رادیو در سنگال: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «اولين ايستگاه راديويي سنگال در اوايل سال 1940 ( دوران استعمار ) ايجاد گرديد. فعاليت اين راديو بسيار ساده و محدود بود. سنگال پس از کنیا، سیرآلئون و غنا توانست از اين فناوري برخوردار شود و از اين منظر مقام چهارم در آفريقاي سياه و مقام اول در آفريقاي...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۷ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
اولين ايستگاه راديويي [[سنگال]] در اوايل سال 1940 ( دوران استعمار ) ايجاد گرديد. فعاليت اين راديو بسيار ساده و محدود بود. سنگال پس از کنیا، سیرآلئون و غنا توانست از اين فناوري برخوردار شود و از اين منظر مقام چهارم در آفريقاي سياه و مقام اول در آفريقاي سياه فرانكوفون را دارد.
[[پرونده:رادیو سنگال.jpg|جایگزین=رادیو سنگال|بندانگشتی|رادیو سنگال. قابل بازیابی از https://appadvice.com/]]
اولین ایستگاه رادیویی [[سنگال]] در اوایل سال 1940( دوران استعمار) ایجاد گردید. فعالیت این رادیو بسیار ساده و محدود بود. [[سنگال]] پس از کنیا، [[سیرالئون]] و غنا توانست از این فناوری برخوردار شود و از این منظر مقام چهارم در آفریقای سیاه و مقام اول در آفریقای سیاه فرانکوفون را دارد.


راديو سنگال در سال 1943 موفق شد يك فرستنده 15 كيلو وات را در منطقه هان (Hann) راه اندازي كند. در سال 1950 راديو داكار توانست روزانه 8 ساعت برنامه راديويي پخش كند. در سال 1951 راديو سنگال موفق شد دو شبكه راديويي به نام هاي داکار داخلی (DakarInter) و داکار آفریقا( DakarAfrique) را راه اندازي نمايد. در سال 1953 راديو سنگال 17 ساعت در روز برنامه هايي به زبان هاي ولوف، فُن، سوسو، ماندينكا، باوله و سونينكه پخش مي كرد. در سال 1957 استعمار فرانسه به منظور ايجاد ارتباط بين مراكز عمده مستعمرات خود به ايجاد ايستگاه هاي راديويي در شهر سن لوئي (سنگال)، ابيجان (ساحل عاج)، باماكو (ماليكوناكري (گينهكوتونو (بنين) و لومه (توگو) اقدام كرد. ايستگاه راديويي سن لوئی (كه در آن هنگام پايتخت سنگال بود)، از قدرت پخش هشت كيلو وات موج كوتاه و متوسط برخوردار بود.
رادیو [[سنگال]] در سال 1943 موفق شد یک فرستنده 15 کیلو وات را در منطقه هان(Hann) راه اندازی کند. در سال 1950 رادیو داکار توانست روزانه 8 ساعت برنامه رادیویی پخش کند. در سال 1951 رادیو [https://wikimelal.ir/%D8%B3%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%84 سنگال] موفق شد دو شبکه رادیویی به نام های داکار داخلی(DakarInter) و داکار آفریقا( DakarAfrique) را راه اندازی نماید. در سال 1953 رادیو [[سنگال]] 17 ساعت در روز برنامه هایی به زبان های ولوف، فُن، سوسو، ماندینکا، باوله و سونینکه پخش می کرد. در سال 1957 استعمار [[فرانسه]] به منظور ایجاد ارتباط بین مراکز عمده مستعمرات خود به ایجاد ایستگاه های رادیویی در شهر سن لوئی([[سنگال]][[ابیجان]]([[ساحل عاج]]باماکو([[مالی]]کوناکری(گینهکوتونو(بنین) و لومه(توگو) اقدام کرد. ایستگاه رادیویی سن لوئی(که در آن هنگام پایتخت [[سنگال]] بود)، از قدرت پخش هشت کیلو وات موج کوتاه و متوسط برخوردار بود.


در سال 1959 ادغام سنگال و مالی در فدراسیون مالی، ایجاد رادیو مالی ((RadioMali را بدنبال داشت. پس از 20 اوت 1960 تاریخ جدایی سنگال از مالی، این رادیو تبدیل به رادیو سنگال ((RadioSénégal با دو ایستگاه شبکه داخلی و شبکه بین المللی گردید.
در سال 1959 ادغام [[سنگال]] و [[مالی]] در فدراسیون مالی، ایجاد رادیو مالی(RadioMali) را بدنبال داشت. پس از 20 اوت 1960 تاریخ جدایی [[سنگال]] از [[مالی]]، این رادیو تبدیل به رادیو سنگال(RadioSénégal) با دو ایستگاه شبکه داخلی و شبکه بین المللی گردید.


