشگران و سهم درآمد این بخش در تولید ناخالص داخلی، بطور موقت درخواست روادید خود را برای شهروندان ۳۴ کشور ثروتمند جهان شامل اسپانیا، ایرلند، اسلواکی، سوئد، مجارستان، فرانسه، ایتالیا، پرتغال، ژاپن، کره جنوبی؛ آلمان، انگلیس و امریکا و گردشگران کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی از جمله کشورهایی هستند که شهروندان آنها برای ورود به قزاقستان نیازی به روادید ندارند و بدنبال آن 'رزا آسان بایوا رییس سازمان گردشگری قزاقستان با ابراز امیدواری نسبت به اینکه این سیاست، نقش موثری در توسعه گردشگری کشورش داشته باشد، گفت: ۸۴ درصد بازدیدکنندگان از این کشور برای تجارت یا کار می آیند و تنها حدود ۱۳ درصد گردشگر واقعی هستند. سه درصد مابقی نیز به دلایل شخصی به قزاقستان سفر می‌کنند. براساس گزارش ها، سال ۲۰۱۲ میلادی گردشگران معادل ۵۰۰ میلیون دلار در قزاقستان هزینه کرده اند .

آسان بایوا افزود: این هزینه ها شامل همه بازدیدکنندگان خارجی است نه فقط گردشگران، ضمن آنکه گردشگران هم اکنون پول کمتری در این کشور هزینه می‌کنند.

وی با بیان آنکه سهم گردشگران روسیه، ایتالیا، انگلستان، فرانسه و هند در بازدید از قزاقستان نسبت به دیگر کشورها بیشتر است، تصریح کرد: کشور ما بطور بالقوه می‌تواند حدود ۵۶ میلیون روس، ۹۶ میلیون چینی و 42 میلیون اروپایی را در سال جذب کند.۱۷۳

قزاقستان برای دست یابی به اهداف تعیین شده در حوزه گردشگری در افق چشم انداز ۲۰۳۰ چند سالی است که دست به کار شده است و طرح ها و پروژه های کلانی را در دستور کار قرارداده است که بنا به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی-بین الملل -قزاقستان در اقامتگاه عظیم "کندرلی "که در سواحل دریای مازندران دردست احداث دارد، به گردشگران وعده حمام خاویار می دهد.این گزارش به نقل از فعالان گردشگری

۱۷۲ پیام نورسلطان نظربایف رئیس جمهور قزاقستان http://kaziran.com/Pages.aspx?CatId=349

173 http://www3.irna.ir/fa/NewsPrint.aspx?ID=280246 209


درقزاقستان می‌گوید که این مرکز یک اقامتگاه ساحلی جذب گردشگر درقرن ۲۱ و بهترین اقامتگاه ساحلی در منطقه خزر و یک مقصد کامل گردشگری برای توریست‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی است. هر چند قزاقستان در اقدامی عجیب برای جذب گردشگران ثروتمند، وعده چشمه آب معدنی خاویار سیاه' را داده است، ولی کارشناسان با توجه به خطر انقراض این گونه دریایی و هزینه بالای آن، درموفقیت این طرح تردید دارند.

به گزارش "گاردین قزاقستان، مقامات گردشگری این کشور در تبلیغات مختلف برای این نوع عجیب از گردشگری، آن را تجربه کمیابی معرفی کرده‌اند که به ندرت در زندگی هر انسان رخ می‌دهد وگردشگران ثروتمندی را مخاطب قرار داده و وعده داده‌اند که آن را دربخشی ناشناخته از قزاقستان یعنی سواحل شرقی دریای خزر!تجربه خواهند کرد:

این گزارش یادآور شده است که اگرکار ساخت وساز توسعه یک اقامتگاه لوکس دردست احداث که ۳,۳ میلیارد هزینه داشته، به همین سرعت ادامه یابد، این اقامتگاه تا ۲۰۲۰ بیش از نیم میلیون گردشگردر سال خواهد داشت که نیمی از آن‌ها گردشگران ثروتمند اروپایی خواهند بود. درعین حال روسیه مهم ترین وامیدبخش ترین بازار برای این کشور است که درعین حال با رفت و آمد مکرر گردشگران از کشورهای ترکیه، خاورمیانه و نیز جمهوری‌های سابق اتحادشوروی بازار پررونقی محسوب می‌شود.

