پرش به محتوا

مراسم جشن قهوه در اتیوپی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
Karimian (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
Karimian (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:جشن قهوه.jpg|بندانگشتی|جشن قهوه در اتیوپی (1403). برگرفته از سایت تیشینه، قابل بازیابی از [https://tishineh.com/post/1855/%D8%A7%D8%AA%DB%8C%D9%88%D9%BE%DB%8C%D8%9B-%D8%B3%D8%B1%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87-%D8%A8%D8%AE%D8%B4%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%87%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D8%A2%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA https://tishineh.com/post/1855/]]]
[[پرونده:جشن قهوه.jpg|بندانگشتی|جشن قهوه در اتیوپی (1403). برگرفته از سایت تیشینه، قابل بازیابی از [https://tishineh.com/post/1855/%D8%A7%D8%AA%DB%8C%D9%88%D9%BE%DB%8C%D8%9B-%D8%B3%D8%B1%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87-%D8%A8%D8%AE%D8%B4%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%87%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D8%A2%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA https://tishineh.com/post/1855/]]]
مراسم موسوم به جشن قهوه، یکی از سنت‌های عمومی تمام [[گروه های قومی اتیوپی|قبایل اتیوپی]] است که هرچند در هر قبیله با سبک و سیاقی خاص انجام می‌پذیرد ولی معمولا در اکثر قبایل این [[کشورها و مجامع تاثیرگذار دینی مذهبی در ساحل عاج|کشور]] به یک شکل صورت می‌گیرد. در ابتدای جشن فرد یا افرادی که اجرا کننده مراسم محسوب می‌شوند، هیزم یا کنده‌های درخت را جمع آوری نموده و [https://iranology-e.ir/index.php?title=%D8%A2%D8%AA%D8%B4 آتش] کوچکی برمی‌افروزند و همزمان با سوزاندن کندر، دانه‌های سبز قهوه را برشته می‌کنند.  
مراسم موسوم به جشن قهوه، یکی ازسنت‌های عمومی تمام [[گروه های قومی اتیوپی|قبایل اتیوپی]] است که هرچنددرهر قبیله با سبک و سیاقی خاص انجام می‌پذیرد ولی معمولا در اکثر قبایل‌این[[کشورها و مجامع تاثیرگذار دینی مذهبی در ساحل عاج|کشور]]<nowiki/>به یک شکل صورت‌می‌گیرد.در ابتدای‌جشن فرد یا افرادی که اجرا کننده مراسم محسوب می‌شوند،هیزم یا کنده‌های درخت را جمع آوری نموده و [https://iranology-e.ir/index.php?title=%D8%A2%D8%AA%D8%B4 آتش] کوچکی برمی‌افروزند و همزمان با سوزاندن کندر، دانه‌های سبز قهوه را برشته می‌کنند.  


پس از برشته شدن دانه‌های قهوه، دانه‌ها را در‌هاونی بزرگ می‌کوبند و به صورت پودر درمی‌آورند. سپس پودر قهوه را در درون ظرف سنتی و سیاه رنگی به نام جبنا (jebena) می‌ریزند و به آن [[آب و هوای اتیوپی|آب]] می‌افزایند. پس از دم کشیدن قهوه در زمان لازم که معمولا بیش از نیم ساعت به طول می‌انجامد، ظرف را از آتش دور می‌کنند و به میهمانان تعارف می‌نمایند.  
پس از برشته شدن دانه‌های قهوه،دانه‌ها را در‌هاونی‌بزرگ می‌کوبند و به صورت پودر درمی‌آورند.سپس پودر قهوه را در درون ظرف سنتی و سیاه رنگی به نام جبنا (jebena) می‌ریزند و به آن [[آب و هوای اتیوپی|آب]] می‌افزایند. پس از دم کشیدن قهوه در زمان لازم که معمولا بیش از نیم ساعت به طول می‌انجامد، ظرف را از آتش دور می‌کنند و به میهمانان تعارف می‌نمایند.  


