صفحهٔ اصلی: تفاوت میان نسخهها
بدون خلاصۀ ویرایش برچسب: برگرداندهشده |
بدون خلاصۀ ویرایش برچسب: واگردانی دستی |
||
خط ۱: | خط ۱: | ||
{{الگو:صفحهٔ اصلی/بالا}} | {{الگو:صفحهٔ اصلی/بالا}} | ||
{{صفحه اصلی / راست و چپ}} | {{صفحه اصلی / راست و چپ}} | ||
نسخهٔ کنونی تا ۱۳ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۹:۰۳
دانشنامه جامعه و فرهنگ ملل
با ۸٬۵۲۳ مدخل به زبان فارسی
مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی
درباره دانشنامه ملل - شورای علمی دانشنامه ملل - فهرست الفبایی مدخلها
نظامنامه - شیوهنامهها - کشورها - تماس با ما
موضوعات
مقاله برگزیده
فرهنگ عمومی در چین
بسیاری از متخصصان معتقدند که تنوع پختوپز در جهان را میتوان به سه گروه اصلی تقسیم کرد: پختوپز فرانسوی، خاورمیانهای و غذاهای چینی. اگرچه برخی نیز این تقسیمبندی را قبول ندارند و روشهای پختوپز در جهان را به گروههای دیگری تقسیمبندی میکنند. ما اگر هر تقسیمبندی را که قبول داشته باشیم، قطعا تنوع غذاهای چینی یکی از آنها خواهد بود. و خود چینیها هم این تنوع غذایی را به عنوان درخشانترین بخش از فرهنگ خود قبول دارند. غذا برای چینیها یک آیین واقعی، هنری دلپذیر، و سرشار از لذت است. معروف است که چینیها هر چیز روینده، متحرک و پرواز کننده را میخورند. این ضرورت پختوپز چینی را به یک فضیلت تبدیل کرده و حالا آنها به خود میبالند که بیش از 5 هزار نوع غذا دارند که با هر ذائقهای سازگاری داشته باشد.
فرهنگ، آداب و رسوم و تنوع غذایی در چین
آثار مکتوب در خصوص فرهنگ و تنوع غذایی در چین، در اسناد و کتب تاریخی باستانی مختلفی آمده که در آنها گزارشهای مفصلی پیرامون چگونگی تغذیهی اقشار مختلف مردم در دورانهای گذشته و باستان تهیه شده است. کتاب سال نگار سلسلهی خَن (Chronicles of the Han Dynasty) فهرست غذایی مربوط به دوران پیش از سلسلهی «چین» را گردآوری کرده است. آثار بیشماری نیز مربوط به دورانهای وِی، جین، و سلسلههای جنوبی و شمالی و پیش از آن، در زمینهی تغذیه نوشته شده است. یکی از این آثار، مجموعهی کتاب غذایی شاهزاده خوَی نَن (Food Book of Prince Huainan) است که شامل 130 مقاله است. تجربیاتی که در این اثر جمعآوری شده را امروزه میتوان در سایر کتابها نیز یافت.
مقالات پیشنهادی
سیاست ها، قوانین و مقررات در زمینه خانواده در چین
ضربالمثلهای سودانی
موسسه ملی زبان ها و تمدن های شرقی(اینالکو)
جامعه و نظام اجتماعی مالی
صادرات و واردات در افغانستان
زبان و ادبیات سنگال
جغرافیای انسانی کانادا
سلسله چینگ، عصر نابردباری چینی ها و رویارویی و قیام مسلمانان
عوامل پنج گانه جهان بینی سنتی چینی ها
خصوصی سازی در اقتصاد گرجستان
تاریخ دوره حکومت استعماری سریلانکا
سبک روکوکو در نقاشی اسپانیایی
گرایش اقتدارخواهانه چینی ها
عبدالقادر منیازف
جِمبه
سنت چند همسری در اتیوپی
کتابخانه ها و مراکز اسناد سنگال
روابط کوبا با آمریکا
مشکلات نژادی گرجستان
فرهنگ كتابت، كتابداری و كتابخانه در قزاقستان
کودتای نوری سعید
ایزدکدهها و معابد نیکو در ژاپن
عسكر حكيم
جامعه مالی
حسنی زید الکيلانی
تقسیمات اداری و سیاسی سیرالئون
نائوتو اوتانی
مراکز پژوهشی روسیه
گروهها و نهادهای اجتماعی اردن
آخرین مقالات
شهرنشینی و روستانشینی در اسپانیا
پراکندگی جمعیت در اسپانیا
ویژگی های جمعیتی اسپانیا
ساختار هرم جمعیتی اسپانیا
ساختار هرم جمعیتی سیرالئون
شهرنشینی و روستانشینی در سیرالئون
پراکندگی جمعیت در سیرالئون
رشد جمعیت در سیرالئون
ویژگی های جمعیتی سیرالئون
شهرنشینی و روستانشینی در تونس
پراکندگی جمعیت در تونس
رشد جمعیت در تونس
ویژگی های جمعیتی تونس
ساختار هرم جمعیتی تونس
ساختار هرم جمعیتی زیمبابوه
ویژگی های جمعیتی زیمبابوه
رشد جمعیت در زیمبابوه
شهرنشینی و روستانشینی در زیمبابوه
پراکندگی جمعیت در زیمبابوه
پراکندگی جمعیت در مالی
اطلاعیهها
- رونمایی از دانشنامه ملل (24 مهر 1403)
- ورود اطلاعات دانشنامه ملل (18 مهر 1402)
- آغاز به کار ساخت دانشنامه ملل (2 خرداد 1402)
تصویر منتخب