این گزارش به نقل از فعالان گردشگری درقزاقستان می‌گوید که این مرکز یک اقامتگاه ساحلی جذب گردشگر درقرن ۲۱ و بهترین اقامتگاه ساحلی در منطقه خزر و یک مقصد کامل گردشگری برای توریست‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی است.

استخرهای خاویار احتمالا جاذبه تازه‌ای برای جذب گردشگران به این منطقه پرت و دورافتاده قزاقستان است که در ۱۲۵ مایلی جنوب قطب نفتی این کشور یعنی "آکتائو" قرار دارد. با این حال ارائه چنین خدمت پرهزینه‌ای تا حدی که بتواند واقعا به عنوان یک خدمات تازه گردشگری در این اقامتگاه پا بگیرد، مستلزم تامین بیش از یک وان حمام تخم ماهی آن هم از این گونه در خطر انقراض است.

دراین حال وزیر سرمایه گذاری قزاقستان می‌گوید:«چنین طرح‌هایی درگذشته زیاد بوده اما همگی درحد طرح برروی کاغذ مانده‌اند زیرا هیچ سرمایه مالی برای آن‌ها در دست نبوده است. اما اکنون تمایلاتی برای سرمایه گذاری ازسوی برخی کشورهای دیگردیده می‌شود که درمیان آن‌ها سرمایه گذاران ایرانی رامی‌توان نام برد.» به گفته او، این طرح اما تا کنون پیش رفته و سازندگان این اقامتگاه امیدوارند که اقامتگاه"کندرلی" به سرنوشت "اقامتگاه آواز" در ساحل دریای خزر آن کشور که شبیه به فیل سفید است، دچار نشود که ۵ سال در پایین سواحل ترکمنستان افتتاح شد اما باوجود آثار منفی زیست محیطی ناشی از این طرح، گویا در تحقق اهداف خود برای جذب انبوه گردشگر توفیق چندانی نیافته است.

210


به هر حال طرح ها و ایده های خلاقانه جدید تسهیلات گردشگری بیشتری را تامین می‌کند. این اقدام نیز در راستای تلاش دولت برای جای گرفتن قزاقستان در نقشه گردشگری جهان تلقی شده است.۱۷۴

یکی دیگر از اقدامات دولت قزاقستان برای توسعه صنعت گردشگری و جذب توریسم تلاش در راستای جذب تورسیم موسیقی پسند است لذا بنا به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی - بین المللی - اولین هارد راک کافه در قزاقستان افتتاح شد. این کافه نام برند مشهور جهانی را برخود دارد که به تنهایی عامل جذب هزاران گردشگر دوستدار هنر و موسیقی جهان به قزاقستان است.

سبک موسیقی هارد راک در جریان محبوبیت فراگیر جهانی خود این بار به عنوان یک نام و برند تجاری که پیام خود را شهر به شهر پیش برده است، اکنون به عنوان یک برند مشهور جهانی به گونه ای رعد آسا آلماتی قزاقستان را درنوردیده است .

"موسسه بین المللی هارد راک" اعلام کرد که نخستین شعبه از مجموعه کافه هارد راک خود را این بار در یکی از خیابان‌های اصلی درقلب شهر آلماتی افتتاح کرده است.

