سیرالئون: تفاوت میان نسخهها
بدون خلاصۀ ویرایش |
بدون خلاصۀ ویرایش |
||
خط ۱: | خط ۱: | ||
[[پرونده:2023060615583622326847351.png|بندانگشتی|تصویر نقشه سیرالئون، برگرفته از سایت سفارت جمهوری اسلامی، فری تاون، قابل بازیابی از https://freetown.mfa.ir/portal/viewpage/15753]] | |||
کشور سیرالئون با طبیعتی بسیار زیبا و دلانگیز و برخوردار از ارزشمندترین مواهب طبیعی نظیر جنگلهای زیبا و همیشه سبز، سواحل دلپذیر با دارا بودن انبوه گونههای ماهیهای کمیاب، خاک بسیار حاصلخیز و استعدادهای بالقوه کشاورزی بدون شک یکی از کشورهای زیبای دنیا محسوب میشود. جدای از آن سیرالئون از نظر دارا بودن الماس، روتایل، تیتانیوم، طلا و... و سایر ذخایر زیرزمینی در زمره کشورهای غنی آفریقا بهشمار میرود و در این میان معادن الماس این کشور که بخش قابل توجهی از ذخایر جهانی الماس را در خود جای داده از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. از دیگر موهبتهای خدادادی این سرزمین وجود مردمانی مهربان، صمیمی، خونگرم، صبور و صادق است و به تأیید بسیاری از محققان و آفریقاشناسان مردم سیرالئون اعم از مسیحی، مسلمان و آنیمیست مردمانی بسیار شکیبا و صبور میباشند. | کشور سیرالئون با طبیعتی بسیار زیبا و دلانگیز و برخوردار از ارزشمندترین مواهب طبیعی نظیر جنگلهای زیبا و همیشه سبز، سواحل دلپذیر با دارا بودن انبوه گونههای ماهیهای کمیاب، خاک بسیار حاصلخیز و استعدادهای بالقوه کشاورزی بدون شک یکی از کشورهای زیبای دنیا محسوب میشود. جدای از آن سیرالئون از نظر دارا بودن الماس، روتایل، تیتانیوم، طلا و... و سایر ذخایر زیرزمینی در زمره کشورهای غنی آفریقا بهشمار میرود و در این میان معادن الماس این کشور که بخش قابل توجهی از ذخایر جهانی الماس را در خود جای داده از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. از دیگر موهبتهای خدادادی این سرزمین وجود مردمانی مهربان، صمیمی، خونگرم، صبور و صادق است و به تأیید بسیاری از محققان و آفریقاشناسان مردم سیرالئون اعم از مسیحی، مسلمان و آنیمیست مردمانی بسیار شکیبا و صبور میباشند. | ||
نسخهٔ ۳۱ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۱۷
کشور سیرالئون با طبیعتی بسیار زیبا و دلانگیز و برخوردار از ارزشمندترین مواهب طبیعی نظیر جنگلهای زیبا و همیشه سبز، سواحل دلپذیر با دارا بودن انبوه گونههای ماهیهای کمیاب، خاک بسیار حاصلخیز و استعدادهای بالقوه کشاورزی بدون شک یکی از کشورهای زیبای دنیا محسوب میشود. جدای از آن سیرالئون از نظر دارا بودن الماس، روتایل، تیتانیوم، طلا و... و سایر ذخایر زیرزمینی در زمره کشورهای غنی آفریقا بهشمار میرود و در این میان معادن الماس این کشور که بخش قابل توجهی از ذخایر جهانی الماس را در خود جای داده از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. از دیگر موهبتهای خدادادی این سرزمین وجود مردمانی مهربان، صمیمی، خونگرم، صبور و صادق است و به تأیید بسیاری از محققان و آفریقاشناسان مردم سیرالئون اعم از مسیحی، مسلمان و آنیمیست مردمانی بسیار شکیبا و صبور میباشند.
