مهاجرت و پناهندگی در تایلند

از دانشنامه ملل

مهاجرت و پناهندگی

با اوج‌گیری جنگ ویتنام در دهه ۱۹۶۰م و کشیده شدن آن به کامبوج و لائوس، کشور تایلند که در مجاورت این منطقه بود، نتوانست پای خود را کنار بکشد؛ از این‌رو، هم به‌صورت یکی از پایگاه‌های تدارکاتی و نظامی آمریکا درآمد و هم پناهگاه مهاجران جنگی کشورهای همسایه خود شد.

«در اثر تحولات و تنش‌های منطقه هندوچین، مهاجران مختلفی از کشورهای لائوس، ویتنام و کامبوج به تایلند سرازیر شدند که بیشترین شمار آن‌ها کامبوجی بوده‌اند. تایلند آخرین اردوگاه مهاجران کامبوجی را در اوایل ۱۹۸۷ تعطیل کرد.

براساس آمار ۲۰۰۸م، حدود 1/8 میلیون نفر از مردم تایلند به‌صورت کارگر و کارشناس به کشورهای گوناگون، از جمله کشورهای آسیای غربی، استرالیا، فرانسه و آمریکا مهاجرت کرده‌اند و سرانه ارز ارسالی به کشور در همان سال بالغ بر ۲۸ دلار بوده است.

در حال حاضر تایلند به‌دلیل سرمایه‌گذاری‌های سنگین خارجی که به‌ساختن کارخانه‌ها و شرکت‌های بزرگ انجامیده است، دارای زمینه مهاجرپذیری مساعدی است و مهاجران آن را نیروهای جویای کار از کشورهای همسایه، به‌ویژه میانمار (برمه) تشکیل می‌دهند»[۱].

با وجود آن که تایلند از امضاکنندگان کنوانسیون پناهندگان سال ۱۹۵۱م نیست، امروزه میزبان بیش از ۱۴۶،۰۰۰ برمه‌ای است که به‌صورت پناهنده (غیرقانونی) در ۹ اردوگاه مرزی تایلند با میانمار (برمه) زندگی می‌کنند. حدود ۹۲۰۰۰ نفر از آن‌ها به‌صورت پناهنده ثبت شده‌اند و ۵۴۰۰۰ نفر پناه‌جوی ثبت نشده هستند که به‌تدریج از دهه ۱۹۸۰م بر اثر فشار گروه‌های شبه‌نظامی در داخل میانمار به تایلند روی آورده‌اند، از سوی دیگر باید افزود که تایلند از مراکز مهم حرکت‌های روزافزون مهاجرتی است[۲]. آمارهای دولتی تایلند نشان می‌دهد که در پایان سال ۲۰۱۰م، حدود2/4میلیون نفر مهاجر غیر تایلندی در این کشور زندگی می‌کرده‌اند. بیشتر آن‌ها از کشورهای حوزهٔ رود مکونگ (لائوس، کامبوج و ویتنام) به‌صورت قانونی و غیر قانونی برای کارهای خدماتی وارد تایلند شده‌اند و حدود ۵ درصد از نیروی کار این کشور را تشکیل می‌دهند (سازمان بهداشت جهانی، ۲۰۱۰م). بیشتر آن‌ها در نواحی مرزی و بقیه در شهرهای گوناگون و بانکوک متمرکز شده‌اند و بیشتر به کارهای خدماتی، کارگری و دست‌فروشی اشتغال دارند[۳].

نیز نگاه کنید به

جامعه و نظام اجتماعی چین؛ جامعه و نظام اجتماعی روسیه؛ جامعه و نظام اجتماعی ژاپن؛ جامعه و نظام اجتماعی مصر؛ جامعه و نظام اجتماعی لبنان؛ جامعه و نظام اجتماعی کوبا؛ جامعه و نظام اجتماعی سنگال؛ جامعه و نظام اجتماعی کانادا؛ جامعه و نظام اجتماعی افغانستان؛ جامعه و نظام اجتماعی تونس؛ جامعه و نظام اجتماعی ساحل عاج؛ جامعه و نظام اجتماعی فرانسه؛ جامعه و نظام اجتماعی اسپانیا؛ جامعه و نظام اجتماعی تایلند؛ جامعه و نظام اجتماعی آرژانتین؛ جامعه و نظام اجتماعی مالی؛ جامعه و نظام اجتماعی زیمبابوه؛ جامعه و نظام اجتماعی اردن؛ جامعه و نظام اجتماعی سوریه؛ جامعه و نظام اجتماعی قطر؛ جامعه و نظام اجتماعی امارات متحده عربی؛ جامعه و نظام اجتماعی سیرالئون؛ جامعه و نظام اجتماعی اتیوپی؛ جامعه و نظام اجتماعی اوکراین.

کتابشناسی