کافه هارد راک آلماتی دارای سه طبقه است که شامل یک فروشگاه بزرگ برای آثار هارد راک در طبقه همکف است و کالاهایی چون "راک اندرول" را فقط دریان طبقه به مشتریان عرضه می کند. طبقه دوم شامل رستوران مرکزی و سالن بزرگ و غرفه‌های نفیس و تجملی است و نیز دارای سکوی نمایش با مشخصات و تزیینات ظریف هنری است که انواع نمایش‌های زنده موسیقی و اجراهای هنری را با دعوت از تمام استعدادهای هنری درمنطقه و نیز هنرمندان بین‌المللی دراین حوزه به علاقمندان عرضه می‌ند .

طبقه سوم نیز دارای رستوران و ناهارخوری ویژه ای است که مشتریان خاص خود را قادر می سازد ضمن استفاده از انواع غذاهای محلی همانند انواع مختلف کباب قزافستان و مواد غذایی و نوشیدنی‌های محلی دیگر، سوغات و انواع اشیای نفیس برای تزیین کلکسیون‌های مختلف هنری را تهیه کنند و همچنین شاهد اجرای مواردی از نوازندگان افسانه ای ومعاصر این سبک هنری در سراسر جهان باشند.۱۷۵

بهره گیری از سنگ نگاره های تاریخی در قزاقستان از دیگر ظرفیت های گردشگری قزاقستان است که بر آن تمرکز شده است که قزاقستان در این زمینه تلاش کرده است همپای آذربایجان برای سنگ نگاره های محدود کشور خود توریست های دیگر کشورهای جهان را جذب کند، در این کشور تعداد سنگ نگاره های کشف شده اندکی بیشتر از ۴۰۰ مورد است که در مناطق " تام گلی تاس" و "کول ژاباسی" کشف شده اند، امروزه کارشناسان باستان شناسی و گردشگری از سنگ‌نگاره ها به عنوان " اکو موزه " یا موزه های طبیعی

۱۷۴ قزاقستان به گردشگران وعده حمام خاویار می دهد.

http://www.asriran.com/fa/news/374074

۱۷۵ قزاقستان حالا در توریسم موسیقی پسندیدم http://www.lastsecond.ir/news/Kazakhstan-tourism- Music/ Tourism News /پ

211


یاد می‌کنند و به همین دلیل مورد توجه بسیار گردشگران و محققان قرار گرفته اند، چرا که گردشگران برای دیدن سنگ نگاره هم به طبیعت گردی دست می زنند و هم از آثار تاریخی و باستانی بازدید می کنند، تکیه کشورهای آذربایجان و قزاقستان بر همین موارد باعث شده است این دو کشور در جذب گردشگران علاقمند به سنگ نگاره ها موفقیت بسیاری به دست آورند و کشورهای آذربایجان و قزاقستان از حدود یک هزار سنگ نگاره کشف شده در کشور خود نهایت استفاده و بهره گیری را برده اند.۱۷۶ از جمله اقدامات دولت قزاقستان برای توسعه گردشگری ایجاد زمینه های تعامل و عقد تفاهمنامه و قرارداد با کشورهای مختلف در این حوزه است که ایران یکی از کشورهای مورد توجه قزاقستان در حوزه گردشگری است و تاکنون بارها ملاقات ها و مذاکرات مختلفی بین مقامات مسئول دو کشور در این زمینه صورت گرفته است و تفاهمنامه هایی نیز منعقد شده است.در همین راستا در نوامبر سای

۲۰۱۵ پیشبرد سند همکاری گردشگری ایران و قزاقستان در دیدار معاون گردشگری جمهوری اسلامی ایران با معاون اول وزیر امور خارجه قزاقستان در دستور کار قرار گرفت پیش‌نویس سند همکاری میان دو کشور ایران و قزاقستان متشکل از سه بخش «میراث فرهنگی»، «صنایع دستی» و «گردشگری» در مسیر تایید دو جانبه و اجرایی شدن قرار گرفت.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری معاون گردشگری جمهوری اسلامی ایران در دیدار با معاون اول وزیر امور خارجه وسفیر قزاقستان در کشورمان گفت: نظر به تهیه و ارائه سند همکاری گردشگری سه جانبه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از سوی سازمان و ارائه به طرف قزاق امید است بتوانیم با تعیین چارچوب های ذکر شده همکاری های لازم در زمینه افزایش تعامل میان بخش خصوصی، بهره مندی از ظرفیت ها و تجربیات موجود در حوزه های متنوع صنعت گردشگری را سبب شویم.