با وجود نکات یاد شده اعم از گشادهدستی و سخاوت طبیعت در ارائه ثروتهای خدادادی به بومیان و امکانات بالقوه بخشهای مختلف؛ متأسفانه این کشور از دوره حاکمیت استعمار بریتانیا و بهویژه از زمان استقلال هیچ گاه نتوانسته است از این مواهب طبیعی در راستای توسعه و پیشرفت سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی خود بهره گیرد. سوء مدیریت دولتمردان از ابتدای کسب استقلال و سطح پایین سواد عمومی به همراه کمبود نیروهای متخصص و کارآمد در بخشهای مختلف و گستردگی پدیده فرار مغزها به اروپا و آمریکا موجب شده است که سیرالئون طی حدود پنجاه سال گذشته شرایط بسیار سختی را سپری کند و به نظر نمیرسد این مشکلات در آیندهای نزدیک نیز مرتفع گردد. از این روی در حالی که این کشور کوچک به تنهایی نزدیک به یک پنجم ذخایر جهانی الماس را در خود جای داده و از دیگر ثروتهای طبیعی نیز برخوردار است، تقریباً 95% مردم آن در سختترین و مشقتبارترین وضعیت معیشتی بهسر میبرند كه دلیل عمده آن نیز فساد گسترده اداری، ارتشاء و عملكرد سودجویانه دولتمردان و مقامات بلندپایه كشوری و لشكری بوده است. این عوامل و عللی دیگر نظیر جنگ داخلی وحشتناکی که دهها هزار نفر از مردم کشور در جریان آن جان باخته و هزاران نفر نیز دست و پای خود را از دست دادند فقر و تنگدستی را هر چه بیشتر بر این کشور مستولی ساخته است بهطوری که سازمان ملل و دیگر نهادهای بینالمللی چند سال متوالی این کشور را به عنوان فقیرترین کشور جهان معرفی کردهاند و به نظر نمیرسد در آیندهای نزدیک تغییری در این امر پدید آید. علاوه بر آن مردم این کشور با مشکلات فرهنگی و آموزشی فراوانی نیز مواجهند که این امر در مورد مسلمانان با شدت بیشتری همراه است. سوء استفادههای عظیم دولتمردان کشور از امکانات موجود بهویژه در زمینه قاچاق الماس این کشور به غرب و واریز نمودن اندک درآمدهای ملی سیرالئون به حسابهای شخصی خود نیز بر این مشکلات افزوده و کورسوی امید بهبود شرایط اقتصادی اجتماعی و فرهنگی این کشور را هرچه کمرنگتر ساخته است. در این میان مردم کشور نیز با روحیه مسامحه جویانه خود، صبوری بیش از حد و سطح بسیار پایین توقعات موجبات هر چه بیشتر ظلم دولتمردان بر خود را فراهم ساخته و عرصه غارت ذخایر طبیعی این سرزمین را هموارتر ساختهاند.
همان گونه كه از نام این كتاب مشخص است مسئله مورد بررسی در این پژوهش عمدتا در ارتباط با جامعه و فرهنگ سیرالئون است. این موضوع كه دل مشغولی اصل پژوهشگر در طول تهیه و تدوین مطالب این تحقیق بوده است عمدتاً شامل مباحث گوناگون و متنوعی است و نویسنده درصدد آن بوده است كه از طریق پرداختن به این موضوعات تصویری كلی از وضعیت فرهنگی و اجتماعی این كشور و مردمان سنتی آن ترسیم نماید.
در ارتباط با پیشینه این تحقیق لازم به ذكر است كشور سیرالئون كمتر مورد توجه محققان داخلی قرار گرفته است. در بین منابع فارسی موجود تنها دو کتاب در مورد این كشور نوشته شده و کمبود اطلاعات در مورد این كشور و دیگر كشورهای غرب آفریقا در منابع داخلی- با وجود حضور گسترده مسلمانان در این كشورها - کاملا مشهود است.در منابع غربی نیز بیشتر كتب موجود دربرگیرنده اطلاعاتی كلی و عمومی در مورد این كشور با نگاهی نسبتاً پر رنگ به موضوع جنگ داخلی است و به مباحثی همچون اسلام و تشیع توجه اندكی شده است. مقالاتی پراكنده نیز از سوی برخی از نویسندگان اروپایی و آمریکایی در پایگاههای مختلف اینترنتی وجود دارد كه اطلاعات ارائه شده در برخی موارد جانبدارانه و مغرضانه است. در این ارتباط محقق سعی كرده است با تكیه بر چینش و گزینش مطالب متقن و معتبر موجود تا حد امكان از مهمترین كتب و مقالات غربی كه طی چند دهه گذشته در حول و حوش منطقه غرب آفریقا نوشته شدهاند بهره گیرد. علاوه بر آن پژوهشگر با رجوع به برخی از دائرهالمعارفهای بزرگ جهانی نیز مطالب سودمندی را بدست آورده است.