در سال 1968 سنگال با موج تحول در بافت روستايي و درخواست هاي آنها براي دريافت برنامه هاي راديويي مواجه گرديد. در اين هنگام دولت سنگال با همياري يونسكو اقدام به ارائه طرح راديو روستايي نمود. از 18 فوريه 1968، برنامه شبانه راديويي به زبان ولوف شش روز در هفته براي جامعه روستايي سنگال تهيه و پخش گرديد.  
در سال 1968 [[سنگال]] با موج تحول در بافت روستایی و درخواست های آنها برای دریافت برنامه های رادیویی مواجه گردید. در این هنگام دولت [[سنگال]] با همیاری [https://www.bing.com/ck/a?!&&p=73274b5c692a08c9JmltdHM9MTcxNTk5MDQwMCZpZ3VpZD0xN2EzNWYwYS05OTg2LTYyOTgtM2M1Yi00Y2U5OThkNDYzMzEmaW5zaWQ9NTE2MA&ptn=3&ver=2&hsh=3&fclid=17a35f0a-9986-6298-3c5b-4ce998d46331&psq=%db%8c%d9%88%d9%86%d8%b3%da%a9%d9%88&u=a1aHR0cHM6Ly93d3cudW5lc2NvLm9yZy9lbg&ntb=1 یونسکو] اقدام به ارائه طرح رادیو روستایی نمود. از 18 فوریه 1968، برنامه شبانه رادیویی به زبان ولوف شش روز در هفته برای جامعه روستایی [[سنگال]] تهیه و پخش گردید.


در 4 اکتبر 1973، این دفتر رادیو تلویزیون با رادیو گامبیا در مورد تولید برنامه مشترک مذاکراتی به عمل آورد و طبق آن اولین برنامه در خصوص [[تاریخ سنگال]] – گامبیا به زبان محلی ارائه شد. در این برنامه از گزارشگران، تاریخدانان و ساکنان هر دو کشور برای مصاحبه استفاده می شد. همچنین این برنامه های رادیویی همراه با موسیقی و آواز محلی بود. این برنامه پیشرفت بسیار زیادی در رادیو داشت.  
در 4 اکتبر 1973، این دفتر رادیو تلویزیون با رادیو گامبیا در مورد تولید برنامه مشترک مذاکراتی به عمل آورد و طبق آن اولین برنامه در خصوص [[تاریخ سنگال]] – گامبیا به زبان محلی ارائه شد. در این برنامه از گزارشگران، تاریخ‌دانان و ساکنان هر دو کشور برای مصاحبه استفاده می شد. همچنین این برنامه های رادیویی همراه با موسیقی و آواز محلی بود. این برنامه پیشرفت بسیار زیادی در رادیو داشت.


قانون شماره 02-92 در 6 ژانویه 1992 شرکت ملی رادیو- تلویزیون سنگال (RTS) را راه اندازی کرد. شبکه های ملی شامل کانال ملی، داکار اف ام ((FM و رادیو سنگال بین المللی است که به زبان های فرانسه، ولوف، پولار، ماندینگ و عربی پخش می شود. کانال اف. ام. FM)) سنگال روی فضای جهانی world space))  نیز پخش می شود. شبکه محلی شامل ار.تی.اس (RTS) است که برنامه هایی نیز به زبان فرانسه پخش می کند و شامل موارد زیر است:
قانون شماره 02-92 در 6 ژانویه 1992 شرکت ملی رادیو- تلویزیون [[سنگال]](RTS) را راه اندازی کرد. شبکه های ملی شامل کانال ملی، داکار اف ام(FM) و رادیو [[سنگال]] بین المللی است که به زبان های [[فرانسه]]، ولوف، پولار، ماندینگ و عربی پخش می شود. کانال اف. ام. (FM) [[سنگال]] روی فضای جهانی (world space) نیز پخش می شود. شبکه محلی شامل ار.تی.اس(RTS) است که برنامه هایی نیز به زبان [[فرانسه]] پخش می کند و شامل موارد زیر است:


