تاریخ دوره باستان قطر: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «قطر شبه جزيره کوچکي در منطقه خاورميانه و آسيا است. کتيبه ها و مجموعه ظروف سفالي زيبا و بي نظير کشف شده در نواحي مختلف قطر نشان مي دهد كه از حدود ۴۰۰۰ سال پيش از ميلاد مسيح در اين سرزمين افرادي ساکن بوده اند. در قرن پنجم پيش از ميلاد مسيح، هرودتوس...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
قطر شبه جزيره کوچکي در منطقه خاورميانه و آسيا است. کتيبه ها و مجموعه ظروف سفالي زيبا و بي نظير کشف شده در نواحي مختلف قطر نشان مي دهد كه از حدود ۴۰۰۰ سال پيش از ميلاد مسيح در اين سرزمين افرادي ساکن بوده اند. در قرن پنجم پيش از ميلاد مسيح، هرودتوس يوناني، سرزمين دريارو «کانانيتس» (Cananites) را قطر معرفي کرد .
[[قطر]] شبه جزیره کوچکی در منطقه خاورمیانه و آسیا است. کتیبه ها و مجموعه ظروف سفالی زیبا و بی نظیر کشف شده در نواحی مختلف قطر نشان می دهد كه از حدود ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح در این سرزمین افرادی ساکن بوده اند. در قرن پنجم پیش از میلاد مسیح، هرودتوس یونانی، سرزمین دریارو «کانانیتس» (Cananites) را قطر معرفی کرد. پتولمی، جغرافی دان، در نقشه خود از دنیای عرب، «[[قطر]]» را یکی از مهم ترین بنادر تجاری آن هنگام خلیج فارس معرفی كرده است. در تمدن اسلامی نیز نقش قطر بسیار اهمیت داشته است.


  پتولمي، جغرافي دان، در نقشه خود از دنياي عرب، «قطر» را يکي از مهم ترين بنادر تجاري آن هنگام خليج فارس معرفي كرده است. در تمدن اسلامي نيز نقش قطر بسيار اهميت داشته است.
در اواخر دهه 50 و اوایل دهه 60 از سده بیستم میلادی، یک هیات باستان شناسی دانمارکی که در صحراهای قطر سرگرم تجسس در آثار قدیمی این سرزمین و دیگر بلاد شبه جزیره عربستان بود، موفق به کشف قریه ای شد که معلوم بود یادگاری از عصر حجر است. شرح این کشف مهم در که در مجله نفیس العربی چاپ کویت درج شد، حکایت از آن می کند که این هیات در قریه مکشوفه، مقداری سنگ چخماق یافته است و این خود یکی از دلایل قاطع وجود انسان در عصر حجر در سرزمین قطر است. بنا بر همان مقاله عالمانه مندرج در مجله مذکور، هیات باستان شناسان دانمارکی آن چه از آثار کهن که می یافته اند، به طور مساوی با حکومت وقت قطر تقسیم می کردند  و سهم خود را برای بررسی بیشتر و استفاده های علمی آن به دانمارک ارسال می داشتند. اما حکومت [[قطر]] در انتخاب خود حق تقدم داشت. از قطر هیات دانمارکی کشف مقدار زیادی سرنیزه و تیر و تصویرهای بسیار کهن در نزدیکی «ام الماء» را معلوم گردانیده است که گروهی از انسان های ما قبل تاریخ، دست کم در پنجاه هزار سال پیش در این منطقه از [[قطر]] می زیسته اند.<ref>احمدی، محمد مهدی(1393). جامعه و فرهنگ [[قطر]]. تهران: [https://www.icro.ir سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی](دردست انتشار).</ref>