وی با اشاره به قرابت فرهنگی و جاذبه های متنوع موجود در کشور قزاقستان افزود: با توجه به قرار گرفتن کشور قزاقستان در لیست ۴۰ کشورهدف گردشگری ایران، سند همکاری اشاره شده می تواند به عنوان ابزاری قوی در راستای تحقق برنامه های مشترک متعدد گردشگری دو کشور موثر واقع شود .

این مسئول امور گردشگری ضمن برشمردن خدمات گردشگری ایران از قبیل ویزای الکترونیک، روادید فرودگاهی و ارائه تسهیلات لازم، خواستار ارتباط و همکاری های دوسویه با کشور قزاقستان شد و گفت: نظر به قرار گرفتن نام ایران در لیست ۵۰ کشور اول دنیا طبق گزارش های منتشرشده از سوی سازمان جهانی جهانگردی (UNWTO و نیز رشد ۱۲ درصدی آمار گردشگران ورودی به کشور، می‌توان ضمن

۱۷۶درآمد میلیاردی قزاقستان و آذربایجان از هزار سنگ نگاره تاریخی http://www.iauiranian.blogfa.com/post-267.aspx 212


ارائه تسهیلات روادیدی ویژه با قزاقستان فرصت ویژه ای را در راستای توسعه گردشگری دو جانبه فراهم آورد

معاون گردشگری ضمن یادآوری کسب مقام دوم و دریافت مدال نقره از سوی ایران و اخذ رتبه سوم از سوی کشور قزاقستان در نمایشگاه اکسپوی میلان جهت ارائه غرفه، محتوا و کیفیت برتر افزود: ظرفیت اکسپو ۲۰۱۷ موقعیت برجسته ای برای ارتقای همکاری های دو کشور به شمار می آید که می توان با بهره مندی از آن در نمایش استعدادها و توامندی موجود در حوزه گردشگری دو کشور موثر عمل نمود و همچنین با اشاره به برگزاری نهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری در بهمن ماه سال جاری خاطر نشان کرد: این رویداد فرصتی مناسب برای توسعه همکاریهای گردشگری در کشور و نیز فراهم آوردن امکان تعامل و ارتباط بخش خصوصی هر دو کشور خواهد بود .

این مقام مسئول همچنین ظرفیت های موجود در پروژه بین المللی جاده ابریشم که هم اکنون از سوی سازمان جهانی جهانگردی در حال پیگیری است را فرصتی مناسب برای هر دو کشور ایران و قزاقستان مطرح نمود و اظهار کرد: در تلاش هستیم با حضور در رویدادهای بین المللی همچون پروژه جاده ابریشم و همایش توریسم کشور قزاقستان در سال آینده امکان تقویت ارتباط و همکاری های لازم را فراهم آوریم .

لازم به ذکر است در این دیدار«رپیل ژوشیبایف» معاون اول وزیر امور خارجه که به عنوان کمیسر عالی دولت این کشور در اکسپوی ۲۰۱۷ آستانه به کشورمان سفر کرده است، ضمن تاکید بر ظرفیت ها و داشته های متعدد فرهنگی، تاریخی و گردشگری هر دو کشور بر موضوعاتی همچون راه اندازی خطوط پروازی مشترک از تهران به آستانه، پیشبرد سند همکاری های مشترک، مشارکت در رویدادهای گردشگری هر دو کشور و نیز تعامل و ارتباط قوی میان فعالین بخش خصوصی ایران و قزاقستان تاکید و خواستار حمایت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در برگزاری اکسپوی ۲۰۱۷ آستانه گردید.۱۷۷ در ۲۳فوریه ۲۰۱۴ نیز در پی عزیمت رئیس انجمن آژانس داران قزاقستان و فعالان عرصه گردشگری قزاقستان به ایران در دیدار با اعضاء امور میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بر تقویت همکاری دو کشور در زمینه گردشگری تاکید کرد.