1-"جوربِل" اف.ام. (Djourbel FM) (1998) 60% به ولوف و 25% به سِرِر؛  2 -"فاتیک" اف.ام.  (Fatick FM) (1999)؛3 - "کا اولاک" اف.ام.  (Kaolack FM) (1968) به زبان های گوناگون ؛4 - "کولدا" اف.ام. (Kolda FM) (2000) 50% به پولار و 24% به ماندینگ از ساعت 8 تا 1 صبح؛ 5 - "لوگا" (Louga FM) اف.ام. (1999)، از 8 تا 12 شب به ولوف و پولار ؛6 - "ماتام" اف.ام. (Matam FM) (2004). پولار، ولوف در شهر سنت لوئی، موریتانی و مالمی ؛7 - "سنت لوئی اف.ام. " (Saint –Louis FM) نام دیگر آن «صدای شمال» است؛ 8 - تامبا اف.ام. (Tamba FM) (1970- 1968) ، 30% به مانزینگ 15% به ولوف ؛9 - "توبا" اف.ام.. (Touba FM) ؛10 - "تیس اف.ام. " (Thiès FM)  (1999) از 7 تا 1 صبح ؛11 - "زی گِن شور اف.ام. " (Ziguinchor FM)  (1961). از ساعت 7 صبح تا 1 صبح گامبیا و گینه بیسائو را نیز پوشش می دهد. ار.تی.اس.   (RTS: Radio Télévision sénégalaise)کانال  رادیو تلویزیون همگانی ملی سنگال است. (Tudesq, 2002:315)
* "جوربِل" اف.ام.(Djourbel FM)(1998) 60% به ولوف و 25% به سِرِر؛
* "فاتیک" اف.ام.(Fatick FM)(1999)؛
* "کا اولاک" اف.ام.(Kaolack FM)(1968) به زبان های گوناگون؛
* "کولدا" اف.ام.(Kolda FM)(2000) 50% به پولار و 24% به ماندینگ از ساعت 8 تا 1 صبح؛
* "لوگا"(Louga FM) اف.ام.(1999)، از 8 تا 12 شب به ولوف و پولار؛
* "ماتام" اف.ام.(Matam FM)(2004). پولار، ولوف در شهر سنت لوئی، موریتانی و مالمی؛
* "سنت لوئی اف.ام. "(Saint –Louis FM) نام دیگر آن «صدای شمال» است؛
* تامبا اف.ام.(Tamba FM)(1970- 1968)، 30% به مانزینگ 15% به ولوف؛
* "توبا" اف.ام..(Touba FM)؛
* "تیس اف.ام. "(Thiès FM)(1999) از 7 تا 1 صبح؛
* "زی گِن شور اف.ام. "(Ziguinchor FM)(1961).


شبكه هاي دیگر راديويي در سنگال عبارتند از :
از ساعت 7 صبح تا 1 صبح گامبیا و گینه بیسائو را نیز پوشش می دهد. ار.تی.اس.(RTS: Radio Télévision sénégalaise)کانال رادیو تلویزیون همگانی ملی سنگال است.<ref>Tudesq, A. (2002). L’Afrique parle, l’Afrique écoute: les radios en Afrique subsaharienne. Dakar, Senegal: Karthala.</ref>شبکه های دیگر رادیویی در [[سنگال]] عبارتند از:
 
AFRICA No1, BBC FM, DIAMONO FM, ENERGIE FM, FAGAROU FM, FM TERANGA, OXYJEUNES, PENC MI, RADIO DUNYA, RADIO FASS FM, RTS ,NDEF LENG, RADIO NOSTALGIE DAKAR, RFI,RADIO FUTURS MEDIA, SEPT FM, SOKHNA FM, SUD FM, TEMOIN FM, WALFADGRI FM, LAMP FALL FM