انگیزه پدید آمدن این کتاب در پی انجام سفری کوتاه به این کشور در اسفند ماه سال 1386 و مطالعات نویسنده در مورد این كشور كوچك و زیبا پدید آمد و با توجه به خلاء موجود در این زمینه در داخل کشور، راقم این سطور بر آن شد تا تحقیقی جامع در این خصوص انجام دهد كه این مهم سرانجام در سال 1390 با همکاری ارزشمند سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی عملی و در قالب كتاب پیش روی تدوین و تنظیم گشت[۱].در این بخش فهرست موضوعات و مدخل های کشورسیرالئون به تعداد267 مدخل آمده است که به شرح زیر است:
فصل اول – جغرافیای طبیعی و انسانی سیرالئون
جغرافیای طبیعی سیرالئون
جغرافیای انسانی سیرالئون
پراکندگی و تراکم جمعیتی سیرالئون
فصل دوم- تاریخ سیرالئون
تاریخ شورش قبایل تا مبارزات استقلالطلبانه در سیرالئون
تاریخ سیاسی سیرالئون پس از استقلال
موسسه خصوصی برآیند اجرائی سیرالئون
فصل سوم - جامعه و نظام اجتماعی سیرالئون
گروهها و نهادهای اجتماعی سیرالئون
نهادها و گروه های مرجع سیرالئون
جامعه مدنی و حقوق شهروندی در سیرالئون
جریان ها و روابط اجتماعی در سیرالئون
هنجارها و ارزش های اجتماعی سیرالئون
سنت ها و مناسبات قبیلگی در سیرالئون
سنت جادو و جادوگری در سیرالئون
اعتقاد به ارواح در قبایل سیرالئون
سنت احترام به سالمندان در سیرالئون
سنت میهمان نوازی مردم سیرالئون
سنت نامگذاری کودکان در سیرالئون
جشن میلاد النبی(ص) در سیرالئون
مراسم ماه مبارک رمضان در سیرالئون
نام های اسلامی مسلمانان در سیرالئون
قوانین و مقررات اجتماعی سیرالئون
طبقات و قشرهای اجتماعی سیرالئون
جايگاه خانواده و نقش تربيتی آن در سیرالئون
خشونت ها و آسیب های خانواده در سیرالئون
تغییر شكل و آینده خانواده در سیرالئون
سیاست ها و راهبردها در حوزه خانواده در سیرالئون
سازمان های اجتماعی زنان سیرالئون
مشکلات اجتماعی زنان در سیرالئون
مشارکت زنان سیرالئونی در فعالیت های اجتماعی
آسیب شناسی اجتماعی در سیرالئون
بزهکاری کودکان و نوجوانان در سیرالئون
چالش اجتماعی معلولان در سیرالئون
وضعیت اقتصادی و معیشتی در سیرالئون
ورزش های مورد توجه عموم مردم سیرالئون
ورزشكاران بین المللی در سیرالئون
تعداد مهاجران سیرالئونی در سطح جهان
فصل چهارم- سیاست و حکومت سیرالئون
نظام و نهاد قانون گذاری سیرالئون
تقسیمات اداری و سیاسی سیرالئون
عضویت سیرالئون در سازمان های بین المللی و منطقه ای
فصل پنجم - نظام فرهنگی سیرالئون
نهادها و سازمانهای فرهنگی سیرالئون
نمادها و سمبل های فرهنگی سیرالئون
تاثيرپذیری کشور سیرالئون از فرهنگ خارجی
فعالیت های فرهنگی خارجیان در سیرالئون
آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده سیرالئون در ميراث جهانی
فصل ششم - ادیان در سیرالئون
نهادها و مراکز دینی مسلمانان سیرالئون
سازمانها و مراکز اسلامی سیرالئون
سازمان جوانان مسلمانان محمدو سیرالئون
انجمن دوستان پیامبر(ص) اکیل الرسول
سازمان تجارات المسلمین سیرالئون
انجمن جماعت الادبیه فریتاون سیرالئون
شورای ائمه جمعه و جماعات سیرالئون