نورکیبایوا آسل با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها شرکت هواپیمایی ماهان دو بار در هفته از قزاقستان به ایران پرواز دارد، افزود: مقررشده است که تیر سال آینده سه پرواز در هفته از آلماتی به تهران انجام شود. وی درباره تبلیغ مقاصد ایرانی در قزاقستان به دست آژانس‌های فعال در این کشور گفت: با اینکه جمعیت قزاقستان فقط ۱۷ میلیون نفر است، هزار و ۷۱۷ آژانس در قزاقستان هستند که می‌توانند تور بفروشند.

۱۷۷ پیشبرد سند همکاری گردشگری ایران و قزاقستان

http://chtn.ir/Default.aspx?tabid=84&articleType=ArticleView&articleId=103214

213


رییس انجمن آژانس داران قزاقستان گفت : ما تمایل داریم آژانس‌های ایرانی و آژانس‌های قزاقستانی برای پیشبرد اهداف مشترک تورهای آشنایی برگزار کنند.

مسوول توسعه گردشگری شهر آلماتی نیزگفت: گردشگران شهر ما به تفریح و سواحل علاقه زیادی دارند و ایران می‌تواند به نیازهای گردشگران ما پاسخ بگوید.

کیم لولیتا با ابراز خرسندی درباره صدور روادید در فرودگاه اصفهان برای گردشگران گفت: گردشگران قزاق گردشگران پولداری هستند که در مقاصد بسیار خرید و از امکانات استفاده می‌کنند.

رییس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی اصفهان نیز در این دیدار با اشاره به صدور روادید در فرودگاه اصفهان برای گردشگران خارجی به جز معدودی از کشورها گفت: استان اصفهان همچنین دارای ۲۰ هزار اثر تاریخی و تنوع آب و هوایی است که باید به وسیله آژانس‌های قزاقستان تبلیغ و معرفی شود.

ابراهیم توکلی تبادل گردشگر میان دو کشور و استان را زمینه بهبود روابط کشورها و برقراری صلح و دوستی عنوان کرد.۱۷۸

مشکلات و موانع گردشگری در قزاقستان:

در شرایط روابط بازار، گردشگری یکی از پویاترین بخشهای اقتصاد است .نرخ بالای توسعه، مقادیر زیادی از درآمد ارز خارجی به طور فعال تحت تاثیر این صنعت است که با سرمایه گذاری نسبتا کوچک اجازه رسیدن فوری به تولید درآمد را می دهد.

صنعت گردشگری چند وجهی است و شامل انواع خدمات طراحی شده برای جذب مشتریان :هتل ها، آژانس های مسافرتی، باشگاه ها، مراکز تناسب اندام، امکانات ورزشی، و غیره است.

گردشگری یکی از بزرگترین زمینه های کارآفرینی در جهان است، ارائه اشتغال به تعداد زیادی از مردم، از کارشناسان به طور مستقیم به صنعت گردشگری، حمل و نقل کارگران، مسکن و تسهیلات و مقدار زیادی از انواع امکانات سرگرمی.

در جمهوری قزاقستان گردشگری در حال حاضر در مرحله رشد سریع قرار گرفته است و فعالانه در توسعه انواع گردشگری.گام بر می دارد. همچنین یک روند مثبت در صنعت هتل داری، در رشد کمی و کیفی توجه ویژه کرده است و هر سال، تعداد فزاینده ای از کسب و کار های توریستی و شغل در صنعت گردشگری ایجاد می‌کند با این حال، با وجود روند مثبت کلی توسعه گردشگری در قزاقستان با مشکلات خاصی مواجه شده است.