AFRICA No1, BBC FM, DIAMONO FM, ENERGIE FM, FAGAROU FM, FM TERANGA, OXYJEUNES, PENC MI, RADIO DUNYA, RADIO FASS FM, RTS ,NDEF LENG, RADIO NOSTALGIE DAKAR, RFI,RADIO FUTURS MEDIA, SEPT FM, SOKHNA FM, SUD FM, TEMOIN FM, WALFADGRI FM, LAMP FALL FM.<ref>بصیری، محمدعلی، فتحی پور، ریحانه (1401).جامعه و فرهنگ [[سنگال]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی](در دست انتشار)</ref>
== نیز نگاه کنید به ==
== نیز نگاه کنید به ==
[[رادیو و تلویزیون در زیمبابوه]]؛ [[رادیو و تلویزیون در کانادا]]؛ [[رادیو در روسیه]]؛ [[رادیو در افغانستان]]؛ [[رادیو در تونس]]؛ [[رادیو در ژاپن]]؛ [[رادیو در کوبا]]؛ [[رادیو در لبنان]]؛ [[رادیو در مصر]]؛ [[رادیو در چین]]؛ [[رادیو در آرژانتین]]؛ [[رادیو در فرانسه]]؛ [[رادیو در مالی]]؛ [[رادیو در سودان]]؛ [[رادیو در ساحل عاج]]؛ [[رادیو در اسپانیا]]؛ [[رادیو در اردن]]؛ [[رادیو در اتیوپی]]؛ [[رادیو در سیرالئون]]؛ [[رادیو در قطر]]؛ [[تلویزیون در روسیه]]؛ [[تلویزیون در افغانستان]]؛ [[تلویزیون در تونس]]؛ [[تلویزیون در ژاپن]]؛ [[تلویزیون در کوبا]]؛ [[تلویزیون در لبنان]]؛ [[تلویزیون در مصر]]؛ [[تلویزیون در چین]]؛ [[تلویزیون در سنگال]]؛ [[تلویزیون در آرژانتین]]؛ [[تلویزیون در فرانسه]]؛ [[تلویزیون در مالی]]؛ [[تلویزیون در سودان]]؛ [[تلویزیون در ساحل عاج]]؛ [[تلویزیون در اوکراین]]؛ [[تلویزیون در اسپانیا]]؛ [[تلویزیون در اردن]]؛ [[تلویزیون در اتیوپی]]؛ [[تلویزیون در سیرالئون]]؛ [[تلویزیون در قطر]]


* [[رادیو و تلویزیون در کانادا]]
== کتابشناسی ==
* [[رادیو در روسیه]]
<references />
 
[[رده:رادیو و تلویزیون]]
* [[رادیو در افغانستان]]
 
* [[رادیو در تونس]]
 
* [[رادیو در ژاپن]]
 
* [[رادیو در کوبا]]
 
* [[رادیو در لبنان]]
 
* [[رادیو در مصر]]
 
* [[رادیو در چین]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۲۶

رادیو سنگال
رادیو سنگال. قابل بازیابی از https://appadvice.com/

اولین ایستگاه رادیویی سنگال در اوایل سال 1940( دوران استعمار) ایجاد گردید. فعالیت این رادیو بسیار ساده و محدود بود. سنگال پس از کنیا، سیرالئون و غنا توانست از این فناوری برخوردار شود و از این منظر مقام چهارم در آفریقای سیاه و مقام اول در آفریقای سیاه فرانکوفون را دارد.

رادیو سنگال در سال 1943 موفق شد یک فرستنده 15 کیلو وات را در منطقه هان(Hann) راه اندازی کند. در سال 1950 رادیو داکار توانست روزانه 8 ساعت برنامه رادیویی پخش کند. در سال 1951 رادیو سنگال موفق شد دو شبکه رادیویی به نام های داکار داخلی(DakarInter) و داکار آفریقا( DakarAfrique) را راه اندازی نماید. در سال 1953 رادیو سنگال 17 ساعت در روز برنامه هایی به زبان های ولوف، فُن، سوسو، ماندینکا، باوله و سونینکه پخش می کرد. در سال 1957 استعمار فرانسه به منظور ایجاد ارتباط بین مراکز عمده مستعمرات خود به ایجاد ایستگاه های رادیویی در شهر سن لوئی(سنگالابیجان(ساحل عاج)، باماکو(مالی)، کوناکری(گینه)، کوتونو(بنین) و لومه(توگو) اقدام کرد. ایستگاه رادیویی سن لوئی(که در آن هنگام پایتخت سنگال بود)، از قدرت پخش هشت کیلو وات موج کوتاه و متوسط برخوردار بود.

در سال 1959 ادغام سنگال و مالی در فدراسیون مالی، ایجاد رادیو مالی(RadioMali) را بدنبال داشت. پس از 20 اوت 1960 تاریخ جدایی سنگال از مالی، این رادیو تبدیل به رادیو سنگال(RadioSénégal) با دو ایستگاه شبکه داخلی و شبکه بین المللی گردید.

در سال 1968 سنگال با موج تحول در بافت روستایی و درخواست های آنها برای دریافت برنامه های رادیویی مواجه گردید. در این هنگام دولت سنگال با همیاری یونسکو اقدام به ارائه طرح رادیو روستایی نمود. از 18 فوریه 1968، برنامه شبانه رادیویی به زبان ولوف شش روز در هفته برای جامعه روستایی سنگال تهیه و پخش گردید.

در 4 اکتبر 1973، این دفتر رادیو تلویزیون با رادیو گامبیا در مورد تولید برنامه مشترک مذاکراتی به عمل آورد و طبق آن اولین برنامه در خصوص تاریخ سنگال – گامبیا به زبان محلی ارائه شد. در این برنامه از گزارشگران، تاریخ‌دانان و ساکنان هر دو کشور برای مصاحبه استفاده می شد. همچنین این برنامه های رادیویی همراه با موسیقی و آواز محلی بود. این برنامه پیشرفت بسیار زیادی در رادیو داشت.

