مراسم جشن قهوه در اتیوپی: تفاوت میان نسخهها
بدون خلاصۀ ویرایش |
|||
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد) | |||
خط ۱: | خط ۱: | ||
[[پرونده:جشن قهوه.jpg|بندانگشتی|جشن قهوه در اتیوپی (1403). برگرفته از سایت تیشینه، قابل بازیابی از https://tishineh.com/post/1855/%D8%A7%D8%AA%DB%8C%D9%88%D9%BE%DB%8C%D8%9B-%D8%B3%D8%B1%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87-%D8%A8%D8%AE%D8%B4%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%87%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D8%A2%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA]] | [[پرونده:جشن قهوه.jpg|بندانگشتی|جشن قهوه در اتیوپی (1403). برگرفته از سایت تیشینه، قابل بازیابی از [https://tishineh.com/post/1855/%D8%A7%D8%AA%DB%8C%D9%88%D9%BE%DB%8C%D8%9B-%D8%B3%D8%B1%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87-%D8%A8%D8%AE%D8%B4%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%87%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D8%A2%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA https://tishineh.com/post/1855/]]] | ||
مراسم موسوم به جشن قهوه، یکی از سنتهای عمومی تمام [[گروه های قومی اتیوپی|قبایل اتیوپی]] است که هرچند در هر قبیله با سبک و سیاقی خاص انجام میپذیرد ولی معمولا در اکثر قبایل این کشور به یک شکل صورت میگیرد. در ابتدای جشن فرد یا افرادی که اجرا کننده مراسم محسوب میشوند، هیزم یا کندههای درخت را جمع آوری نموده و آتش کوچکی برمیافروزند و همزمان با سوزاندن کندر، دانههای سبز قهوه را برشته میکنند. پس از برشته شدن دانههای قهوه، دانهها را درهاونی بزرگ میکوبند و به صورت پودر درمیآورند. سپس پودر قهوه را در درون ظرف سنتی و سیاه رنگی به نام جبنا (jebena) میریزند و به آن آب میافزایند. پس از دم کشیدن قهوه در زمان لازم که معمولا بیش از نیم ساعت به طول میانجامد، ظرف را از آتش دور میکنند و به میهمانان تعارف مینمایند. در جشن قهوه اغلب مقداری جو کاملا پخته شده به نام «کولو» (Kolo) و برخی شیرینیهای محلی نیز بین مهمانان توزیع میگردد. اتیوپیاییها معتقدند قهوهای که بدین گونه دم گردد از طعمی بینظیر برخوردار است. جشن قهوه معمولا با شوخی و خنده حضار همراه است و مهمانان در مدت زمان انتظار برای آماده شدن قهوه حکایاتی خنده آور را برای یکدیگر نقل میکنند<ref>برگرفته از http://www.epicurean.com/articles/ethiopian-coffee-ceremony.html</ref><ref>عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ [[اتیوپی]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی] (در دست انتشار)، ص 56.</ref>. | مراسم موسوم به جشن قهوه، یکی از سنتهای عمومی تمام [[گروه های قومی اتیوپی|قبایل اتیوپی]] است که هرچند در هر قبیله با سبک و سیاقی خاص انجام میپذیرد ولی معمولا در اکثر قبایل این کشور به یک شکل صورت میگیرد. در ابتدای جشن فرد یا افرادی که اجرا کننده مراسم محسوب میشوند، هیزم یا کندههای درخت را جمع آوری نموده و آتش کوچکی برمیافروزند و همزمان با سوزاندن کندر، دانههای سبز قهوه را برشته میکنند. | ||
پس از برشته شدن دانههای قهوه، دانهها را درهاونی بزرگ میکوبند و به صورت پودر درمیآورند. سپس پودر قهوه را در درون ظرف سنتی و سیاه رنگی به نام جبنا (jebena) میریزند و به آن آب میافزایند. پس از دم کشیدن قهوه در زمان لازم که معمولا بیش از نیم ساعت به طول میانجامد، ظرف را از آتش دور میکنند و به میهمانان تعارف مینمایند. | |||
در جشن قهوه اغلب مقداری جو کاملا پخته شده به نام «کولو» (Kolo) و برخی شیرینیهای محلی نیز بین مهمانان توزیع میگردد. اتیوپیاییها معتقدند قهوهای که بدین گونه دم گردد از طعمی بینظیر برخوردار است. جشن قهوه معمولا با شوخی و خنده حضار همراه است و مهمانان در مدت زمان انتظار برای آماده شدن قهوه حکایاتی خنده آور را برای یکدیگر نقل میکنند<ref>برگرفته از http://www.epicurean.com/articles/ethiopian-coffee-ceremony.html</ref><ref>عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ [[اتیوپی]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی] (در دست انتشار)، ص 56.</ref>. | |||
== نیز نگاه کنید به == | |||
[[جامعه و نظام اجتماعی اتیوپی]]؛ [[آداب و رسوم در اتیوپی]] | |||
== کتابشناسی == | == کتابشناسی == |
نسخهٔ کنونی تا ۲۹ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۲۹
مراسم موسوم به جشن قهوه، یکی از سنتهای عمومی تمام قبایل اتیوپی است که هرچند در هر قبیله با سبک و سیاقی خاص انجام میپذیرد ولی معمولا در اکثر قبایل این کشور به یک شکل صورت میگیرد. در ابتدای جشن فرد یا افرادی که اجرا کننده مراسم محسوب میشوند، هیزم یا کندههای درخت را جمع آوری نموده و آتش کوچکی برمیافروزند و همزمان با سوزاندن کندر، دانههای سبز قهوه را برشته میکنند.
پس از برشته شدن دانههای قهوه، دانهها را درهاونی بزرگ میکوبند و به صورت پودر درمیآورند. سپس پودر قهوه را در درون ظرف سنتی و سیاه رنگی به نام جبنا (jebena) میریزند و به آن آب میافزایند. پس از دم کشیدن قهوه در زمان لازم که معمولا بیش از نیم ساعت به طول میانجامد، ظرف را از آتش دور میکنند و به میهمانان تعارف مینمایند.
در جشن قهوه اغلب مقداری جو کاملا پخته شده به نام «کولو» (Kolo) و برخی شیرینیهای محلی نیز بین مهمانان توزیع میگردد. اتیوپیاییها معتقدند قهوهای که بدین گونه دم گردد از طعمی بینظیر برخوردار است. جشن قهوه معمولا با شوخی و خنده حضار همراه است و مهمانان در مدت زمان انتظار برای آماده شدن قهوه حکایاتی خنده آور را برای یکدیگر نقل میکنند[۱][۲].
نیز نگاه کنید به
جامعه و نظام اجتماعی اتیوپی؛ آداب و رسوم در اتیوپی
کتابشناسی
- ↑ برگرفته از http://www.epicurean.com/articles/ethiopian-coffee-ceremony.html
- ↑ عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 56.