۱۷۸ اصفهان، مقصد گردشگری قزاق‌ها می‌شود، خبرگزاری صدا و سیما ، سرویس اصفهان شناسه خبر۵۲۵۵۵۹ http://isfahan.irib.ir/ 214


گردشگری در قزاقستان یک اولویت توسعه بخش غیر نفتی در اقتصاد است که مورد توجه دولت قزاقستان قرار گرفته است و تمام شرایط برای توسعه گردشگری را فراهم کرده است هر چند صنعت گردشگری در قزاقستان برای یک مدت طولانی مورد بی توجهی قرار گرفته بود.

در حال حاضر، گردشگری یکی از هفت خوشه اولویت توسعه اقتصادی قزاقستان است بخشی از مشکلات اصلی گردشگری قزاقستان عبارتند از زیرساخت های گردشگری توسعه نیافته، صنعت امنیت ضعیف با پرسنل واجد شرایط و موقعیت ضعیف، فقدان یک تصویر گردشگری مثبت در بازارهای جهانی است. بر اساس تجزیه و تحلیل وضعیت فعلی صنعت گردشگری جمهوری قزاقستان و شناسایی مشکلات و راه کارهای

مؤثر در رفع موانع می باشد.

مهمترین راه حل های رفع مشکلات صنعت گردشگری عبارت است از:

- مطالعه مبانی نظری توسعه گردشگری؛

- توجه به وضعیت فعلی صنعت گردشگری در قزاقستان؛ - تخصیص عناصر مشکل اصلی گردشگری در قزاقستان؛

- تجزیه و تحلیل چشم انداز برای توسعه صنعت گردشگری جمهوری قزاقستان.

از جمله دلایل عدم توسعه زیرساخت های گردشگری را می‌توان نه تنها به مشکلات اقتصادی هدف، بلکه قانون مالیات ناقص و گردشگری، به ویژه، فقدان کامل نظارت بر توسعه صنعت و انطباق با استانداردهای امور خارجه از حقوق مصرف کننده.

دیگر مسائل مشکل ساز در صنعت گردشگری باید به موارد زیر اشاره کرد:

-غلبه آژانس های مسافرتی کوچک که منابع انسانی و مادی را نداشته باشند، منجر به توسعه سرمایه گذاری در بخش گردشگری است.

-عدم توسعه زیرساخت های حمل و نقل .تعداد کمی از هر دو پرواز به طور منظم و منشور خارج از کشور .توسعه گردشگری با هزینه حمل و نقل بالا محدود شده است .هیچ کار حمل و نقل تخصصی برای فعالیت های توریستی .همچنین، عدم وجود سیستم رزرو الکترونیکی و

برنامه ریزی سفر؛

-اختلاف آماری با استانداردهای بین المللی و عدم یک حساب هدف جامع از اثرات اقتصادی

از فعالیت های گردشگری؛

- ناسازگاری با استانداردهای بین المللی آموزش و پرورش و آموزش پرسنل واجد شرایط 215


برای صنعت گردشگری مدرن؛

- سطح پایین مالی برای توسعه گردشگری در مناطق و دیگران است.

اکثر کارشناسان معتقدند که قزاقستان به طور کامل از امکانات خود برای توسعه صنعت گردشگری استفاده نمی کند، و در عین حال، تجربه گسترده بین المللی نشان می دهد که صنعت گردشگری یکی از نوید بخش ترین عرصه های اقتصادی است..

گردشگری سلامت در قزاقستان

قزاقستان علاوه بر سرمایه گذاری و تلاش برای گسترش گردشگری و جذب توریست های خارجی با استفاده از تجهیزات نوین درزمینه درمان بیماری‌های قلبی و اعصاب و نیز استفاده از فناوری‌های نوین لیزر در جراحی چشم و همچنین جراحی‌های عمومی و روش‌های روز در بهبود بیماری‌های گوناگون و جذب گردشگری سلامت دراین کشور روند رو به رشدی را آغاز کرده است و ایده های بزرگی در سر می‌پروراند و گام های مهمی در این زمینه برداشته است

بنا به گزارش تنگری نیوز، دستیار مدیر بخش توسعه اجتماعی در وزارت بهداشت این کشور در دسامبر سال ۲۰۱۲ اعلام کرد که درسال ۲۰۱۳ تامین خدمات که بیشترین میزان تقاضا را درمیان بیماران خارجی داشتند، شامل درمان بیماری های مرتبط با دیسک کمر، ستون فقرات، لقاح مصنوعی ، درمان و جراحی دریچه قلب و درمان فیبروییدهای رحمی و نیز پیوند اعضا بوده است.