در اواخر دهه 50 و اوایل دهه 60 از سده بیستم میلادی، یک هیات باستان شناسی دانمارکی که در صحراهای قطر سرگرم تجسس در آثار قدیمی این سرزمین و دیگر بلاد شبه جزیره عربستان بود، موفق به کشف قریه ای شد که معلوم بود یادگاری از عصر حجر است. شرح این کشف مهم در که در مجله نفیس العربی چاپ کویت درج شد ، حکایت از آن می کند که این هیات در قریه مکشوفه، مقداری سنگ چخماق یافته است و این خود یکی از دلایل قاطع وجود انسان در عصر حجر در سرزمین قطر است. بنا بر همان مقاله عالمانه مندرج در مجله مذکور، هیات باستان شناسان دانمارکی آن چه از آثار کهن که می یافته اند، به طور مساوی با حکومت وقت قطر تقسیم می کردند  و سهم خود را برای بررسی بیشتر و استفاده های علمی آن به دانمارک ارسال می داشتند. اما حکومت قطر در انتخاب خود حق تقدم داشت. از قطر هیات دانمارکی کشف مقدار زیادی سرنیزه و تیر و تصویرهای بسیار کهن در نزدیکی«ام الماء» را معلوم گردانیده است که گروهی از انسان های ما قبل تاریخ، دست کم در پنجاه هزار سال پیش در این منطقه از قطر می زیسته اند.
== نیز نگاه کنید به ==
[[تاریخ دوران باستان چین]]؛ [[تاریخ دوره باستان روسیه]]؛ [[تاریخ دوره باستان افغانستان]]؛ [[تاریخ دوران باستان مصر]]؛ [[تاریخ دوره باستان لبنان]]؛ [[تاریخ دوره باستان کوبا]]؛ [[تاریخ دوره باستان تونس]]؛ [[تاریخ دوره باستان سنگال]]؛ [[تاریخ دوره باستان سیرالئون]]؛ [[تاریخ دوره باستان اتیوپی]]؛ [[تاریخ دوره باستان اردن]]؛ [[تاریخ دوره باستان آرژانتین]]؛ [[تاریخ دوره باستان اوکراین]]؛ [[تاریخ دوره باستان زیمبابوه]]؛ [[تاریخ دوره باستان ساحل عاج]]؛ [[تاریخ دوره باستان سودان]]؛ [[تاریخ دوره باستان سوریه]]؛ [[تاریخ دوره باستان فرانسه]]؛ [[تاریخ دوره باستان تایلند]]؛ [[تاریخ دوره باستان مالی]]؛ [[تاریخ دوره باستان گرجستان]]؛ [[تاریخ دوره باستان تاجیکستان]]؛ [[تاریخ دوره باستان قزاقستان]]؛ [[تاریخ دوره باستان سریلانکا]]
 
== کتابشناسی ==
<references />
[[رده:تاریخ دوران باستان]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۵:۲۷

قطر شبه جزیره کوچکی در منطقه خاورمیانه و آسیا است. کتیبه ها و مجموعه ظروف سفالی زیبا و بی نظیر کشف شده در نواحی مختلف قطر نشان می دهد كه از حدود ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح در این سرزمین افرادی ساکن بوده اند. در قرن پنجم پیش از میلاد مسیح، هرودتوس یونانی، سرزمین دریارو «کانانیتس» (Cananites) را قطر معرفی کرد. پتولمی، جغرافی دان، در نقشه خود از دنیای عرب، «قطر» را یکی از مهم ترین بنادر تجاری آن هنگام خلیج فارس معرفی كرده است. در تمدن اسلامی نیز نقش قطر بسیار اهمیت داشته است.

در اواخر دهه 50 و اوایل دهه 60 از سده بیستم میلادی، یک هیات باستان شناسی دانمارکی که در صحراهای قطر سرگرم تجسس در آثار قدیمی این سرزمین و دیگر بلاد شبه جزیره عربستان بود، موفق به کشف قریه ای شد که معلوم بود یادگاری از عصر حجر است. شرح این کشف مهم در که در مجله نفیس العربی چاپ کویت درج شد، حکایت از آن می کند که این هیات در قریه مکشوفه، مقداری سنگ چخماق یافته است و این خود یکی از دلایل قاطع وجود انسان در عصر حجر در سرزمین قطر است. بنا بر همان مقاله عالمانه مندرج در مجله مذکور، هیات باستان شناسان دانمارکی آن چه از آثار کهن که می یافته اند، به طور مساوی با حکومت وقت قطر تقسیم می کردند و سهم خود را برای بررسی بیشتر و استفاده های علمی آن به دانمارک ارسال می داشتند. اما حکومت قطر در انتخاب خود حق تقدم داشت. از قطر هیات دانمارکی کشف مقدار زیادی سرنیزه و تیر و تصویرهای بسیار کهن در نزدیکی «ام الماء» را معلوم گردانیده است که گروهی از انسان های ما قبل تاریخ، دست کم در پنجاه هزار سال پیش در این منطقه از قطر می زیسته اند.[۱]

نیز نگاه کنید به

تاریخ دوران باستان چین؛ تاریخ دوره باستان روسیه؛ تاریخ دوره باستان افغانستان؛ تاریخ دوران باستان مصر؛ تاریخ دوره باستان لبنان؛ تاریخ دوره باستان کوبا؛ تاریخ دوره باستان تونس؛ تاریخ دوره باستان سنگال؛ تاریخ دوره باستان سیرالئون؛ تاریخ دوره باستان اتیوپی؛ تاریخ دوره باستان اردن؛ تاریخ دوره باستان آرژانتین؛ تاریخ دوره باستان اوکراین؛ تاریخ دوره باستان زیمبابوه؛ تاریخ دوره باستان ساحل عاج؛ تاریخ دوره باستان سودان؛ تاریخ دوره باستان سوریه؛ تاریخ دوره باستان فرانسه؛ تاریخ دوره باستان تایلند؛ تاریخ دوره باستان مالی؛ تاریخ دوره باستان گرجستان؛ تاریخ دوره باستان تاجیکستان؛ تاریخ دوره باستان قزاقستان؛ تاریخ دوره باستان سریلانکا

کتابشناسی

  1. احمدی، محمد مهدی(1393). جامعه و فرهنگ قطر. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(دردست انتشار).