تاریخ دوره باستان امارات متحده عربی
تاریخ طولانی امارات به سالها پیش چیزی در حدود 100 هزار سال قبل برمی گردد. آثار بجا مانده از عصر حجر که اخیراً در کنار کوه های حجر پیدا شد و قدمت زندگی در این کشور را نشان و به خوبی بیان می کند.
پیش از این آثار، آثاری از حرفه های دوران گذشته که متعلق به 5500 سال قبل از میلاد حضرت مسیح که 7500 سال قبل میباشد می باشد را شامل می شود. زمانی که میزان رطوبت در این اماکن بالاتر بوده و این سرزمین ها سرشار از منابع غذایی بوده است و باعث میشد انسان ها در این اماکن سکنا گزینند.
وجود شرایط آب و هوایی مناسب در آن زمان باعث ایجاد ارتباط های گسترده تری می شد و این ارتباط ها باعث ایجاد حرفه هایی برای مردم عصر حجر گردید و حاصل زحمات انسان های آن زمان در آثار بجامانده کاملاً مشهود می باشد.
پس از آنکه آب و هوا رو به خشک شدن گذاشته است انسان ها برای بقای خود اقدام به محسور نمودن مکان های زندگی و ساخت قلعه ها کرده اند و تمرکز خود را روی کار کشاورزی گذاشتند تا بتوانند امرار معاش نمایند. بعدها در این مکان برای گذراندن معشیت خود روبه پرورش شتر آورده اند که یک محصول استراتژیک محسوب می شده است و در پایان هزاره دوم پیش از میلاد آثاری از کشف آبیاری های جدیدتر برای بهره برداری در مناطق وسیع تری از زمین های کشاورزی صورت گرفته است. و نتیجه گسترش زمین های کشاورزی جمعیت این مناطق نیز بطور افزایندهای رو به افزایش گذاشت.
در قرن اول بعد از میلاد حضرت مسیح عبور کاروان هایی که از مسیر امارات به سمت سوریه و عراق میرفتند و همچنین گسترش کشتیرانی در خلیج های حوزه کشور امارات متحده عربی که البته آن موقع هنوز این کشور شکل نگرفته بود و برداشت مرواریدهای با ارزشی که در حدود 1000 سال استخراج آنها از دل دریا صورت میگرفت و به مرور تجارت به شکل جدید و مهمی داشت شکل فعلی خود را بدست می آورد.
ظهور دین اسلام توسط پیامبر عظیم شأن اسلام، حضرت محمد مصطفی(ص) در سال 630 بعد از میلاد مسیح صورت گرفت که این دگرگونی عظیم شامل این شیخ نشین نیز شد.
در سال 637 بعد از میلاد مسیح ارتش مسلمانان از جلفا(رأس الخیمه) استفاده بهینه ای جهت تدارک و آماده سازی برای حمله به کشور ایران استفاده نمودند که البته در این کار بسیار موفق هم عمل کردند و توانستند بر کشور ایران تسلط پیدا کنند[۱]
جلفا از یک نظر دیگر نیز حائز اهمیت بود و مهم محسوب میشد و آن هم به لحاظ وجود مرواریدهای بسیار زیادی که در این زمینه وجود داشت و باعث تبدیل شدن به مرکز تجاری و مراودات تاجران بسیاری از سراسر دنیا می شد.
پرتقالی ها در قرن شانزدهم بعد از میلاد حضرت مسیح(ع) وارد خلیج فارس شده و به این مناطق یورش آوردند و با جنگ های خونین با اعراب و ساکنین بومی این مناطق برآنها چیره شده و کرانه های خلیج فارس را به تصرف خود در آوردند.
به هر حال زمانی که قدرتهای اروپایی همچون پرتقال و انگلیس بر سر بدست آوردن حاکمیت این مناطق به رقابت پرداختند با سیاست ورزی انگلیسی ها و جمع کردن بیش از20000 ملوان و 60 ناو بزرگ جنگی بر دیگر قدرت ها پیروز شده و خط تجارت و همچنین حاکمیت بر سواحل خلیج فارس و هندوستان را در اختیار گرفتند[۲]
دورنمای تاریخی[ویرایش | ویرایش مبدأ]
همانطور که گفته شده امارات متحده عربی از اتحاد هفت شیخ نشین عربی شکل گرفته است که در شبه جزیره عربستان سکنا داشتهاند. این مکان در کرانه های جنوبی خلیج فارس و شمال غرب کرانه های دریای عمان قرار دارد. این منطقه هفت قرن است که تحت دین اسلام قرار گرفته است و بخاطر مشکلات قبیله ای و مرزهای نامشخص به طور مکرر درگیری های مرزی را با همسایگان خود دارد که جدی ترین این درگیری ها که عمدتاً بخاطر اختلافات فرهنگی و زبان میباشد با ایران و بر سر جزایر سه گانه می باشد[۳]
عمدتاً ملیت های امارات متحده عربی از دو قبیله بزرگتر و مهم امارات شکل گرفته است به نام های قواسیم (Qawasim) و ملیت مهم دیگر بنییاس(Baniyas) می باشد و اصل شکل گیری این قبایل قوی تر برقبایل ضعیف تر در قرن هجدهم بوده است[۴]
نیز نگاه کنید به
تاریخ دوران باستان چین؛ تاریخ دوره باستان روسیه؛ تاریخ دوره باستان کانادا؛ تاریخ دوره باستان افغانستان؛ تاریخ دوران باستان مصر؛ تاریخ دوره باستان لبنان؛ تاریخ دوره باستان کوبا؛ تاریخ دوره باستان تونس؛ تاریخ دوره باستان سنگال؛ تاریخ دوره باستان سیرالئون؛ تاریخ دوره باستان قطر؛ تاریخ دوره باستان اتیوپی؛ تاریخ دوره باستان اردن؛ تاریخ دوره باستان آرژانتین؛ تاریخ دوره باستان اوکراین؛ تاریخ دوره باستان زیمبابوه؛ تاریخ دوره باستان ساحل عاج؛ تاریخ دوره باستان سودان؛ تاریخ دوره باستان سوریه؛ تاریخ دوره باستان فرانسه؛ تاریخ دوره باستان تایلند؛ تاریخ دوره باستان مالی
کتابشناسی
- ↑ برگرفته از سایت https://fa.wikipedia.org
- ↑ Vine, P. and Al Abed, I. (2001). United Arab Emirates: A New Perspective, U.K.: Trident Press
- ↑ جناب، محمد علی(1387). خلیج فارس نفوذ بیگانگان و رویدادهای سیاسی. تهران: انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی
- ↑ کشاورز شکری، عباس، اقبالی، ابوالفضل (1392). آشنایی با امارات متحده عربی. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ( در دست انتشار)