درواقع کشورهایی چون هند و مالزی و کره جنوبی تا کنون بر بازار قزاقستان تمرکز داشتند اما اکنون مسافرانی که درجستجوی درمان های پزشکی ارزان و معتبر هستند بیش از گذشته قزاقستان را درجدول انتخاب های خود قرار می دهند: این بیماران خارجی دربازار توریسم درمانی قزاقستان عمدتا کشورهای قرقیزستان وروسیه و دیگر کشورهای عضو سابق اتحاد شوروی هستند اما اخیرا شاهد افزایش تعداد بیماران از کشورهای ژاپن و امریکا نیز بوده‌اند.

با این حال قزاقستان تا تبدیل شدن به یک قطب گردشگری پزشکی همانند کاستاریکا و هند و تایلند و کره جنوبی راه درازی در پیش دارد. آمارهای جهانی تعداد گردشگران سلامت در سراسرجهان به وضوح روشن نیست، اما طبق آمار موجود از سوی سازمان پزشکان بدون مرز تایلند در جذب گردشگران سلامت در سال ۲۰۱۳ توانسته تا ۱,۸ میلیون نفر و مالزی ۶۰۰ هزار نفر جذب کند. هند نیز سالانه بیش از ۲۵۰ هزارنفر جذب می کند. کشور ترکیه نیز میزبان ۱۱۰ هزار گردشگر جویای درمان درسال ۲۰۱۲ بوده است و صنعت

179 http://knowledge.allbest.ru/sport/2c0a65635a3bc68b4d43b88421316d37 2.html http://www.ulduztourism.com/fa/tourism-info/kazakhstan.htmlB3

216


گردشگری سلامت دراین کشور از انواع جاذبه‌ها و امکانات مرتبط با این سبک یعنی چشمه‌های آب معدنی و گل سالانه نیم میلیون گردشگر خارجی جذب می‌کند.

قیمت پایین درکنار افزایش کیفی خدمات پزشکی در قزاقستان محرک خوبی برای رشد گردشگری درمانی این کشور است: طبق همین گزارش به نقل از وزارت بهداشت قزاقستان هزینه پیوند مغز استخوان در قزاقستان ۵۱ هزار دلار است که نصف قیمت همین عمل در کشور روسیه است: عمل پیوند کلیه ۱۶۰۰۰ دلار است که نصف قیمت کشور همسایه شمالی آن است . قیمت پیوند کبد در قزاقستان ۲۰ هزار دلار است که بسیار ارزان‌تر است از عمل مشابه در ترکیه که خود کشوری سالا نه صدها گردشگر درمانی دارد.

کشور قزاقستان سالانه ۸۰۰ یا نزدیک به چنین رقمی گردشگر بیمار جذب می کند .این میزان برای کشوری که هم در حوزه گردشگری و هم در حوزه درمان و پزشکی گام های اولیه از رشد را بر می‌دارد برقراری پروازهای مستقیم در هر فصل و نیز ارائه مراقبت‌های بهداشتی باکیفیت تر و ارزان تر از آنچه که کشورهای همسایه‌اش می‌توانند عرضه کنند، چشم انداز مثبتی از این صنعت را ترسیم می‌کند.۱۸.

تأکید بر گردشگری سلامت موضوعی است که مدیر توسعه گردشگری قزاقستان نیز در حاشیه برگزاری سومین اجلاس گردشگری سلامت در مشهد به آن اشاره کرده است.۱۸۱