سینمای قزاقستان

از دانشنامه ملل

سینمای قزاقستان نیز که وضعیت مشابهی نسبت به وضعیت تلویزیون داشت تا قبل از استقلال کمتر نمود ملی، میهنی و بومی داشت ولی در سال‌های اخیر با توجه ویژه دولت و سرمایه‌گذاری کلان توسط دولت با ایجاد سازمان و نهادهای خاص، سینمای قزاقستان از رونق قابل توجهی برخوردار شده است. در حال حاضر کلیه امور سینمایی شامل سیاستگذاری، آموزش، تولید و نظارت بر عهده سازمان قزاق فیلم است که به عنوان یک نهاد خصوصی تحت نظارت، حمایت و اشراف دولت توانسته است مسائل مربوط به سینما را ساماندهی و و صنعت سینما را گسترش دهد.

سینمای قزاقستان هر ساله با برگزاری فستیوال بین المللی فیلم با دعوت از مسئولین، تهیه کنندگان و بازیگران مطرح جهان حضور خود را در صحنه بین اللمی سینمای جهان تثبیت نموده است، سینمای ایران نیز با شرکت در این فستیوال و برگزاری جشنواره فیلم‌های ایرانی در شهرهای مختلف قزاقستان رابطه مناسبی را با سینمای قزاقستان ایجاد کرده است که در نتیجه مسئولین سینمای ایران و قزاقستان در سال های اخیر با تبادل هیأت‌هایی سعی در همکاری‌های مختلف در حوزه سینما ایجاد کرده‌اند. مردم قزاقستان همانقدر که به گشت و گذار، تفریح و سیاحت و تماشای تلویزیون علاقمند هستند رفتن به سینما نیز بخشی از سرگرمی آنها به شمار می‌رود. البته دیدن فیلم در سینما از تفریحات و سرگرمی‌های خاص مردم شهر نشین است. مجموعه این جشن‌ها و برنامه‌های متنوع فرهنگی، هنری، تماشای تلویزیون و سینما و مسابقات مختلف نقشی تعیین‌کننده در پر کردن اوقات فراغت مردم قزاقستان دارند[۱].

نیز نگاه کنید به

سینمای زیمبابوه؛ سینمای کانادا؛ سینمای روسیه؛ سینمای تونس؛ سینمای ژاپن؛ سینمای کوبا؛ سینمای لبنان؛ سینمای مصر؛ صنعت فیلم و سینمای چین؛ سینمای سنگال؛ سینمای آرژانتین؛ سینمای فرانسه؛ سینمای مالی؛ سینمای ساحل عاج؛ سینمای تایلند؛ سینمای اسپانیا؛ سینمای اردن؛ سینمای اتیوپی؛ سینمای سیرالئون؛ سینمای قطر؛ سینمای تاجیکستان؛ سینمای گرجستان؛ سینمای بنگلادش؛ سینمای سریلانکا.

کتابشناسی

  1. صابری، اصغر (1395). جامعه و فرهنگ قزاقستان. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 438-439.