در جشن قهوه اغلب مقداری جو کاملا پخته شده به نام «کولو» (Kolo) و برخی شیرینی‌های محلی نیز بین مهمانان توزیع می‌گردد. اتیوپیایی‌ها معتقدند قهوه‌ای که بدین گونه دم گردد از طعمی بی‌نظیر برخوردار است. جشن قهوه معمولا با شوخی و خنده حضار همراه است و مهمانان در مدت زمان انتظار برای آماده شدن قهوه حکایاتی خنده آور را برای یکدیگر نقل می‌کنند<ref>برگرفته از http://www.epicurean.com/articles/ethiopian-coffee-ceremony.html</ref>.
در جشن‌قهوه اغلب‌مقداری‌جوکاملا پخته شده به‌نام «کولو» (Kolo) و برخی شیرینی‌های محلی نیز بین مهمانان توزیع می‌گردد. اتیوپیایی‌ها معتقدند قهوه‌ای که بدین گونه دم گردد از طعمی بی‌نظیر برخوردار است. جشن قهوه معمولا با شوخی و خنده حضار همراه است و مهمانان در مدت زمان انتظار برای آماده شدن قهوه حکایاتی خنده آور را برای یکدیگر نقل می‌کنند<ref>برگرفته از http://www.epicurean.com/articles/ethiopian-coffee-ceremony.html</ref>.


== نیز نگاه کنید به ==
== نیز نگاه کنید به ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ اوت ۲۰۲۵، ساعت ۱۲:۴۵

جشن قهوه در اتیوپی (1403). برگرفته از سایت تیشینه، قابل بازیابی از https://tishineh.com/post/1855/

مراسم موسوم به جشن قهوه، یکی ازسنت‌های عمومی تمام قبایل اتیوپی است که هرچنددرهر قبیله با سبک و سیاقی خاص انجام می‌پذیرد ولی معمولا در اکثر قبایل‌اینکشوربه یک شکل صورت‌می‌گیرد.در ابتدای‌جشن فرد یا افرادی که اجرا کننده مراسم محسوب می‌شوند،هیزم یا کنده‌های درخت را جمع آوری نموده و آتش کوچکی برمی‌افروزند و همزمان با سوزاندن کندر، دانه‌های سبز قهوه را برشته می‌کنند.

پس از برشته شدن دانه‌های قهوه،دانه‌ها را در‌هاونی‌بزرگ می‌کوبند و به صورت پودر درمی‌آورند.سپس پودر قهوه را در درون ظرف سنتی و سیاه رنگی به نام جبنا (jebena) می‌ریزند و به آن آب می‌افزایند. پس از دم کشیدن قهوه در زمان لازم که معمولا بیش از نیم ساعت به طول می‌انجامد، ظرف را از آتش دور می‌کنند و به میهمانان تعارف می‌نمایند.

در جشن‌قهوه اغلب‌مقداری‌جوکاملا پخته شده به‌نام «کولو» (Kolo) و برخی شیرینی‌های محلی نیز بین مهمانان توزیع می‌گردد. اتیوپیایی‌ها معتقدند قهوه‌ای که بدین گونه دم گردد از طعمی بی‌نظیر برخوردار است. جشن قهوه معمولا با شوخی و خنده حضار همراه است و مهمانان در مدت زمان انتظار برای آماده شدن قهوه حکایاتی خنده آور را برای یکدیگر نقل می‌کنند[۱].

نیز نگاه کنید به

جامعه و نظام اجتماعی اتیوپی؛ آداب و رسوم در اتیوپیجامعه و نظام اجتماعی چین؛ جامعه و نظام اجتماعی روسیه؛ جامعه و نظام اجتماعی ژاپن؛ جامعه و نظام اجتماعی مصر؛ جامعه و نظام اجتماعی لبنان؛ جامعه و نظام اجتماعی کوبا؛ جامعه و نظام اجتماعی سنگال؛ جامعه و نظام اجتماعی کانادا؛ جامعه و نظام اجتماعی افغانستان؛ جامعه و نظام اجتماعی تونس؛ جامعه و نظام اجتماعی ساحل عاج؛ جامعه و نظام اجتماعی فرانسه؛ جامعه و نظام اجتماعی اسپانیا؛ جامعه و نظام اجتماعی تایلند؛ جامعه و نظام اجتماعی آرژانتین؛ جامعه و نظام اجتماعی مالی؛ جامعه و نظام اجتماعی زیمبابوه؛ جامعه و نظام اجتماعی اردن؛ جامعه و نظام اجتماعی سوریه؛ جامعه و نظام اجتماعی قطر؛ جامعه و نظام اجتماعی امارات متحده عربی؛ جامعه و نظام اجتماعی سیرالئون؛ جامعه و نظام اجتماعی اوکراین؛ جامعه و نظام اجتماعی گرجستان؛ جامعه و نظام اجتماعی تاجیکستان؛ جامعه و نظام اجتماعی قزاقستان؛ جامعه و نظام اجتماعی سریلانکا؛ جامعه و نظام اجتماعی بنگلادش؛ کلیات نظام و امور اجتماعی در عراق

کتابشناسی

منبع اصلی

عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 56.

نویسندگان مقاله

امیر بهرام عرب احمدی و مهرداد کریمی