مسجد و مرکز دعوه التبلیغ سیرالئون
سازمان اسلامی المهاجرین سیرالئون
فدراسیون زنان مسلمانان سیرالئون
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه سیرالئون
جنبش جوانان اسلامی برای صلح فریتاون
فدراسیون انجمنهای زنان مسلمان سیرالئون
اقلیتهای خارجی مسلمان سیرالئون
تاثیر جنگ داخلی بر وضعیت مسلمانان سیرالئون
موقعیت دین رسمی و سایر ادیان و مذاهب در سیرالئون
ترکیب جمعیتی پیروان ادیان سیرالئون
شخصیتهای دینی و اجتماعی مسیحی سیرالئون
شخصیت های دینی مسلمان سیرالئون
شخصیتهای علمی و دانشگاهی سیرالئون
موقعیت اسلام و مسلمانان در جامعه سیرالئون
فصل هفتم - فرهنگ عمومی سیرالئون
اساطیر و افسانهها و قصههای عامیانه در سیرالئون
مناسبتهای ملی و مذهبی سیرالئون
فرهنگ كتابت، كتابداری و كتابخانه در سیرالئون
كتابخانه های عمومی در سیرالئون
هیات امنای كتابخانههای سیرالئون
کتابخانه های دانشگاهی سیرالئون
كتابخانهمرکز فرهنگی بریتانیا در سیرالئون
فصل هشتم - زبان و ادبیات سیرالئون
تاریخ ادبیات و سبکهای ادبی سیرالئون
ادبیات کودکان و نوجوانان سیرالئون
فصل نهم - هنر سیرالئون
جایگاه موسیقی سیرالئون در فرهنگ جامعه
تئاتر و هنرهای نمایشی سیرالئون
پیشینه تئاتر سیرالئون در آفریقای سیاه
وضعیت گروههای نمایشی سیرالئون
جایگاه سینمای سیرالئون در منطقه و جهان
فصل دهم - نظام آموزش، تحقیقات و فناوری سیرالئون
ساختار و سیاست های آموزشی سیرالئون
آموزش دوره اول متوسطه سیرالئون
آموزش دوره دوم متوسطه سیرالئون
دانشجویان سیرالئونی در خارج از کشور
آموزش بزرگسالان(سواد آموزی) در سیرالئون
مراکز پژوهشی دانشگاهی سیرالئون
بودجه تحقیقاتی در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی سیرالئون
فصل یازدهم - رسانهها و وسائل ارتباط جمعی سیرالئون
قانون آزادی مطبوعات در سیرالئون
روزنامهها و هفتهنامههای خصوصی سیرالئون
وضعيت استفاده از مطبوعات در سیرالئون
ارگان های نظارتی رسانه های گروهی سیرالئون
خبرگزاری ها و سازمانهای رسانه ای در سیرالئون
صنعت چاپ و نشر کتاب در سیرالئون
میزان کتاب های منتشر شده سیرالئون در سال
فصل دوازدهم - روابط سیرالئون با ج. ا. ایران
پیشینه روابط سیاسی و اقتصادی سیرالئون و ایران
رایزنی فرهنگی ج. ا. ایران در سیرالئون
تاثیر انقلاب اسلامی ایران بر مسلمانان سیرالئون
روابط دینی و مذهبی سیرالئون و ایران
نیز نگاه کنید به
چین؛ ژاپن؛ روسیه؛ مصر؛ کوبا؛ تونس؛ کانادا؛ افغانستان؛ سنگال؛ لبنان؛ آرژانتین؛ تایلند؛ فرانسه؛ اسپانیا؛ مالی؛ ساحل عاج؛ سودان؛ اردن؛ زیمبابوه؛ قطر؛ اتیوپی؛ سوریه؛ اوکراین؛ بنگلادش؛ سریلانکا؛ امارات متحده عربی؛ قزاقستان؛ تاجیکستان؛ گرجستان
کتابشناسی
- ↑ عرب احمدی، امیر بهرام(1390). جامعه و فرهنگ سیرالئون. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)
پیوند به بیرون
سیرالئون. دانشنامه اسلامی. قابل بازیابی از https://wiki.ahlolbait.com/%D8%B3%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%84%D8%A6%D9%88%D9%86