قانون شماره 02-92 در 6 ژانویه 1992 شرکت ملی رادیو- تلویزیون سنگال(RTS) را راه اندازی کرد. شبکه های ملی شامل کانال ملی، داکار اف ام(FM) و رادیو سنگال بین المللی است که به زبان های فرانسه، ولوف، پولار، ماندینگ و عربی پخش می شود. کانال اف. ام. (FM) سنگال روی فضای جهانی (world space) نیز پخش می شود. شبکه محلی شامل ار.تی.اس(RTS) است که برنامه هایی نیز به زبان فرانسه پخش می کند و شامل موارد زیر است:

  • "جوربِل" اف.ام.(Djourbel FM)(1998) 60% به ولوف و 25% به سِرِر؛
  • "فاتیک" اف.ام.(Fatick FM)(1999)؛
  • "کا اولاک" اف.ام.(Kaolack FM)(1968) به زبان های گوناگون؛
  • "کولدا" اف.ام.(Kolda FM)(2000) 50% به پولار و 24% به ماندینگ از ساعت 8 تا 1 صبح؛
  • "لوگا"(Louga FM) اف.ام.(1999)، از 8 تا 12 شب به ولوف و پولار؛
  • "ماتام" اف.ام.(Matam FM)(2004). پولار، ولوف در شهر سنت لوئی، موریتانی و مالمی؛
  • "سنت لوئی اف.ام. "(Saint –Louis FM) نام دیگر آن «صدای شمال» است؛
  • تامبا اف.ام.(Tamba FM)(1970- 1968)، 30% به مانزینگ 15% به ولوف؛
  • "توبا" اف.ام..(Touba FM)؛
  • "تیس اف.ام. "(Thiès FM)(1999) از 7 تا 1 صبح؛
  • "زی گِن شور اف.ام. "(Ziguinchor FM)(1961).

از ساعت 7 صبح تا 1 صبح گامبیا و گینه بیسائو را نیز پوشش می دهد. ار.تی.اس.(RTS: Radio Télévision sénégalaise)کانال رادیو تلویزیون همگانی ملی سنگال است.[۱]شبکه های دیگر رادیویی در سنگال عبارتند از:

AFRICA No1, BBC FM, DIAMONO FM, ENERGIE FM, FAGAROU FM, FM TERANGA, OXYJEUNES, PENC MI, RADIO DUNYA, RADIO FASS FM, RTS ,NDEF LENG, RADIO NOSTALGIE DAKAR, RFI,RADIO FUTURS MEDIA, SEPT FM, SOKHNA FM, SUD FM, TEMOIN FM, WALFADGRI FM, LAMP FALL FM.[۲]

نیز نگاه کنید به

رادیو و تلویزیون در زیمبابوه؛ رادیو و تلویزیون در کانادا؛ رادیو در روسیه؛ رادیو در افغانستان؛ رادیو در تونس؛ رادیو در ژاپن؛ رادیو در کوبا؛ رادیو در لبنان؛ رادیو در مصر؛ رادیو در چین؛ رادیو در آرژانتین؛ رادیو در فرانسه؛ رادیو در مالی؛ رادیو در سودان؛ رادیو در ساحل عاج؛ رادیو در اسپانیا؛ رادیو در اردن؛ رادیو در اتیوپی؛ رادیو در سیرالئون؛ رادیو در قطر؛ تلویزیون در روسیه؛ تلویزیون در افغانستان؛ تلویزیون در تونس؛ تلویزیون در ژاپن؛ تلویزیون در کوبا؛ تلویزیون در لبنان؛ تلویزیون در مصر؛ تلویزیون در چین؛ تلویزیون در سنگال؛ تلویزیون در آرژانتین؛ تلویزیون در فرانسه؛ تلویزیون در مالی؛ تلویزیون در سودان؛ تلویزیون در ساحل عاج؛ تلویزیون در اوکراین؛ تلویزیون در اسپانیا؛ تلویزیون در اردن؛ تلویزیون در اتیوپی؛ تلویزیون در سیرالئون؛ تلویزیون در قطر

کتابشناسی

  1. Tudesq, A. (2002). L’Afrique parle, l’Afrique écoute: les radios en Afrique subsaharienne. Dakar, Senegal: Karthala.
  2. بصیری، محمدعلی، فتحی پور، ریحانه (1401).جامعه و فرهنگ سنگال. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(در دست انتشار)