صفحهٔ اصلی: تفاوت میان نسخهها
بدون خلاصۀ ویرایش |
بدون خلاصۀ ویرایش برچسب: واگردانی دستی |
||
(۴ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد) | |||
خط ۱: | خط ۱: | ||
{{الگو:صفحهٔ اصلی/بالا}} | {{الگو:صفحهٔ اصلی/بالا}} | ||
{{ | {{صفحه اصلی / راست و چپ}} | ||
نسخهٔ کنونی تا ۱۳ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۹:۰۳
دانشنامه جامعه و فرهنگ ملل
با ۸٬۵۲۳ مدخل به زبان فارسی
مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی
درباره دانشنامه ملل - شورای علمی دانشنامه ملل - فهرست الفبایی مدخلها
نظامنامه - شیوهنامهها - کشورها - تماس با ما
موضوعات
مقاله برگزیده
فرهنگ عمومی در چین
بسیاری از متخصصان معتقدند که تنوع پختوپز در جهان را میتوان به سه گروه اصلی تقسیم کرد: پختوپز فرانسوی، خاورمیانهای و غذاهای چینی. اگرچه برخی نیز این تقسیمبندی را قبول ندارند و روشهای پختوپز در جهان را به گروههای دیگری تقسیمبندی میکنند. ما اگر هر تقسیمبندی را که قبول داشته باشیم، قطعا تنوع غذاهای چینی یکی از آنها خواهد بود. و خود چینیها هم این تنوع غذایی را به عنوان درخشانترین بخش از فرهنگ خود قبول دارند. غذا برای چینیها یک آیین واقعی، هنری دلپذیر، و سرشار از لذت است. معروف است که چینیها هر چیز روینده، متحرک و پرواز کننده را میخورند. این ضرورت پختوپز چینی را به یک فضیلت تبدیل کرده و حالا آنها به خود میبالند که بیش از 5 هزار نوع غذا دارند که با هر ذائقهای سازگاری داشته باشد.
فرهنگ، آداب و رسوم و تنوع غذایی در چین
آثار مکتوب در خصوص فرهنگ و تنوع غذایی در چین، در اسناد و کتب تاریخی باستانی مختلفی آمده که در آنها گزارشهای مفصلی پیرامون چگونگی تغذیهی اقشار مختلف مردم در دورانهای گذشته و باستان تهیه شده است. کتاب سال نگار سلسلهی خَن (Chronicles of the Han Dynasty) فهرست غذایی مربوط به دوران پیش از سلسلهی «چین» را گردآوری کرده است. آثار بیشماری نیز مربوط به دورانهای وِی، جین، و سلسلههای جنوبی و شمالی و پیش از آن، در زمینهی تغذیه نوشته شده است. یکی از این آثار، مجموعهی کتاب غذایی شاهزاده خوَی نَن (Food Book of Prince Huainan) است که شامل 130 مقاله است. تجربیاتی که در این اثر جمعآوری شده را امروزه میتوان در سایر کتابها نیز یافت.
مقالات پیشنهادی
معبد بنچاما بوپیت (معبد مرمر) تایلند
ادبیات ژاپنی در دوران هیان
ادبیات کلاسیک ژاپنی
جواهرات در مالی
ملک آستانکینو
آموزش پایه(دوره ابتدایی)درچین
تاریخ روسیه
مراسم سنتی خواستگاری و ازدواج در اوکراین
مساجد سیرالئون
فرخ احمد
شخصیت های مؤثر سیاسی، اجتماعی، علمی و فرهنگی معاصر بنگلادش
پوشش گیاهی و جانوری کوبا
بالافون
نظام حزبی اتیوپی
تفتیش عقاید در دوره ایزابل و فردیناند
کتابخانه های مهم سوریه
جزایر بالئار اسپانیا
تحولات مهم سیاسی، اجتماعی و فکری در تاریخ معاصر بنگلادش
جشنواره بین المللی مجسمه سازی اسوان مصر
کمونیست در تونس
روابط سریلانکا با ج.ا.ایران
تاریخ دوره باستان قطر
آثار باستانی و تاریخی تاجیکستان
اهمیت ژئوپولوتیک سودان
شرکت چوئن لای در مذاکرات صلح
مطبوعات در قطر
مجلس نمایندگان ژاپن
پیشینه روابط سیاسی و فرهنگی بنگلادش و ایران
غذاهای سنتی سوریه
آخرین مقالات
شهرنشینی و روستانشینی در اسپانیا
پراکندگی جمعیت در اسپانیا
ویژگی های جمعیتی اسپانیا
ساختار هرم جمعیتی اسپانیا
ساختار هرم جمعیتی سیرالئون
شهرنشینی و روستانشینی در سیرالئون
پراکندگی جمعیت در سیرالئون
رشد جمعیت در سیرالئون
ویژگی های جمعیتی سیرالئون
شهرنشینی و روستانشینی در تونس
پراکندگی جمعیت در تونس
رشد جمعیت در تونس
ویژگی های جمعیتی تونس
ساختار هرم جمعیتی تونس
ساختار هرم جمعیتی زیمبابوه
ویژگی های جمعیتی زیمبابوه
رشد جمعیت در زیمبابوه
شهرنشینی و روستانشینی در زیمبابوه
پراکندگی جمعیت در زیمبابوه
پراکندگی جمعیت در مالی
اطلاعیهها
- رونمایی از دانشنامه ملل (24 مهر 1403)
- ورود اطلاعات دانشنامه ملل (18 مهر 1402)
- آغاز به کار ساخت دانشنامه ملل (2 خرداد 1402)
تصویر منتخب